GTX 1050 tabanlı PC toplama

İşlemci 2. elde en sıkıntısız parçadır. Tabi siz gerekli kontrolleri yapın. Bir bile mutlaka sorun. Benim 2. el ile aram iyi değil. Hiç 2. el işlemci almadığım içinde pek bir önerim kontrol aşamasıyla ilgili bir önerim olamayacak. Ama siz almaya karar verdiğiniz işlemci için mutlaka ayrı konu açıp sorun.

Gördüğüm kadarıyla giriş seviye bir PC topluyorsunuz. i5 2. nesil ya da 3. nesil bir işlemci işinizi görecektir. Sonunda K ibare bulunan işlemcileri almayın. Zaten H serisi bir anakartınız olduğu için overclock yapamayacaksınız.
Çok teşekkürler valla. Peki 3 GB GTX 1050 Gigabyte 2 yada 3. nesil bir i5'le işimi görür mü PUBG için? 60 civarı FPS'e ihtiyacım var. i5-3550 3 GB GTX 1050 Gigabyte, Corsair 8 GB 1600 MHz RAM uyar, değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
PUBG ayarına göre 60 FPS rahat verecektir.

Dediğim gibi ''ASUS H61M-K için 2. el işlemci'' adında ikinci bir konu açın. Size yardımcı olurlar. Benim gördüğüm i5 3330, i5 3340, i5 3450, i5 3470, i5 3550, i5 3570 bu işlemcilerden biri işinizi görür. Tabi i7 alarak daha uzun ömürlü bir işlemci de alabilirsiniz. i7 düşünürseniz i7 3770 işinizi görecektir. Önceki mesajda söylediğim gibi bu işlemcilerin sonunda K ibaresi bulunan modellerini almanıza gerek yok. H serisi bir anakartınız olduğu için overclock yapamayacaksınız. Size daha ucuza gelir işlemci böylelikle.

Peki 3 GB Gigabyte GTX 1050 alsam? İyi bir marka diyorlar.

@KasaKasa son bir sorum var. G2020 işlemcim var şu an. Ayrıca işlemci değiştirmeden direk dizsem, beni 2 yıl götürür mü sence?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki 3 GB Gigabyte GTX 1050 alsam? İyi bir marka diyorlar.

@KasaKasa son bir sorum var. G2020 işlemcim var şu an. Ayrıca işlemci değiştirmeden direk dizsem, beni 2 yıl götürür mü sence?
Elinizde G2020 varsa, LGA 1155 anakart da vardır. Sisteminizi yazar mısınız? Ekstradan PC toplamaya gerek yok. O anakart üstüne parça ekleyebilirsiniz.

RAM seçiminde uyumluluk için anakartta bakılır. Ekran kartı ve işlemci uyumsuzluğu söz konusu değil. Anakartın DDR3 RAM destekliyorsa DDR3 RAM takarsın. DDR4 RAM destekliyorsa DDR4 RAM takarsın. DDR3 RAM destekleyen anakartta DDR4 RAM takamazsın.

i5 3550, 8 GB DDR3 RAM, GTX 1050 3 GB birbirine uyumluluğuna bakılmaz. Anakart ile uyumluluğuna bakılır. ASUS H61M-K anakartıyla bu parçalar uyumludur.

G2020 günümüz için yetersiz bir işlemcidir. 2 yıl götürebileceğini sanmıyorum.

ASUS H61M-K anakartını almadıysanız linkini attığım G4560, H110M sistemi alabilirsiniz. G5400 ve güncel bir anakart daha iyi olur. Ama bütçeniz yoksa ve giriş seviye bir sistem arıyorsanız G4560-H110M sistemi alabilirsiniz. ASUS H61M-K anakart zaten elinizdeyse önerilerimi yaptım.

GTX 1050 3 GB için GTX 1050 Ti'ye daha yakın olmasına rağmen GTX 1050 2 GB ile arasında çok fark yok. En ucuz hangisiyse onu alın. Zaten giriş seviye sistemler için VRAM o kadar önemli olmuyor. 4 GB VRAM'ı olan giriş seviye ekran kartları bile ekstra fiyatını hak etmiyor. Genelde bu VRAM'ı kullanabilecek güçleri olmuyor çünkü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Elinizde G2020 varsa, LGA 1155 anakart da vardır. Sisteminizi yazar mısınız? Ekstradan PC toplamaya gerek yok. O anakart üstüne parça ekleyebilirsiniz.
ASUS H61M-K PENTİUM G2020
H serisi bir anakartınız olduğu için overclock yapamayacaksınız. (KasaKasa) ben 1050 ti galax OC almaya karar verdim senin bu dediğinle alakası yok dimi zaten kendinden oc li gelicek ? ekran kartı
rica etsem steamden eklermisin toplama ile ilgili soru sormam lazım müsaitsen tabi
ASUS H61M-K PENTİUM G2020
H serisi bir anakartınız olduğu için overclock yapamayacaksınız. (KasaKasa) ben 1050 ti galax OC almaya karar verdim senin bu dediğinle alakası yok dimi zaten kendinden oc li gelicek ? ekran kartı

arkadaşlık isteği yolladım

Son düzenleme:
Benim bahsettiğim işlemcinin overclock edilmesi. Ekran kartının overclock edilmesinde anakartın alakası yok. PSU'un izin verdiği sürece istediğin gibi overclock edebilirsin ekran kartını.
bende şuan g2020 asush61m-k var 2 yıldır kullanıyorum 1060 alsam darboğaz yaparmı sence ben 15 20 gün bilgisayarda full oynucam ardından çok nadiren açıcam ztn sene sonunda düzgün bi işlemci almayı planladım beni 20 gün götürür heralde g2020 sadede geliyim g2020 ile 1060 darboğaz yaparmı sence

Yapar. GTX 1050 Ti ile bile darboğaz yapar. Bu çok eski bir Pentium işlemci. 20 gün için PC dizilmez bence. Elindeki paranı dövize çevir ve okula odaklan. Yaz tatili geldiğinde en güncel sistemi alırsın. CS:GO ve LOL için arada takılmak için 2. el bir GT 1030 ya da Aliexpress.com üzerinden GTX 750 Ti alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı