GTX 1050 ekran kartı devreye girince laptop donuyor

tahasic

Femtopat
Katılım
7 Nisan 2022
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı
GTX 1050 2GB Laptop
İşlemci
i5 7300HQ
Sorunum şöyle. Laptopumda GTX 1050 2 GB ekran kartı bulunmakta fakat çalışmıyor. Çalışmıyor derken güncel sürücüleri kurduğumda bilgisayarı yeniden başlatınca bilgisayar sorunsuz açılıyor ama çok yavaş şekilde ve tek sorun bu değil. Bilgisayar maksimum 5 dakika sonra donuyor ve hiçbir şey yapamıyorum. Bilgisayarı düğmesinden kapatıp yeniden açınca bir süre sonra aynı sorun tekrarlanıyor. GTX 1050 ekran kartımı devre dışı bırakırsam veya kaldırırsam sorun çözülüyor. İnternette gördüğüm her yöntemi denedim fakat çözemedim. Donanım kaynaklı bir sorun mu bilmiyorum ama bir de buraya yazmak istedim. Bir bilgi daha vermek istiyorum eğer Intel (Intel HD Graphics 630) ekran kartını kaldırırsam da sorun çözülüyor ama bilgisayar Microsoft görüntü bağdaştırıcı kullanıyor bu sefer yani yine kullanamıyorum GTX ekran kartını. Acaba HD Graphics kartım ile NVIDIA kartın sürücüleri arasında bir uyuşmazlık mı oluyor diye düşünüyorum ama pek bilgim yok. Şu an bilgisayarımda NVIDIA grafik sürücüsü 391.25 yüklü ve bir sorun yaşamıyorum fakat bu sefer de Aygıt Yöneticisi'nden "kod 43" hatası alıyorum ve ekran kartım yine çalışmıyor. Bilen biri varsa yardımcı olursa sevinirim elimden sadece Intel ekran kartını kullanmak geliyor ne yazık ki.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı sorunu bende yaşamıştım eski laptopta. Geçmiş olsun diyebiliyorum. Çok büyük ihtimalle ekran kartınız yanmış.

Hocam teşekkür ederim yanıtınız için. Aklıma gelmişti böyle olabileceği ama emin olamamıştım. En azından ne olduğuna dair bir fikrim var şu an. Sağ olun tekrardan.
 

Geri
Yukarı