Çözüldü GTX 1050 Ti Düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arda GMC

Decapat
Bilgisayarı ilk aldığımda çok fazla sıkıntısı yoktu aslında yani biraz vardı ama çok sorun yaratmıyordu (nadir donmalar gibi).
Ama şu günlerde nedense oyunlardaki FPS baya düştü. Yani PUBG Lite bile kasmaya başladı bazı oyunlarda donmalar ani FPS düşüşleri de var. Sorun ne anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem Özelliklerim: Asus GTX 1050Ti Expedition, AMD Ryzen 5 1400, 8GB DDR4 2133MHz RAM, 120GB Sata SSD, 1 TB harddisk.

Ekran kartı çok serin duruyor. Nvidia kullanan arkadaşlar yorumlasın 46 derece normal mi ? Benim Rx 580 boş masaüstünde 47 derece oyunda 70 derece. Driver ayarları yapılımı acaba ? Güç tasarruf modu diye birşey var oda acık olabilir.
güç tasarufu modu kapalı driver ayarı derken güncellikten bashdeiyorsanız ekran kartı işlemci anakart hatta ssd ve hadrddisk bile güncel ve evet sorduğun soruya gelicek olursam da ekran kartım daha önce maximum 67 dereceyi gördü
RAM'lerinizin Frekansı düşük olduğu için etkisi oluyor, 3000MHz RAM alın.
bu sorun daha önceden yoktu ama :/

güç tasarufu modu kapalı driver ayarı derken güncellikten bashdeiyorsanız ekran kartı işlemci anakart hatta ssd ve hadrddisk bile güncel ve evet sorduğun soruya gelicek olursam da ekran kartım daha önce maximum 67 dereceyi gördü

bu sorun daha önceden yoktu ama :/
BİOS Güncel mi? Oyunlarda kaç FPS alıyorsunuz.

Ramlerle alakası yok. Çare format yada driverların işletim sistemiyle uyumlu olduğunu kontrol edin. Örnek olarak : Amd de böyle Nvidia da da boyle ayar varmı ona bakın. Ben ekran kartının tam gücüyle devreye girmediğini düşünüyorum. En kötü format atın.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    15,3 KB · Görüntüleme: 75
Ramlerle alakası yok. Çare format yada driverların işletim sistemiyle uyumlu olduğunu kontrol edin. Örnek olarak : Amd de böyle Nvidia da da boyle ayar varmı ona bakın. Ben ekran kartının tam gücüyle devreye girmediğini düşünüyorum. En kötü format atın.
ben de sana katılıyorum yani diğer bu programı kullanıp ss atan arkadaşlara baktım onlarda ekran kartı hep %90-%100 arasında bende %40'ın üzerine çıkmadı . Ama format atmak hiç istemiyorum başka çözüm önerisi olan var mı ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı