GTX 1050 Ti Alternatifi Nvidia Kartlar

Shadow99

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
DHL Hava İhracat Stajyeri
Arkadaşlar 2 ay önce GTX 1050 Ti almaya karar vermiştim ama şansıma ya stokları tükenmiş ya da fiyatları artmıştı. 600 TL'den 1K'ya çıkınca bu kartın fiyatı ben de internette bazı araştırmalar yaptım. İzlediğim bazı benchmark testleri beni şaşırttı. Çünkü aşağıya resim halinde atacağım 5 kartın 5'i de, 3 aşağı 5 yukarı, aynı performansı veriyor! Bu kartları 0 bulmanız imkansıza yakın. Lakin internette temize ve çok ucuza 2. ellerini alabilirsiniz. fakat PSU'nuz ne olur ne olmaz 600w üstü olsun. ;)

111.jpg

Benchmark testlerini evimde internet bağlantısı olmadığı ve telefon fazla çekmediğinden ötürü atamıyorum arkadaşlar ama Google'da ve Youtube'da rahatça bulabileceğinizden eminim.

Sıcaklık konusuna gelecek olursak, "ÖMÖDÖ ÇÖK ÖSÖNÖYÖR." diyen arkadaşları burada da görebiliriz. Her kartın belirli çalışma aralığı ve dayanabileceği max. sıcaklık vardır. Misal, GTX 1050 Ti için bu değer 50-63 dereceyken GTX 770 70-83 derece arasında çalışır, sorun edilecek bir durum değildir.

Not: GTX 770 aldım. (Asus DirectCU II - 500 TL'ye) Gayet de temiz ve 1050 Ti alan arkadaşımdan farkım yok FPS anlamında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi sen kendini kandırıyorsun. Kartlar saf güç olarak daha iyi CUDA işlemcilerine, transistörlere, hafıza bant genişliğine vs. sahip olsa da 1050 Ti GTX 590, 680 veya 770 bandında değil. GTX 780 Ti'e eşit oyunlarda, bazılarında geçiyor, ufak tefek geçilmeler de olabilir. Kepler vs Pascal mimarisinin farkı da işte bu kadar uçuk. Benchmark raw gücü ölçtüğünden mimarinin ne kadar verimli olduğu oyunlarda belli olur, 780 Ti 1050 Ti'ı ne kadar ezse de benchmarklarda, oyunlarda 2 nesil daha ileri mimarisi sayesinde önde gidiyor. 960 1050 Ti'ın oyunlarda rakibi olabilir. Ancak ne 590 ne 680 ne de 780 Ti 1050 Ti'dan iyi değil. Kaldı ki o ekran kartlarını günümüzde hala canlı, hor kullanılmamış(Blower tipi ise ömrü bitiktir..) bir şekilde uygun fiyata bulabilesin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı