Sistemi ne zaman topladınız veya satın aldınız ? Sıfır parçalarla aldıysanız ya da topladıysanız (1 ay içinde) bakım yapmanıza gerek yok. Muhtemelen yazılımsal bir sıkıntıdır.
1 ay içinde almadıysanız ya da 0 satın almadıysanız Cpu ve Gpu yu macunlayın , fanların tozlarını da temizleyin.
Eğer bilgisayarınızda çalışan 100k üzeri bilmediğiniz bir işlem varsa görev yöneticisinden kapatın. (CTRL+SHİFT+ESC) veya (msconfig) ten işlemlere ve hizmetlere bakabilirsiniz.
Bilgisayarınızda virüs koruma programı varsa oyun oynarken performansınızı düşürür. Oyun esnasında güncelleme veya tarama yapmaya başlarsa Cpu'yu olduğundan çok kullanır. Bu da performansın düşmesine sebep olur. Örneğin bende 2 Gb ram (ddr2)/2 Gb (hd 5550) ekran kartı var ve cs go yu 90 fps ile oynuyorum. Kurulu program yok , olanlarda masaüstünde çalışmıyor. Çalışan bütün programları kapatıyorum ve oyuna öyle giriyorum. Dış kaynaktan indirme yapmıyorum. Chrome bile arka planda çalışmıyor. Bilgisayarınızın içine soğutucu fan takar iseniz performansı bu da arttırır ama kasma muhtemelen ya ısınmadan ya da yazılımsal. Umarım donanımlarında bir bozukluk çıkmaz. Dolar bu fiyattayken donanım satın almak çok zor.