Çözüm GTA V İndirirken "Loading" Ekranında Kalma

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Raşit Arslan

Megapat
Esenlikler

Ben de dün, bir çok kişi gibi GTA V setup tool'u indirip çalıştırdıktan sonra oyunun inmesini beklemeye koyuldum. Ancak Soical Club hesabıma giriş yaptıktan sonra gelen ekrandaki "Loading" bir türlü değişmek bilmiyordu.
loading.PNG

Araştırmamın sonunda, bu sorunun kaynağının "özel karakterlerle" ilgisi olduğunu anladım. Bilgisayardaki kullanıcı adımızdaki "özel karakterler"(ç, ö, ğ, ş, İ, ü vb). Benim kullanıcı adım "Raşit Arslan" olduğu için o "ş" harfi sorun çıkarıyormuş. Gelelim nasıl çözüleceğine...

Örneğimde, kendi kullanıcı adımı kullanacağım.
Kısa anlatım
1- Alttaki bağlantıdan, özel karakter içeren kulllanıcı adımızı dönüştürüyoruz.
Raşit Arslan==> Raşit Arslan oldu bende.
www.cafewebmaster.com: UTF8 encode « Online Tools | Cafe Webmaster

2- Komut İstemi'ni(cmd.exe) yönetici olarak çalıştırıp, alttaki kodları giriyoruz.(Kendi kullanıcı adınızla tabi)
cd\
cd C:\Users
mklink /J "Raşit Arslan" C:\Users\"Raşit Arslan"

3- C:\Kullanıcılar(Users)\ içine, özel karakterli adı olmayan bir klasör oluşturun. Bu yeni "Belgeler" klasörünüz olacak.
Sonra, hazırdaki "Belgeler" klasörüne sağ tıklayıp özelliklerine girin. Konum sekmesinden "Taşı" tuşu ile, yeni klasörünüzü seçin ve çıkan onay kutusuna "Evet" deyin.

4- İşlem bitince, oyunu ve Social Club'ı kaldırıp yeniden kurun.

Uzun ve görselli anlatım
1- İlk önce "Komut İstemi"ni(cmd.exe) yönetici olarak çalıştıyırıyoruz. Windows 8'de bunu bulmak için, windows logosuna sağ tıklamanız yeterli
2015-04-09 - 15.02.53 ~ capture.png

2- Açılan örnekte sırasıyla şunları yazıyoruz:
cd\
cd C:\Users
mklink /J "Raşit Arslan" C:\Users\"Raşit Arslan"
2015-04-09 - 15.09.24 ~ capture.png

Tabi ki bu benim kullanıcı adım için geçerli. Atıyorum, kullanıcı adınızın "Çağrı" olduğu durumlarda, o "Raşit Arslan" yazdığım yere "Çağrı" yazmanız gerek. İşte oraya nasıl yazacağınızı öğrenmek için ise şu adresi kullanıyoruz www.cafewebmaster.com: UTF8 encode « Online Tools | Cafe Webmaster
Örnek:
2015-04-09 - 15.09.58 ~ capture.png

3- Komut İstemi ile işimiz bittikten sonra, belgelerim klasörünün yerini değiştirmemiz gerekiyor. Çünkü sorunun asıl kaynağı, "özel karakterlerin" "Social Club" ile "Belgelerim" klasörü arasındaki iletişimde sıkıntı olması.
Bunun için istediğiniz yerde yeni bir klasör oluşturun ancak bunu adlandırırken özel karakterler kullanmayın. O klasörün yolunda da özel karakter olmamalı(Örnek: "C:\Çağrı'nın belgeleri" olmaz)
Ben "C:\Kullanıcılar\belgeler" olarak oluşturdum.(buradaki "kullanıcılar, aslında "users" olarak bulunur, size "kullanıcılar" diye görünür. Bazı noktalarda kafanız karışmasın diye belirtiyorum.
2015-04-09 - 15.14.48 ~ capture.png

Sonra, hazırda kullandığınız "Belgeler" klasörünüze sağ tıklayıp özelliklere girin.
"Konum" sekmesindeki "Taşı" butonuna basarak, yeni oluşturduğunuz klasörü seçin ve gelen onay kutusunda "Evet" seçeneğini seçerek, dosyalarınızın oraya taşınmasına izin verin.
2015-04-09 - 15.18.32 ~ capture.png

4- Bu işlemler bittikten sonra tek yapmanız gereken, önce oyunu ve Social Club'ı kaldırıp yeniden kurmanız.

Kardeşim bir yardımcı olursan belgerimi taşırken şöyle bir hata veriyor "C:\Users\belgeler\Rockstar Games klasörü oluşturulamıyor Erişim engellendi.''

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkada social club açık mı? Eğer açıksa onu kapat. Hatta görev yöneticisinden de kontrol etmeni öneririm.

Ayrıca Windows'ta kullandığın hesabın bir yönetici hesabı olması gerek.

Dediklerini harfiyen yapıyordum, CMD yaptım onaylandı. Fakat C'de belgeler klasörü açtım, sağ tıkladım, özelliklerde "konum" sekmesi yok :( Yarıda kaldı işlem. Benim kullanıcı ismimde "İ" var, herhalde sıkıntı bu. Şu konum sekmesini nasıl yapabilirim? Yardım lütfen.

C:\User bölümüne klasör açıp belgelerimi taşımak istedim hata ile karşılaştım. Başka bir yöntem denedim belgelerimi D: bölümüne taşıdım ve indirmeye sorunsuz başladı. Başka bir kullanıcı hesabına gerek kalmadı.
Teşekkürler @Raşit Arslan

Dediklerini harfiyen yapıyordum, CMD yaptım onaylandı. Fakat C'de belgeler klasörü açtım, sağ tıkladım, özelliklerde "konum" sekmesi yok :( Yarıda kaldı işlem. Benim kullanıcı ismimde "İ" var, herhalde sıkıntı bu. Şu konum sekmesini nasıl yapabilirim? Yardım lütfen.
Harfiyen yapmamışsın görünüşe göre. Çünkü o açtığın klasöre sağ tıklamayacaksın. "Sonra, hazırda kullandığınız "Belgeler" klasörünüze sağ tıklayıp özelliklere girin." yazmışım. Yani yeni oluşturduğun sıradan klasöre değil, hazırda kullanmakta olduğun "belgeler" klasöre sağ tıklayacaksın. O zaman "konum" sekmesini görürsün.

C:\User bölümüne klasör açıp belgelerimi taşımak istedim hata ile karşılaştım. Başka bir yöntem denedim belgelerimi D: bölümüne taşıdım ve indirmeye sorunsuz başladı. Başka bir kullanıcı hesabına gerek kalmadı.
Teşekkürler @Raşit Arslan
C'de, yönetici hakları nedeniyle sorun çıkabiliyor. Bende çıkmadı ve yazıyı hazırladığımda da aklıma bu olasılık gelmedi. O zaman, özel karakter içermediği sürece başka konumlarla da yapılabileceğini ekleyeyim yazıya.
Ben teşekkür ederim.

Düzenleme: Uuuu, belli bi süre geçtikten sonra düzenlenemeyeceğini unutmuşum. Umarım ileride sorun yaşayan diğer kişiler, şu konuşmalarımızı okumayı da düşünür^^

Ben de bu belgeler kısmını çözemedim. Bu konu hakkında bana yardımcı olur musunuz? CMD ile ilgili kısmını yaptım. C: sürücüsüne düzeltilmiş bir şekilde geldi. O bozuk klasörde duruyor şu anda. Konum sekmesi yeni açtım klasörde gözükmüyor, diğerlerinde de bir tek ortak klasördeki "Ortak Belgeler" de konum gözüküyor. Bu dediklerinizi buraya mı yapayım?
Win 7 64 bit işletim sistemim.

Bende bu belgeler kısmını çözemedim. Bu konu hakkında bana yardımcı olurmusunuz.Cmd ile ilgili kısmını yaptım C: sürücüsüne düzeltilmiş bir şekilde geldi o bozuk klasörde duruyor şuanda.Konum sekmesi yeni açtım klasörde gözükmüyor diğerlerindede bir tek ortak klasördeki "Ortak Belgeler" de konum gözüküyor.Bu dediklerinizi burayamı yapayım.
Win 7 64 bit işletim sistemim.

Tam 1 üst iletimde yazmıştım. Yeni açtığınız klasörde değil, o sırada "belgeler" görevini gören klasöre sağ tıklayıp özelliklerine girerseniz "konum" sekmesini görebilirsiniz.
Örneğin ben "Bilgisayarım"da şu biçimde görebiliyorum. (Windows 8)
2015-04-09 - 20.57.40 ~ capture.png

Windows 7'de ise şu soldaki "Kitaplıklar"ın altındaki seçeneğe sağ tıklayarak işlemi yapabileceğinizi sanıyorum.
2015-04-09 - 20.58.47 ~ capture.png

Bunlar kısa yolları. Birazcık uzun yolu için ise önce "C:\Kullanıcılar\örnek kullanıcı\" (ya da "C:\Users\örnek kullanıcı\") klasörüne girmeniz, sonra ise orada göreceğiniz "Belgeler" klasörüne sağ tıklamanız gerek. "Hazırda kullandığınız"dan kastım oydu.
Örnek:
2015-04-09 - 21.01.43 ~ capture.png

Keşke şu ilk iletimi düzenleyebilsem de daha açık yazsam.

Ben kutulu bir şekilde oyun alırsam böyle bir sorun yaşar mıyım? Yoksa DVD'den direk kurup oynayabilir miyim ?

Şimdi ben CMD'deki komutları yaptım. Sıradaki işlemde yeni bir tane klasör oluşturdum "belgeler" diye, sonrasında kitaplıkların altındaki Belgeler yazınına tıkladım. Altında sekmelerden "Belgelerim" sağ tıkladım ve özelliklerden Konum sekmesi gözüktü ama Win 7 ile 8 arasında bir fark mı oluyor? Sizin anlatımınızdan sonra tereddütte kaldım.

SS123.JPG

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı