GTA V Yol-Bina Kaplama Sorunu

Dün commandline komutlarını inceleyip bir kaç satır kod ekleyerek oyuna girdim, ufak bir kasma vardı ama yaklaşık yarım saat kadar şehirde arabayla dolaştım herhangi bir kaplama sorunu yaşamadım. Bugün bazı ayarları değiştirdim tekrar aynı sorun olmaya başladı. Tam olarak çözersem anlatımı eklerim.

Anladığım kadarıyla sorun tam olarak şu:
Windows 10'un "Service Pack 1" adı altında eski anakartları da kapsayan, H81m yonga setinde G3258'in sorunsuz overclock edilmesini de sağlayan bir Update yayınlaması gerekiyor. (System32 de "mcupdate genuine Intel" dosyası silinmeden Oc olmuyor.)
Windows 7 kullanırken, GTA 5 de herhangi bir kaplama sorunu olmuyor. Windows 10'a geçince GTX 960 kullanmama rağmen bu sorunla karşılaştım.

Anladığım kadarıyla sorun tam olarak şu:
Windows 10'un "Service Pack 1" adı altında eski anakartları da kapsayan, H81m yonga setinde G3258'in sorunsuz overclock edilmesini de sağlayan bir Update yayınlaması gerekiyor. (System32 de "mcupdate genuine Intel" dosyası silinmeden Oc olmuyor.)
Windows 7 kullanırken, GTA 5 de herhangi bir kaplama sorunu olmuyor. Windows 10'a geçince GTX 960 kullanmama rağmen bu sorunla karşılaştım.

Hocam adam Pentium Dual Core E5400 işlemcisiyle oynuyor ama bu sorunu yaşamıyor. Bende E6500 var ama bu sorunu yaşıyorum anlamış değilim doğrusu..

"Texture"ler'in geç yüklenmesinin sebebini buldum. Görev yöneticisinden sadece GTA5.exe'nin (GTAVLauncher.exe değil) işlem önceliğini "Yüksek" olarak ayarlayınca hiçbir problem kalmıyor. (Görev Yöneticisi - Ayrıntılar Kısmında) Hatta F16 ile şehre yakın uçuşlar yaptım uzun süreli, araçla hızlı giderken de herhangi bir problem yok. İşlem önceliğini "Normal"e alınca aynı sorun tekrar başlıyor.
Ayarlar şöyle: (Advanced Graphics kapalı.)
GTA5_2015_09_17_02_29_24_041.png
GTA5_2015_09_17_02_29_32_415.png
GTA5_2015_09_17_02_29_37_868.png

Bu sorun bir çok şeyden kaynaklanıyor. Tek bir çözümü yok. Dosya bütünlüğünün bozuk olması olabilir, arkadaşın dediği gibi görev yöneticisinden kaynaklı olabilir, self radyo açınca aynı problemi yaşayanlar var, işlemciyi yoran diğer işlemler olabilir, hard diskten kaynaklı olabilir, ısınma kaynaklı olabilir.
Ben kendi bilgisayarımdaki sorunu termal macun ve fan temizliği ile çözdüm.

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Kesin çözümmüdür bilmem ama benim için %100 ultra %100 aşırı %100 çözüm oldu.:LOL: Öncelikle bilgisayarımı GTA5 için almıştım ortalama 2 yıl oldu. Aldım ve GTA5 in çıkmasını dört gözle beklemeye başladım. Gel zaman git zaman oyun çıktı koştum gittim satın aldım kurdum sorunsuz ultra ayarlarda oynamaya başladım. Gel zaman git zaman arabayla hız yaparken hafif hafif kasmalar başladı dikkate almadım. Daha sonra kaplama sorunu ortaya çıktı. O kadar kötüydü ki oynanamaz haldeydi oyun. En sonunda bugün sabah evimin pasağını elektrik süpürgesiyle temizlerken aklıma bir fikir geldi: Laptop'umu aldım önüme, elektrik süpürgesinin ince uzun ucunu taktım fan deliği, ekran kartı ızgarası, USB portlar vs. ne kadar delik bulduysam elektrik süpürgesiyle temizledim. Oyuna girdim ve ne göreyim ? 3 saat aralıksız oynadım ve en ufak kasma ve kaplama sorunu dahi yaşamadım. Denemenizi tavsiye ediyorum :LOL:

NOT: Bildiğin roman yazmışım ama oyunun sorununu çözdüm ve rahatça oynuyorum ya o kadar mutluyum ki :LOL:

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı