GTX 1050 Ti bazı oyunlarda düşük GPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
İstanbul
Herkese iyi forumlar arkadaşlar, GTX 1050 Ti ekran kartımda bazı oyunlarda GPU kullanımı düşük oluyor. DDU ile Driver'ları silip kaldırdım, format attım, BIOS sıfırladım ama bu sorunu bir türlü çözemedim. Metro 2033 Redux'da dün deneyim dedim. GPU kullanımı %98 %100 arası seyrediyor. Fakat eskilere dönmek adına Crysis 2 indirdim ve GPU kullanımı sürekli dalgalanıyor. Bir bakıyorum %50 bir bakıyorum %76 vs vs. bu sorunu nasıl çözebilirim? Her oyunda olmuyor fakat bazı oyunlarda çok oluyor ve bu da performansımı düşürüyor. İşlemci darboğazı diyeceğim Crysis 2'de %40'ı bile geçmiyor.

Sistemim:
CPU: AMD FX 8120.
GPU: MSI GTX 1050 Ti Gaming X.
RAM: Kingston HyperX DDR3 8 GB 1600 MHz.
Anakart: Gigabyte GA-78LMT.
PSU: Xigmatek XCP-500W 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun RAM olduğunu düşünüyorum. FPS istenilen değerin altına düşüyorsa ve GPU buna rağmen yüklenmiyorsa bu durumda RAM kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Aynısından bir tane daha almak sorunu çözer.

Sorunun RAM olduğunu düşünüyorum. FPS istenilen değerin altına düşüyorsa ve GPU buna rağmen yüklenmiyorsa bu durumda RAM kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Aynısından bir tane daha almak sorunu çözer.
Aslında bir tane 4 GB RAM'e sahibim, fakat 8+4 RAM kullanmak faydalı değil. CL değerleri de farklı, sizce kullansam bir sorun olur mu? Evet dediğiniz gibi oluyor.

Evet olabilir. Oyuna bağlı şeyler. Genelde fazla dokunun olduğu yerlerde sıkıntıya girer sistem. Crysis'in de sıkıntılı bir oyun olduğunu hatırlıyorum. Düşüncem hala aynı.

Evet olabilir. Oyuna bağlı şeyler. Genelde fazla dokunun olduğu yerlerde sıkıntıya girer sistem. Crysis'in de sıkıntılı bir oyun olduğunu hatırlıyorum. Düşüncem hala aynı.
Evet, kapalı bir alana girdiğimde GPU kullanımı yükseliyor, fakat açık bir alanda dolanırken sapıtıyor. Dediğiniz doğru olabilir. PSU'dan da şüphe ediyorum bundan 1 ay evvel sürekli PC kapanıyordu, belki de ekran kartına tam güç veremiyor olabilir. Dediğinizi deneyeceğim, teşekkürler.
Hocam 4 GB'lık RAM'i de taktım. Sistem çalıştı sorunsuz, ama herhangi bir farklılık olmadı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı