GTX 1050 GPU kullanım sorunu

meF139

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi ekran kartım oyunlarda performans vermiyor genellikle %10-%30 kendi kullanıyor %3'e kadar düştüğü bile oluyor.

i3 3240
8 GB RAM
GTX 1050
Casper Nirvana
500 Watt
Kasa: Casper

PSU almadım kasa ile birlikte geldi bilgisayarcıya sormuştum casperın psuları yalan olur o 250-300 wattır demişti her neyse sorunum GPU kullanımı %3-%30 arası işlemci kullanımı %100'lerde MSI afterburner ile baktım.
MSI afterburner uygulamasının kombustor'unda ekran kartım %100'lük dilim kullanıyor fakat oyunlara girdiğimde %3-%30'luk bir kullanım görüyorum. Genelde %15 civarı sorun nerede kaynaklanıyor bence anakart ve PSU'dan kaynaklanıyor fakat sizlerinde düşüncelerinizi almak isterim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@BERWAR Arkadaşın hesabından girmek zorunda kaldım. Kusura bakma cezam var. Oyunlarda kasma yaşıyorum. Oynadığım oyunlar CS:GO, Battlefield 1, Tom Clancy's, Rainbow Six Siege.

Oyunlar orjinal.

Şöyle bir şey gördüm Battlefield 1'de Ultra ayarlara çektiğimde ekran kartım %99 kullanılmaya başladı, fakat low ayarlara çektiğimde ise %20 ve aşağısına doğru indi.

@Recep Baltaş @Murat5038 Yardım edebilir misiniz ?

@BERWAR Evet, sürücülerim güncel durumda. Resimlere bak istersen.

İnanılmaz derecede şaşkınım, anlamadım. Neden böyle? Çok araştırdım fakat çözümünü bulamadım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    311,4 KB · Görüntüleme: 253
  • LOOW.jpg
    LOOW.jpg
    192,6 KB · Görüntüleme: 252
  • ultra.png
    ultra.png
    286,1 KB · Görüntüleme: 255
  • UUU.jpg
    UUU.jpg
    211 KB · Görüntüleme: 242
şöyle bir şey gördüm, Battlefield 1'de ultra ayarlara çektiğimde ekran kartım %99 kullanılmaya başladı. Fakat low'a çektiğimde ise %20 ve aşağısına doğru indi
Bunun kadar doğal bir şey yok ki?! Düşürünce GPU kullanımı haliyle düşecek. Düşürünce CPU kullanımını da kullanacağından yetmediğinden donma sıkıntıları yaşarsın. Varsayılan ayarlarda kullanın.

Grafik ayarlarını yükselt. 1920x1080'de oyna. CPU darboğazı var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı