GTX 1050 TI 4 GB vs MSI R9 380 4 GB

1050 Ti modelininde üstün geldiği oluyor, güvenilir kaynaklardan videolara bakarsan sorun olmaz. DX 12 ve Vulkan destekli oyunlarda AMD kartların avantajı var. R9 380, %30 civarında dediğin gibi 1050 Ti modelinden üstün bir kart kesinlikle değil.

MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB Review

Bu linke bakabilirsin, bu linkteki sonuçlar doğrudur kesinlikle güvenilir bir sitedir.

1050 Ti modelininde üstün geldiği oluyor, güvenilir kaynaklardan videolara bakarsan sorun olmaz. DX 12 ve Vulkan destekli oyunlarda AMD kartların avantajı var. R9 380, %30 civarında dediğin gibi 1050 Ti modelinden üstün bir kart kesinlikle değil.

MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB Review

Bu linke bakabilirsin, bu linkteki sonuçlar doğrudur kesinlikle güvenilir bir sitedir.

Peki hocam ben yaptığım testlere göre ortalam bir yüzde değeri verdim teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için hocam.

Aynı kartlar diyebiliriz. Aralarında oyundan oyuna değişmekle beraber 3-5 FPS anca fark var. ( AMD ve NVIDA özel oyunlar hariç ) Ama güç tüketimi ve yeni olması sebebiyle elinizde de olduğu için 1050 Ti kullanmalısınız.
Not: R9 380 4 GB sahibiyim.

Aynı kartlar diyebiliriz. Aralarında oyundan oyuna değişmekle beraber 3-5 FPS anca fark var. ( AMD ve NVIDA özel oyunlar hariç ) Ama güç tüketimi ve yeni olması sebebiyle elinizde de olduğu için 1050 Ti kullanmalısınız.
Not: R9 380 4 GB sahibiyim.

Valla hocam ben herhalde derdimi anlatamıyorum :) Peki İ5 6600K ile GTX 1050 TI darboğaz problemi olmayacağını düşünüyorum. 3-5 FPS değil minumum 20 FPS fark var hocam ozaman benim R9 380'de mi bir hikmet var çözemedim :)

Valla hocam ben herhalde derdimi anlatamıyorum :) Peki İ5 6600K ile GTX 1050 TI darboğaz problemi olmayacağını düşünüyorum. 3-5 FPS değil minumum 20 FPS fark var hocam ozaman benim R9 380'de mi bir hikmet var çözemedim :)
20 FPS fark çok fazla normal şartlarda iki kart arasında taş çatlasa 5-10 FPS fark olur. O kadar fark varsa ve deneyimlediyseniz R9 380'i kullanın.

20 FPS var olması imkansız, hiçbir şekilde iki model arasında o kadar fark yok. Israrla diyorum, yanlışta ısrar etmeyin. Oyundan oyuna göre 1050 Ti ve R9 380 birbirini geçebiliyor, DX 12 ve Vulkan noktasında AMD kartların avantajı var. Bu demek olmuyor ki AMD DX 11 de geçmiyor, ya da bazı DX 12 oyunlarda 1050 Ti modeli de daha iyi FPS verebiliyor. Bu civarlara bir performans farkı iki model arasında yoktur, R9 380 önde olsa bile çok az önde olur. Ayrıca sistemlerdeki işlemci farklılığı da FPS değişiminin farklı olmasına neden olur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı