Çözüldü GTX 1050 Ti ekran kartı boşta 70-83 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tfx999

Femtopat
Katılım
19 Mayıs 2021
Mesajlar
57
1634214478494.png


1 haftadan beri oyunlarda sık sık performans sıkıntım oluyordu hiç aklıma donanımsal bir sıkıntı olacağı gelmedi boşta hiçbir şey yapmazken konu başlığındaki gibi derecelere yükseliyor sebebi nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Zaten o şekilde ayarlı hocam.
Eki Görüntüle 1189099
Kaspersky uygulamasından böyle bir uyarı aldım fakat ayrıyeten ESET NOD32 antivirüs programıda tarama yapıyor hangisinin kullanımı daha güvenli olur benim için?

İnternet bağlantını keserek kart performansını gözlemleyebilirsin. Ayrıca sistemi güvenli modda başlatıp yine yazılımsal bir sorundan kaynaklanıp kaynaklanmadığına bakabilirsin. Anca bunları tek tek deneyip ufak ipuçlarıyla kaynağa yönelebilirsin. Örneğin interneti kestiğinde düzeliyorsa uzaktan erişim ile kartında mining yapan bir virüsle uğraştığını anlama şansın olur. Veya güvenli modda driverlar çalışmayacağından yazılımsal hatalardan kaynaklı sorunları test etmiş olursun.
Eki Görüntüle 1189032

1 haftadan beri oyunlarda sık sık performans sıkıntım oluyordu hiç aklıma donanımsal bir sıkıntı olacağı gelmedi boşta hiçbir şey yapmazken konu başlığındaki gibi derecelere yükseliyor sebebi nedir?

1 hafta içinde hiç mining yaptınız mı belki açık kalmış olabilir.
 
Son düzenleme:
Nokta atışı yapıp problemi bulmak zor ancak bazı şeyler deneyebilirsin.
Öncelikle üst mesajlarda söylendiği gibi görev yöneticisine girip GPU yoran uygulama var mı kontrol etmen gerek. Eğer orada bir sorun yoksa,
Afterburner ayarlarında GPU tam performans sürekli çalışsın ayarı mevcutsa onu kontrol edip kapatmalısın. NVIDIA'nın "Always 3D clock" adında böyle bir özelliği mevcut sürekli tam performans çalıştırıyor kartı, büyük ihtimal Afterburner ayarlarında da böyle bir şey vardır diye tahmin ediyorum.
Eğer o da yoksa virüs taraması ve sürücüyü temiz bir şekilde kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsin. OC yapılmışsa sıfırlanmalı.
Tabi en önemlisi kasayı açıp ekran kartının fanlarının da dönüp dönmediğini kontrol etmek gerek yazılımdan sıcaklık RPM ayarlarını da iyi ayarlamalısınız. Sessiz olsun diye en düşük ayarlara getirip kartı kızartmamak lazım.
 

Geri
Yukarı