GTA V resmi olarak Türkçe gelmeyecek

Hocam kusura bakmayın ama konuyu çok alakasız yerlere bağlamışsınız. Bu adamlar kazanacakları paraya bakarlar, öyle dinle siyasetle falan ilgilenmezler. Bu tip konularda esip gürlemek sıradan vatandaşların işidir. Siyasi ideolojiler güç odaklarının oynadığı satrançta halkı manipüle etmek amacıyla kullandıkları araçlardır.
Esas konuya gelirsek: İngilizce konuşulan ülkelerde 100 oyuncu var 90 tanesi korsan oynuyorsa 10 tane İngilizce bilen müşterisi var demektir. Türkiye'de 10 oyuncunun sekizi korsan oynasın sadece iki tane müşteriye Türkçe oyun satabilirler. Toplamda İngilizce gene galip geliyor.

Şu anda lafının bana ithafen olduğunu anlıyorum. Buna bir şey yapamayız oyunlar çok pahalı, Steam gibi fiyatlar olsun, alırım. Hayatımda ilk kez Far Cry Francheise Pack satın aldım 18 TL'ye, başka da bir şey aldığımı hatırlamıyorum. O parayı verirken bile içim acıdı. Multiplayeri olmayan bir pakete para verirken. Ama insan ucuzu gördüm mü atlıyor işte.

Türkiye'de asgari ücret: 900 TL
Türkiye'de sıradan bir PS4 oyunu: 220 TL

Amerika'da asgari ücret: 15.080$/yıllık = 1256$/aylık = 3141 TL
Amerika'da sıradan bir PS4 oyunu: 70$ = 150 TL

Bu 4 cümle her şeyi açıklamaya yetmiyor mu? Gelip de bana asgari ücret alan bir aile oyun oynamasın deme! Herkesin buna hakkı vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şu ps4 oyunları 200+ olayını aklınızdan çıkarın artık. Yok öyle bir dünya. Açarsın bir us psn, alırsın 50 dolara gift card psn den, çekersin oyunlarını 100 liraya 120 liraya. Dün mesela bir indirim başladı psn de, shadow of mordor, fifa15, diablo 3 reaper of souls gibi kafa oyunları 100 dolar 220 tl ye aldım. 3 oyunun normal maliyeti tr psn de 550-600 tl arası. Biraz indirim kovalayacaksın, biraz zahmete katlanacaksın.

Biraz önceki mesajında bahsettiklerinle şimdiki yazdıkların arasında hiçbir alaka yok. Yazdıklarımdan "paran yoksa oynama" ana fikrini nereden çıkardın? Ya da oyun yapımcılarının avukatlığını yaptığımı? Şu anda ister oyunlar, ister donanımlar isterse başka ürün ve hizmetler hakkında olsun ters giden pek çok şey var. Bu tip tartışmalarda ya hep satıcı ya da hep müşteri suçlu bulunur o yüzden uzatmayacağım. Ben her şeyin dönüp dolaşıp siyasete, abuk subuk komplo teorilerine bağlanmasına karşıyım. Adamlar ne yapıyorlarsa para kazanmak için yapıyorlar, yok Türkleri oyunsuz bırakmak istiyorlarmış yok şuymuş buymuş bunları geçin dedim. Türkiye deli para getiriyor da sırf müslümanız diye adamlar kendi bindikleri dalı kesiyorlar ha? İyi o zaman kendileri kaybeder.

Hepsi amerikanın oyunları. Yahu ne çok seviyorsunuz komplo teorisi üretmeyi. Cidden arada yapın böyle izlemek zevkli oluyor.

Hepsi amerikanın oyunları. Yahu ne çok seviyorsunuz komplo teorisi üretmeyi. Cidden arada yapın böyle izlemek zevkli oluyor.
Ahahah dostum iyimiş Komplo teorisi falan değil, bunlar benim görüşlerim.

Ayrıca son cümlem;
''Çok zenginsen, paranı çar çur etmeyi seviyorsan alırsın; o parayı daha iyi emellere harcamak istiyorsan, almazsın!''

Merak etmeyin bende alamadığım oyunları korsan kullanıyorum. Sonuçta 17 yaşındayım ve kazandığım para belli. 2-3 ayda bir oyun alıyorum şimdilik. İleride iyi para kazandıracak bir işe girdiğimde bütün oyunları orijinal alırım büyük ihtimalle. Fakat torrent kullanımına karşı değilim. Sonuçta Türkiye' de oyuncu kitlesinin yaş ortalaması 16-17. Adam ne para kazanabiliyor, ne de velisini oyun almaya ikna edebiliyor. Tabii ki korsan oynayacak oynamasın mı ? Fakat her şeyi din, ırk gibi iddialı başlıklar altında kurgulamak mantıksız geliyor. Bir firmanın ırkı, dini yoktur. Firma sadece kazandığı paraya bakar. Büyük ihtimalle oyun firmalarında bir sürü müslüman çalışan bile vardır. Çoğu oyunda Türkçe desteğinin olmamasının sebebi gayet gözler önünde bence. Türkiye' nin oyun sektörüne gerek üretim, gerek tüketim olarak faydası zaten belli. Fakat gençlerin bilinçlenmesi sayesinde orijinal oyun alımı artıyor. 10 yıl öncesine göre bayağı bir artış var mesela. Bu artış sayesinde uzun vadede oyunlarda Türkçe desteği alacağımıza eminim.

900 TL askeri ücretle geçim zor yapılırken oyun nasıl alınacak demişsiniz galiba doğru ancak bir çok tanıdığım var asgari ücretle çalışıp taksitle Iphone 5 alan. Buna ne demeli?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…