GTX 1050 Ti 83 Dereceye Çıkma Sorunu

UmutCan10

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Asus Destek ile nasıl iletişime geçebilirim? Siteye ekran kartı destek kısmına baktım ama benim sorunum yok orada. Monitöre görüntü gelmemesi vb. sorunlar var. Isınma ile ilgili bir kısım göremedim. Phoenix GTX 1050 Ti kullanıyorum. Haliyle tek fanlı. Çok ısınıyor. Yani neredeyse her oyunda 75'i geçiyor. Asus GPU Tweak II programında power target kısmı %100'de olunca max temp. target 83'de oluyor. 83'ü hedef gibi görüyor. Her zaman 83'e yaklaşıyor. Sistemi zorlamayan oyunlarda bile böyle. Power targettan kısınca sıcaklık da düşüyor ama bu sefer de performans kaybı yaşıyorum. Günde 8-9 saat oyun oynayan biriyim. Bu sıcaklıklar beni tedirgin ediyor. Normalse oynarım sıkıntı değil benim için. Normal değilse ne önerirsiniz? Asus Destek ile nasıl iletişime geçebilirim?

83 derece aşırı yüksek bir değer değil.
Aşağı çekmek için, kasadaki akışı doğru yapmak gerekiyor.
Kasanın önünden ve varsa yanından içeriye, üstünden ve arkasından dışarıya hava akışı sağlamanız gerekiyor.
Bunları da güçlü bir fanla yaptığınızda gözle görülür bir fark elde edilecektir.

Kasam CM Masterbox Lite 3.1. Hava akışı pek iyi değil sanırım. Önde 2 tane 120mm arkada da bir tane 120mm egzoz fan var. Ama ben öndeki fanların pek işe yaradığını sanmıyorum çünkü cam ile kapalı aşağısında ve yukarısında küçük havalandırma delikleri var ama pek işe yaramıyor.

Soğutması en dandik kartı tercih etmişsiniz.
Sinerji'den hazır bir şekilde almıştım sistemi bilgim yoktu pek. Peki bu karta göre normalmi sıcaklıklar? Normal ise ben özellikle yaz aylarında 8-9 saat oyun oynayan birisiyim tabi ara vererek. Bu sıcaklıklarda uzun vadede kullanım zarar verir mi?

Ümraniye/İstanbul civarında oturuyorsanız eğer Asus SMS Infocomm Teknoloji Servis Ltd. Şti. servis olarak bence hizmeti iyi.
Size en yakın servis merkezine ekran kartını götürün sorunları belirtin. Gereken inceleme ve testler yapıldıktan sonra normal dışı durum varsa Asus servisi onarımı mümkün olmadığı sürece değişim veya para iadesi yapıyor. Teslim ederken değişim veya para iadesi talebinde bulunmanızda fayda var.

İstanbula çok uzağım hocam anadoludayım. Ben destek ile iletişime geçip sorayım dedim eğer onlar da normal demezlerse kargo ile garantiye göndereyim dedim ama beceremedim.

Hocam Asus Gpu Tweak 2 den kendinize game mode profili üzerinden profil yaratın, birebir aynısı olsun. Sonra profesyonel kısma geçin Fan Speed kısmını User Define seçip bu şekilde yaparsanız fan 70-65 derecede tutmaya çalışacaktır. Kendim bizzat bu şekilde kullanıyorum tavsiyemdir, sorununuz çözülebilir.

Dosya Ekleri

• masa.jpg
    masa.jpg
    28,5 KB · Görüntüleme: 120
Hocam Asus Gpu Tweak 2 den kendinize game mode profili üzerinden profil yaratın, birebir aynısı olsun. Sonra profesyonel kısma geçin Fan Speed kısmını User Define seçip bu şekilde yaparsanız fan 70-65 derecede tutmaya çalışacaktır. Kendim bizzat bu şekilde kullanıyorum tavsiyemdir, sorununuz çözülebilir.
Sağolun hocam, hemen bilgisayara geçip deneyeceğim.
Hocam pek bir fark olmadı ama 83'den 77-78 lere düştü ara ara 80'e çıktı hatta bazen 72'lere falan düştü. Düştüğü sırada fan yavaşlıyor çıktığında hızlanıyor sanırım yetersiz kalıyor bu değerleri biraz daha düşürsem fayda eder mi?
Mesela şu 90'lardaki değerleri 80'e falan çeksem?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı