GTX 1050 RDR 2 FPS düşmesi

ArturMorgan

Picopat
Arkadaşlar merhaba, kafayı yemek üzereyim RDR2'de anlamsız bir performans sorunu yaşıyorum konuya girmeden önce hemen belirteyim oyun orijinal ve korsan sürümü yüklü her ikisinde de test edeyim dedim. Belki korsan sürümde daha performansı iyidir diye ama değişen bir şey olmadı neyse konuya geçelim.
Öncelikle oyunu düşük ayarlarda hem Vulkan hem de DX12'de çalıştırdım ikisinin de hem iyi hem de sıkıntılı problemleri var. Eğer oyunu Vulkan'da çalıştırırsam performans biraz daha iyi oluyor (ama bir nebze çok küçük bir fark) Vulkan'ın en kötü yanı ise kaplamaların geç yüklenmesi yani anlatmadan direkt alta videomu paylaşıyorum...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet gördüğünüz gibi kaplama sıkıntısı oluyor ve oyun oynanmayacak düzeyde rezaletleşiyor. Vulkan'ı bırakıp DX12'ye geçecek olursak da durum şöyle iyi tarafı, Vulkan'daki gibi kaplama sorunu olmuyor o bakımdan sıkıntı yok fakat bu sefer hem performans bakımından düşüklük oluyor hem de FPS'i NVIDIA denetim masasından hem de diğer programlardan sabitlediğimde oyun loading ekranında donuyor yani sağ alttaki çark ve resimler sürekli dönüyor (belki açılır diye 25-30 dk bekledim fakat açılmadı)

Bir de performans açısından bir şeyi fark ettim işlemcimin bu oyunu çok rahat karşılamasına rağmen CPU'yu %100 kullandığı oluyor ve sürekli her 5-10 saniyede bir FPS düşmesi giriyor. Onunda resmini alta paylaşıyorum.

Adsız.png

Sistemim.

MSI GTX 1050 Gaming 2 GB DDR5X 128Bit.
Intel i5 7400 3, 5 GHz 4C/4T.
G.Skill 8 GB 2133 MHz RAM DDR4.
1TB WD HDD 7200 RPM (oyun HDD'de kurulu)
120 GB SSD.

Not 1: Arkadaşlar grafik ayarlarını yükseltmeyi deneyin demeyin her şekilde ayar yaptım ve sonuç değişmedi, bunun yanında standart driverler falan her şey güncel arka planda çalışan tek bir uygulama yok PC'yi gayet temiz kullanıyorum hatta RDR2 için sıfırdan format atmıştım. Benim sistemime denk ve daha alt seviyedeki PC'ler oyunu rahat şekilde oynatabiliyor.

Not 2: Yakın zamanda işlemcimi değiştirmiştim i3 7100'den i5 7400'e geçmiştim PSU olarak Everest'in 400W'lık PSU sunu kullanıyorum sorun PSU'dan kaynaklanıyor olabilir mi sizce yeterli güç alamadığı için falan?

Not 3: Grafik ayarlarında bir şey dikkatimi çekti others App (diğer uygulamalar) diye bir kısım var burada 360 MB'lık bir kullanım söz konusu sıkıntı oradan da olabilir mi bu others appı kapatabilme şansımız var mıdır?

Yazabileceklerim bunlar lütfen sorunuma çözüm bulalım arkadaşlar cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Kardeşim yani 1050 şu an çok üst düzey bir kart değil ama yine de FPS'im artsın diyorsan 1 işlemci değiştir i5 9600K veya i7 8700K üstü iyidir 360 MB'lik kullanıma gelecek olursak onun için ekran kartını VGA veya DP 2.0 kablosu ile kullan.
1050 de vga varmı ? :(
300 Watt PSU i5 6400 ile kullanıyordum GTX 1050'yi. Hiçbir sorun yaşamadım.
dostum eğer sende istersen seninle d.c den konuşmak isterim bana instanı veya kullandığın başka bişeyi atabilirmisin

720P Low şehirde 30'lardan aşağı düşüyor anlamsız bir işlemci darboğazı var.

Dostum bende GTX 960 var ve işlemcimde Pentium G5400 oyunu kesinilikle 720P'de oynama darboğazı ondan yiyorsun ve ek olarak ekran kartı belleğini aşabilirsin grafikler çok kötü gözüküyor çünkü ben GTX 960 ile yüksek orta ayarlarda birkaçtanesi düşük tabii ki de 1366*768 çözünürlükte 40 FPS üstünü alıyorum 40 altına düşmüyor lakin şehire girince bende de çözünürlük odaklı darboğaz yaşanıyor ve FPS 32 33'e düşüyor sana tavsiyem 1080P veya 900P gibi çözünürlüklere al doku kalitesini yükselt tabii kendi terciğin yani özetle dostum oyunu kaldırır ayarları ufak ufak yükseltebilirsin bizza SS bile atabilirim sana darboğaz içinde mutlaka 1080P'de oynamanı tercih ediyorum aksi taktirde darboğaz olmuycaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı