GTX 1050 Ti GTA V'da Düşük FPS Veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

haramii

Hectopat
Yer
Dünya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
R3 1200, GTX1050 Ti ve 16 GB RAM.

Medium'da 34-35 FPS alıyorum, çıldıracağım. Ultra'da da kasıyor ayrıca. (Evet, her şey güncel, oyun orjinal.)

Arkadaş 1080 P olarak belirtmiş. 720p ve 1080p arasında da donanımı göz önüne alacak olursak 20 25 fps fark olması gayet normal bence. 1080p ve 2K arasında da 360p'lik fark var fakat güncel oyunlarda 30 40 FPS lik bir düşüş yaşanıyor. Bu gayet normal.
Arkadaşın donanımının kötü olduğunu ima eder gibi konuştunuz yoksa ben çözünürlük farkında kaç fps düşüş olacağını tahmin edebilirim. Şu anda donanımıyla herhangi uygun ayarda güncel oyunları 60 fps sabit oynayabilir.

Arkadaşın donanımının kötü olduğunu ima eder gibi konuştunuz yoksa ben çözünürlük farkında kaç fps düşüş olacağını tahmin edebilirim. Şu anda donanımıyla herhangi uygun ayarda güncel oyunları 60 fps sabit oynayabilir.
Kötü olmasından ziyade almış olduğu değerlerin normal olduğunu kastettim. Uygun ayarlardan kastınız düşük orta karışık ve dediğiniz gibi 720p ise tabi ki oynatır. Ama çözünürlük ve detaylandırma arttıkça FPS düşüşü gayet normal. Kaldı ki GTA5 7 8 yıllık oyun olmasına rağmen küçümsenecek grafik detaylarına sahip bir oyun değil.

Oyunun çıkış yılı ile sistemin zorlanması bir tutulamaz. 7 yıllık olabilir fakat ağır bir oyun. 10 yıllık olup, çok yüksek kartları zorlayan oyunlar da var.

Oyun ağır değil.
Ali Güngör'ün dediği gibi yakında hesap makineleri de GTA V açacak.
Siz önce BF5 gibi ağır oyunlar oynayın. Ondan sonra GTA V'e ağır oyun dersiniz.
İyi forumlar.

Hocam GPU kullanımı düşük, nasıl yükseltirim?
GPU kullanımı düşerse FPS'de düşer.
Adı üstünde ekran kartınız kullanılmıyor.
Keşke bunu baştan söyleseydiniz.
Ekran kartının en son sürümünü yükleyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı