GTX 1050 Ti BF1'de düşük ayarlarda 30-40 FPS veriyor

Normal şartlarda ekran kartının genelde %100 kullanılması lazım. MSI Afterburner indirip ayarlardan işlemci ekran kartı sıcaklık değerlerini açıp oyun içinde ne kadar yükseldiğine bakar mısınız, işlemciniz çok ısınıyordur belki. Kasa içi soğutmanız iyi mi, fanlar dönüyor mu bunları da görebiliriz programdan hepsini açarsanız. Fanlarınızda veya işlemcinizde de arıza olabilir.
İşlemcinin fanı yeni değişti termal macunu yeni değişti kasa high tower 5 tane fan var.

Normal şartlarda ekran kartının genelde %100 kullanılması lazım. MSI Afterburner indirip ayarlardan işlemci ekran kartı sıcaklık değerlerini açıp oyun içinde ne kadar yükseldiğine bakar mısınız, işlemciniz çok ısınıyordur belki. Kasa içi soğutmanız iyi mi, fanlar dönüyor mu bunları da görebiliriz programdan hepsini açarsanız. Fanlarınızda veya işlemcinizde de arıza olabilir.
Size ss atarım oyun içi.

Oyun içi değerleri atarsanız daha iyi olur. Bakalım neyi varmış.
image.png

1080 p Low ayarda.

s.png

1080 p Ultra.

image.png

Buda single player Ultra.

Oyun ayarlarında VSYNC, Antisotropic Filtering vb. ayarları kapatın bir de. Onlar açıksa onun için de düşük ayarlarda düşük FPS alıyor olabilirsiniz.
Tüm herşey kapalı fps sınırlıyacak.

Bilmiyorum bakayım.
Attım ss.

Eki Görüntüle 1602502
1080 p Low ayarda.

Eki Görüntüle 1602503
1080 p Ultra.

Eki Görüntüle 1602504

İşlemciniz fazla ısınıyor gözüküyor ve darboğaz yapıyor. Ekran kartınızda ısınma sorunu yok yalnız Single player Ultra'da FPS'niz normal değil mi sizce 60 gayet iyi, drop mu oluyor? İşlemci darboğazınızın sebebi RAM'de olabilir 8 GB'nin tamamını kullanıyor. RAM oyuna yetmiyor gözüküyor. Drop olması ve FPS düşüşü çok normal. İlla'da burda bir sıkıntı var diyorsanız bence format sonrası en iyi sonuç olacaktır. Parçalarda bir sorun yok diyorsanız arka planda bazı uygulamalar çok kullanıma sebep oluyordur bu da formatla düzelir.

Format istemiyorsanız virüs taraması yapın önce Malwarebytes ile mesela.

Başlangıçta otomatik çalışan uygulamalara bakın görev yöneticisinden. Hepsini devre dışı yapın. Hatta masaüstünde sol alttaki başlat simgesine sağ tıklayıp çalıştır ekranına msconfig yazıp orda da hizmetler menüsünden Microsoft dışındaki hizmetler tikini işaretleyip daha detaylı başlangıçta çalışan klasik programları devre dışı bırakıp RAM - İşlemci rahatlatabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1602502
1080 p Low ayarda.

Eki Görüntüle 1602503
1080 p Ultra.

Eki Görüntüle 1602504

Attım ss.

1080p Low ayarlarınızda işlemciniz ısınıyor. Ekran kartı sıcaklığınız normal. Fakat darboğaz yaşıyorsunuz. RAM'de çok fazla kullanılıyor. Single Player Ultra'da da RAM kullanımı çok fazla. Ekran kartınız yine normal sıcaklıklarda. Fakat yine darboğaz yaşıyorsunuz. RAM'i rahatlatmanız gerekiyor. İşlemciyi de öyle. Ekran kartı driverınız güncel mi?

Şimdi fark ettim, güncelmiş. O zaman şöyle yapalım, öncelikle işlemcinizi ve RAM'inizi test edin. İşlemciyi Prime 95, RAM'i Memtest ile test edebilirsiniz. Sonrasında FurMark ile dilerseniz ekran kartını test edin.

Ya da dilerseniz direkt olarak önemli bilgilerinizi bir flash belleğe atıp bilgisayara format atabilirsiniz. @Specialagent58 Hocamında dediği gibi virüs taraması yapın.

Son düzenleme:
@Berat kartal Format attınız mı bir çözüm buldunuz mu bilmiyorum ama aklıma gelmişken size şunu söylüyüm kesinlikle ilk önce RAM'lerinizi 16 GB ye çekin. Sıfırdan dual channel 8x8 16 GB Mhz si yüksek bir RAM alın. Kasa soğutmam da normalde iyi diyorsunuz ben 1 sene öncesine kadar 8 GB RAM ler varken hiçbir şey yapamıyordum çoğu tam ağır olmayan oyunlarda bile size benzer sorunlarım oluyordu siz bakmayın o videolara beni dinleyin 8 GB RAM artık 8 devrinin 4 GB'ı gibi oyunlar için ömrü bitti formattan sonra düzelmezse de parçaların birinde arıza-sorun yoksa ki bence yoktur imkanınız varsa hemen 16 ya geçin :)

Sisteminizin ekran kartıyla uyumu düşük zaten. 1050 Ti de bahsi geçen oyunun çıktığı 2016-2018 yıllarında bile giriş seviyesi sayılan bir ekran kartıydı.

@Berat kartal Format attınız mı bir çözüm buldunuz mu bilmiyorum ama aklıma gelmişken size şunu söylüyüm kesinlikle ilk önce RAM'lerinizi 16 GB ye çekin. Sıfırdan dual channel 8x8 16 GB Mhz si yüksek bir RAM alın. Kasa soğutmam da normalde iyi diyorsunuz ben 1 sene öncesine kadar 8 GB RAM ler varken hiçbir şey yapamıyordum çoğu tam ağır olmayan oyunlarda bile size benzer sorunlarım oluyordu siz bakmayın o videolara beni dinleyin 8 GB RAM artık 8 devrinin 4 GB'ı gibi oyunlar için ömrü bitti formattan sonra düzelmezse de parçaların birinde arıza-sorun yoksa ki bence yoktur imkanınız varsa hemen 16 ya geçin :)

Sisteminizin ekran kartıyla uyumu düşük zaten. 1050 Ti de bahsi geçen oyunun çıktığı 2016-2018 yıllarında bile giriş seviyesi sayılan bir ekran kartıydı.
Format atmadım ryzen 5 1600 alıcam bide anakart falan sorunu kökten çözücem.

Arkadaşlar sistemime ASUS GTX 1050 Ti 4 GB taktım sorun yok CPU Zden falan her şeyine baktım sorunsuz sürücüleri falan kurdum sıkıntı yok ama oyunlarda tam performans kullanmıyor. Örneğin testlere baktım BF1 de Ultra ayarda 70 60 FPS vermesi gerekirken ben Low ayarda dona dona 30 - 40 FPS alıyorum.

Baktığım test benim sistemimle aynı GTX 1050 Ti, i3 4160 8 GB RAM.

İşlemci %100 de ekran kartı %30 falan kullanıyor tüm driverlar kurulu ama PC'ye format atmadım bunun sebebi nedir?
Darboğaz yiyorsunuz hocam grafikleri arttırın

Technopat Haberler

Geri
Yukarı