GTX 1050 Ti Düşük GPU Kullanımı Sorunu

92362

Megapat
İzlediğim test videolarındaki performansı kartımdan alamıyorum. MSI Afterburner programını kullandıktan sonra GPU kullanımının %70 civarında olduğunu, daha yükseğe çıkmadığını, hatta %70 seviyesinin altına bile indiğini gördüm. GPU kullanımını sabitlemenin bir yolu var mıdır?

Sistem :
  • i5 3330
  • GTX1050Ti
  • 12 GB DDR3 RAM
  • 600W PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunun grafik ayalarını en son dayayın. Eğer tüm ayarları açmadıysanız GPU'nun tam gücünü kullanmaması normal. Birde oynadığınız çözünürlük nedir ? 1080p değilse normal fazla olmaması çok fazla yük binmiyor düşük çözünürlükte.

Çözünürlük 1080p. Oynadığım oyunlardan Arma 3'te grafik ayarlarını arttırdıkça GPU kullanımı yükseliyor fakat FPS düşüyor. En düşük ayarlarda GPU kullanımı %50-%60 aralığında oluyor. FPS ise 60'a sabitleniyor. Ara sıra 40'a düşüyor. Sabit bir değerde çalışmıyor.

Ekran kartı sürücüsü güncel. GPU sıcaklığı 70 dereceyi geçmiyor. Genelde 50-60 derecede çalışıyor. Bazen 70'e yaklaşıyor. Rainbow Six Siege oyununda da sonuç aynı. Arka planda Uplay, Origin, Steam, Discord gibi uygulamalar çalışıyor. Asus GPU Tweak 2'yi kullanarak kartı OC modda çalıştırıyorum. Battlefield 1'de de aynı sorun var fakat Battlefield 1'de CPU kullanımı %100 olabiliyor. Sanırım işlemci darboğaz yapıyor fakat bunu sadece Battlefield 1'de gördüm.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı