GTX 1050 Ti düşük GPU kullanımı sorunu

Atalay98

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, öncelikle bugun 1050 Ti'ın yapmış olduğu darboğaz konusunda sizlere danışmak istedim. Şu an işlemci ve anakart cephesinde LGA 775 soket kullanıyorum ve kart aşırı darboğaza giriyor. Birazdan erkan paylaşımlarını paylaşacağım fakat LGA 775 soket tipinde en güclü, çok fazla para vermeyeceğim, en azından darboğazı biraz daha azaltacak bir işlemciye geçmek istiyorum. Öneri ve fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

csgo_2017_06_27_19_08_26_266.jpg csgo_2017_06_27_19_14_10_807.jpg

GTA 5 de aynı sorun devam etmekte şehrin ortalarında GPU kullanımı %50-40 civarlarında geziyor. İşlemci ise %90'nın üstü ve sıcaklığı 90-100C arasında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle işlemci modelini söylermisin? Bilmiyorsan CPU-Z ile öğrenebilirsin. Her neyse işlemcin çok ısınıyor buda darboğazı arttırıyor, termal macun değiştirmelisin. CS : GO işlemci yüklü bir oyun olduğu için darboğaz olması çok normal. Eğer hangi işlemci darboğaz yapmaz? Diye soracak olursan, lga775 soketi işlemcilerinin performansını pek bilmediğim için kesin bir bilgi vermek istemiyorum. Benim size önerim LGA1151 soketine geçip Pentium G4560 almanız, çünkü ölü bir sokete yatırım yapmak mantıklı değildir ve LGA1151 de daha fazla upgrade imkanı var. Ayrıca RAM'i değiştirmen gerekecek.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı