GTX 1050 için İşlemci Yükseltme

ayyas1907

Hectopat
Yer
İstanbul GAZİOSMANPAŞA
Daha fazla  
Meslek
ÖĞRENCİ
Selam arkadaşlar, yukarıdaki sistem bana ait.
500 TL Ekran Kartı Önerisi

Bu konu bana ait. Uzun lafın kısası ben çok anlamadığım için ekran kartını tek çözüm sanıyordum, ancak işlemci ağırlıklı oyun olduğu için performans çok kötü. FPS yüksek gösteriyor ama süreki drop halinde, oyun sanki 50 FPS oynuyorum saniyelik bir olay ama oyunda akıcılık yok. Ben de sistemi değiştirmeye karar verdim sizden öğrenmek istediğim birkaç şey var soru tarzında soruyorum cevaplayan arkadaşlar şimdiden sağolsun iyi forumlar.

1. AMD FX 8320 işlemcimi satıp Intel i3 6098 almayı düşünüyorum, performansta eskisine göre etkisi olur mu yoksa hiçbir şey değişmez mi?

2. 8320 işlemcimi 330 TL satıp aynı i3 6098 almak benim zararıma mı olur yoksa kar mı?

3. i3 işlemcim için anakartımı değiştirmem gerekiyormuş i3 işlemciye uygun piyasadaki fiyatı en uygun anakart nedir? (Şubat ayında yurtdışına gitme durumum var, bu yüzden fazla masraf yapmak istemiyorum o yüzden 2.el bir anakart alıp idare etmek istiyorum.)

4. Elimde bulunan Ripjaws 8 GB RAM'lar boşa gidecek onları da satmayı deneyeceğim, sanırım Intel uyumlu anakartlara bu RAM'lar olmuyormuş. DDR4 RAM ihtiyacım varmış bu RAM'lerı yeni topladığım sistemde çalıştırma şansım hiç yok mu?

Arkadaşlar biliyorum çok soruyorum ancak cahillik kötü beni aydınlatacak birileri varsa cevap verirse sevinirim. Bu soruların yanında başka önerisi olanda lütfen belirtsin.

Amaç: CS:GO stabil bir şekilde oynamak.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Performans artar ama o işlemci 2 nesil eskiye düştü bile. Ryzen 3 almak daha mantıklı olur veya 8. nesil İntel bir işlemci.
  2. Bence zarar.
  3. H110 anakart uyğun fiyatlı alırsınız ama gene eski nesil bir ürün ve sistem toplamış olursunuz.
  4. Hiç şansın yok.
Ayrıca CS oynamak için eldeki sistem gayet yeterli.

Hocam yeterli gibi görünüyor ama bir sıkıntı var oyunda akıcılık yok intel sisteme geçersen performansın cs go için daha iyi olur diyolar msi h110 ve intel i3 7100 almayı düşünüyorum bu sistemden daha iyi bir performans vermez mi ?

Hocam bir çok yere konu açtım oyunda fps yüksek gösteriyor ancak mesela yeni dust2 haritasında fps 70 150 arası gidip geliyor ben bakıyorum 1500 tl sistemle adam ulta yüksek ayarlarda 150 fps nin altına düşmüyor ve hiç bir donma yok akıcılıktan kastım şu fps yüksek gösteriyor 2 adam çıktı diyelim böyle 1 saniyeden kısa bir kasma oluşuyor drop oluyor bakıyorum ölmüşüm ve de ayarlar düşüğün düşüğünde siz bana ne önerirsiniz benim şuan düşüncem bu işlemci ve anakartı elden çıkartıp 7100 işlemci ile bir anakart almak amd ryzen düşünebilirsiniz diyor ama bn korkuyorum bu anakart vs bir sorun olabilir o yüzden komple anakartla işlemciyi değiştirmek istiyorum bide birşey sormak istiyorum 8320 350 tl satsam zarar mı ederim yoksa iyi bir fiyat mı ?

Ryzen işlemcili alırsan zaten Anakart ve RAM de değişecek. Yepyeni bir soket ve mimari yapısına geçiş yapmış olacaksın. Bu sisteminde sıcaklıklar ne durumda? HDD'yi HD PRO programıyla error scan yazan yerden teste sok ve durumları paylaş. Sürücülerin güncel mi?

500 TL Ekran Kartı Önerisi

Bu konuda belirtmiştim hocam tarama yaptım herhangi bir sorun çıkmadı hdd errorscanda ama tekrar tarama yapıcam sürücüler güncel

Yani siz intel yerine amd ryzen bir sistemimi öneriyorsunuz.

Bu arada öncelikli oyun CS GO ve PUBG için istiyorum AMD ryzen mi intel mi ?

Dosya Ekleri

• hdd.png
    hdd.png
    12,8 KB · Görüntüleme: 153
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı