GTX 1050 Tİ İçin İşlemci Önerisi

Parçaları tek tek alarak bir bilgisayar topluyorum ve bütçem kısıtlı. Çok ikilemde kaldığım bir konuda size danışmak istedim.

Öncelikle elimde olan parçalar ;

*PowerBoost VK-1023S kasa.
*High Power 80+ 400W Güç kaynağı.
*Toshiba 1 TB P300.
*Team T-Force 8 GB DDR4 2400 MHZ.

Alacağım ekran kartı ;

*GTX 1050 Tİ

İkilemde kaldığım parçaları en sona bıraktım ki, bu kısım tavsiyenizi istediğim kısım.Yarın anakart siparişini vereceğim.

Şimdi x4 950 ve A320 bir anakart alabilirim ya da H110 + G4600 tercih edebilirim. Sorun şu ki internet'den izlediğim onlarca video'da G4600 nerdeyse R3 1200 ile aynı oyun performansına sahip. X4 950 de ne yazık ki bu iki işlemciden geride kalıyor. Bu ikisinden birini tercih etmem gerek. R3 1200 alacak durumda değilim fakat X4 950 ile de AM4 platformuna gecersem ileride guncel bir islemciye yukseltme şansım olacak. G4600 ise bana daha iyi bir oyun performansı verecek. Bir kaç yerde gördügüm yorumlarda ise bu ikilemde kalıp x4 950'yi secenler oyun performansı tarafından pişman durumda. Acaba bende pişman olur muyum diye size bir danışayım dedim.

AM4 Platformu'nun 2020 yılına kadar soket desteği oldugunu biliyorum. Ama "ileride nasil olsa yukseltirim" mantığı ile de gunumuz oyunlarinda darbogaz ve FPS sıkıntısı yaşamak istemiyorum.

Umarım anlatabilmişimdir beyler bir fikir verin. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim bu 1050 Ti'li sisteme 400W power yetmez yanlış hatırlamıyorsam. Tabi bir de işlemci olarak bütçen nedir ?
@Jira @Nazım Paşa @Neko yanliş mı biliyorum acaba :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam B350 serisi bir anakart ile X4 950'yi alırdım.

MSI B350M Pro-VD Plus 3200Mhz(OC) AM4+ mATX

Hız aşırtmaya çok müsait bir işlemci. 4.2GHz'e kadar çıkabiliyor.

Gerekirse biraz O.C yaparsınız. İşlemcinin oyun performansı da kötü değil kimler pişman olmuş?

Son düzenleme:
Ben olsam B350 serisi bir anakart ile X4 950'yi alırdım.

Hız aşırtmaya çok müsait bir işlemci. 4.2GHz'e kadar çıkabiliyor.

Gerekirse biraz O.C yaparsınız. İşlemcinin oyun performansı da kötü değil kimler pişman olmuş?
Peki A320 ile birlikte alsam ? Yani hız aşırtmasız şkilde de bu işlemciyi mi öneriyorsunuz ?

Forumda dolaşırken bir kaç kişinin yorumunu gördüm sadece.

Seneye kesin bir şekilde işlemci yukseltebilirim.

Kendime alacak olsam X4 950 alırdım diyeyim o halde.

Mümkünse B350 serisi almaya çalışın. Ryzen'e geçince de lazım olacak.

Tek özelliği O.C yapabilmek değil. Çok daha gelişmiş bir anakart.

Bu arada hangi testlere baktınız bilmiyorum fakat X4 950 ile G4600 arasında 10 FPS den fazla fark yok.

Bunun yanında X4 950'nin O.C ile durumu eşitleme özelliği de var.

Her şekilde ben X4 950 ile giderdim.

Son düzenleme:

Bu arada hangi testlere baktınız bilmiyorum fakat X4 950 ile G4600 arasında 10 FPS den fazla fark yok.

Bunun yanında X4 950'nin O.C ile daha da iyi performans alma özelliği var.
Teşkkür ettim @Neko. O halde B350 ve x4 950 ikilisini alacağım.

Linkini verdiğiniz anakarta şimdi baktım bütçemi biraz daha yükseltip onu alacağım. MSI' ın AM4 platfromunda sorunlu olduğu söyleniyor. O anakartı alasam bi sıkıntı yaşama şansım var mı ?

Bir de anakart'da 8 pin CPU girişi var. PSU'dan 4pin CPU kablosu geliyor. OC yapılmayacaksa 4 pin kablosunu takıp çalıştırabildigimizi okudum. Eğer OC yapmak istersen molexler ile 8 pin çoklayıcı kullanabilir miyim ? Yoksa cuzi bir OC'u 4 pin besleyebilir mi ?

Bunun yanında X4 950'nin O.C ile durumu eşitleme özelliği de var.

Her şekilde ben X4 950 ile giderdim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı