GTX 1050 sistem toplama

Bak şimdi. Şu "yazılım olayında önde" derken ne anlamda önde söyler misin? Şimdiye kadar NVIDIA da kullandım AMD de kullandım ve aralarında gördüğüm tek fark NVIDIA'nın daha fazla ve daha hızlı sürücü çıkartması. FPS değerleri olarak rakip kartlar aynı performansı veriyor genelde. Sana sıvı soğutmanın gereksizliğini şöyle anlatayım, benim bilgisayarım 48 saatten fazla açık duruyor genelde ve bol bol oyun oynuyorum. En fazla 60 dereceyi gördüm. Soğutmam da öyle çok kaliteli değil, 50 TL'lik AKASA Venom Atto var. i5 3450 kullanıyorum ve bu işlemci i5 6500'e göre falan daha fazla ısınan bir işlemci. Anlatabildim mi güzel kardeşim? i5 6400 isimli işlemci stok fanıyla 8 saat yük altında 65 dereceyi anca görüyor. 8 saatin sonrasında sıcaklık sabit. Düşük bir ihtimalle 70 dereceyi görebilir ama 80'e kadar normal kabul edilir. RX 470 ile GTX 1050 arasındaki fark 10-20 FPS değil. RX 470 = GTX 970, GTX 1050 = GTX 950. Anladın mı? İki tane GTX 1050 bile kurtarmaz aradaki farkı.

Bütçeni belirt, ona göre bir sistem önerelim. AMD istemiyorsan GTX 1060 3GB takarsın en kötü. Zaten aynı fiyattalar ama bütçeni bir belirt önce. GTX 1050 alınmaması gereken bir fiyatta çünkü. Gereksiz pahalı bir kart.

Olur mu hocam GTX 1050=1070 sonuçta NVİDİA sonjcyay YAZILIM. Fanboyluk bi bitmedi.

Skylake işlemci bu. 14nm ve stok fanlar gayet iyi. 1 ön 12cm, 1 arka egzoz 92mm, 12cm yan fan ve stok işlemci fanı ile düzgün hava sirkülasyonu sağlandığında 60 dereceyi asla geçmiyor. Yan fana bile gerek yok. Ne yaparsan yap istersen 3 gün açık kalsın otur 10 saat kalkmadan oyun oyna 63-65 max değer. Ortalama 58-60. Eğer hyper threading bir işlemcin yoksa 60 max değer. Ben video çekerim, yayıncıyım dersen en az i5 6600k alırsın ve ondada belli miktar overclock edersin. Yani kısaca overclock edilmeyen Skylake işlemciler için sıvı soğutma gereksiz. Parayı al ekran kartına yatır denilmiş. Adama karşı saçmalamışsın. NVidia yüksek fiyata düşük performans sağlar. Yazılım konusunda iyi olsa bile amd performans bakımından her zaman süper. Vulkan ve DX12 ile çoklu parçacıklarda da güzel çalışıyor. Zen ile de Intel için çanlar çalıyor.

Eğer dediğimi dikkate almaz sıvı soğutma alırsan nonk bios ile overclock et ki boşa gitmesin :)

Nvidia yüksek fiyata düşük performans sağlar demişsiniz bi açıklama yapabilirmisin?
Skylake işlemci bu. 14nm ve stok fanlar gayet iyi. 1 ön 12cm, 1 arka egzoz 92mm, 12cm yan fan ve stok işlemci fanı ile düzgün hava sirkülasyonu sağlandığında 60 dereceyi asla geçmiyor. Yan fana bile gerek yok. Ne yaparsan yap istersen 3 gün açık kalsın otur 10 saat kalkmadan oyun oyna 63-65 max değer. Ortalama 58-60. Eğer hyper threading bir işlemcin yoksa 60 max değer. Ben video çekerim, yayıncıyım dersen en az i5 6600k alırsın ve ondada belli miktar overclock edersin. Yani kısaca overclock edilmeyen Skylake işlemciler için sıvı soğutma gereksiz. Parayı al ekran kartına yatır denilmiş. Adama karşı saçmalamışsın. NVidia yüksek fiyata düşük performans sağlar. Yazılım konusunda iyi olsa bile amd performans bakımından her zaman süper. Vulkan ve DX12 ile çoklu parçacıklarda da güzel çalışıyor. Zen ile de Intel için çanlar çalıyor.

Eğer dediğimi dikkate almaz sıvı soğutma alırsan nonk bios ile overclock et ki boşa gitmesin :)

Hocam sen şimdi bir öneri istemişsin ama yardımcı olmak isteyenlere kendi kafandaki bilgileri söyleyip sizden daha iyi biliyorum havasına giriyorsun. Şimdi :
1- OC yapmayacağın bir işlemciye sıvı soğutma takıyorsun, hemde bu işlemci İ7 filanda değil İ5. Stok fan iş görmez diyorsun. Stok fan ile gelen işlemciler birbirlerine gayet yeterlidir. Senin bu düşüncen sadece lükse kaçmak oluyor.
2- AMD ekran kartlarına kötü diyorsun ve bu sözleri sadece Nvidia fan boyları söylüyor bunu farkındayız. AMD nin bu sene Nvidia dan daha iyi iş çıkardığı bir gerçektir. Sen daha iyisi varken git gereksiz pahalı olan GTX1050 yi al.
Sonuç olarak sen istediğin gibi bir sistem topla. Yardımcı olabilecek arkadaşları filan hiç dinleme. Takıl kafana göre.

...
2- AMD ekran kartlarına kötü diyorsun ve bu sözleri sadece Nvidia fan boyları söylüyor bunu farkındayız. AMD nin bu sene Nvidia dan daha iyi iş çıkardığı bir gerçektir.
...
Tek bir karta göre yorumluyorsun sanırım. Tek karta göre yorumlama. İki firma da gayet güzel kartlar sürdü piyasaya fakat GTX 1050'yi çok gereksiz buldum ben :D.

Not: Amacım NVIDIA-AMD tartışması çıkartmak değil.

Bir de bu arkadaş madem AMD almak istemiyor, bırakalım almasın. NVIDIA kart öneririz yakın fiyatta ama adam bütçe belirtmiyor ki. Şu olsun bu olsun deyip fiyat belirtmeden sistem önerisi istiyor. Değişik bir tip.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı