GTX 1050 Ti için işlemci önerisi

Arkadaş RAM isteseydi işlemci konusu açmazdı diye düşünüyorum.
Olay isteyip istememesi değil, RAM'i çöp olan adama 5600X önerilmez. Tofaş kasaya niye Ferrari motoru takasın? Ya da adamda C4 PSU vardır.
Ki arkadaş @304191'nin dediği gibi ne istediğini pek bilmiyor belli ki, bütçesi de belirsiz. Bu durumda direkt öneri yapmak biraz saçma.

İleride bir pc toplayacağım fakat parçaları teker teker almak istiyorum. Kullanacağım çözünürlük 1080p olacak zaten RTX 3060 Tİ da 1080p'de süper bir kart.

Eğer sıfırdan toplanılacak ise B550 ve 5600X bakın. Mevcut sisteme ekleme yapılacak ise o anakarta en fazla Ryzen 3000 serisi işlemciler gider. R3 3300X ve R5 3600 fiyat/performans işlemcilerdir stok ve fiyatı göz önünde bulundurarak alın.

Bu arada anakartın yanılmıyorsam F40 sürümü BIOS'a güncellenmiş olması gerekiyor Ryzen 3000 desteği için.

Olay isteyip istememesi değil, RAM'i çöp olan adama 5600X önerilmez. Tofaş kasaya niye Ferrari motoru takasın? Ya da adamda C4 PSU vardır.
Ki arkadaş @304191'nin dediği gibi ne istediğini pek bilmiyor belli ki, bütçesi de belirsiz. Bu durumda direkt öneri yapmak biraz saçma.

Corsair Vengeance siyah 8 GB 2400MHz bir RAM kullanıyorum. BIOS'tan 2666MHz'ye çektim.

Hocam arkadaş 3060 ti almayı hedefliyor anladığım kadarıyla. Çok uçuk olmayan çoğu işlemci 3060 ti ile benzer değerler veriyor zaten, başkalarına laf atmanızda ayrı bir rezillik. O üstün bilgilerinizle bütün forumu kutsamayı mı planlıyorsunuz?

Tam söylediğimi kanıtlar nitelikte çok değerli yorumun için sana teşekkür ediyorum.

Eğer sıfırdan toplanılacak ise B550 ve 5600X bakın. Mevcut sisteme ekleme yapılacak ise o anakarta en fazla Ryzen 3000 serisi işlemciler gider. R3 3300X ve R5 3600 fiyat/performans işlemcilerdir stok ve fiyatı göz önünde bulundurarak alın.

Bu arada anakartın yanılmıyorsam F40 sürümü BIOS'a güncellenmiş olması gerekiyor Ryzen 3000 desteği için.
Biosum güncel şuanda F50 sürümünü kullanmaktayım eğer tercihlerime uygun bir işlemci çıkamıyorsa İntel'e kayabilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı