GTX 1050 Ti ile PUBG kasması normal mi?

Mrslan

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bir kaç aydır PUBG Lite oynuyordum, bugün Steam versiyonu %50 indirimdeydi merak ettim ve satın aldım. Fakat görüntü ayalarını en düşüğü almama rağmen oyun bayağı bir görüntü kasılması yapıyor. Bunu düzeltebilecek bir ayar kompozisyonu var mı, yoksa sistemim mi yetersiz kalıyor? Bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Sistemim;
  • Anakart: Gigabyte GA AB350 GAMING 3 DDR4 3200 MHz
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.4GHz
  • Bellek: G.Skill 8 GB (1X8GB) RipjawsV DDR4 3000MHZ
  • Ekran Kartı: ASUS GeForce GTX 1050 Ti GDDR5 OC 4 GB
  • SSD: Samsung 250GB 850 Evo
  • Ekran: HP T3M86AA 27" 7ms

Bir ihtimal ram kaynaklı olabilir.
Arıza olarak mı, yetersizlik olarak mı? Sorun var ise ne gibi bir sorun ola bilir?

Raminda Veya HDD da sorun ola bilir Dreverlerin guncel oldugundan emin ol.
Sürücüler güncel. Harddiskte ne gibi bir sorun ola bilir?

Başka oyunlarda durum nasil
CS:GO ve PUBG Lite oynarken pek sorun yok.
Dostum kasa bakımını yaptın mı? Yapmadıysan muhtemelen tozlanma veya macun bitmesinden kaynaklı.

Henüz 1 yıl oldu, bakımını yapıyorum fakat macun henüz değiştirmedim.

Afterburner ile oyun içi değerleri paylaşır mısınız?

Benzer bir sistem bende vardı. 8 GB RAM yetersiz kalıyor PUBG için.
Eğer steam pubgden bahsediyorsan 8GB RAM yetersiz kalıyordur. Kalabalık alanlarda donman oluyorsa RAM 8 GB kullanımı genellikle geçiyor. Ondan olabilir. 16 YAP
Sanırım aradığım cevap bu. Kalabalık alanlarda veya yeni bulunduğum ortamlarda görüntüyü yükleyene kadar kasılmalar oluyor.

Afterburner ile oyun içi değerleri paylaşır mısınız?
  • GPU Sıcaklığı: 67°
  • GPU Kullanımı: 83%
  • CPU Sıcaklığı: 47°
  • CPU Kullanımı: 26%
  • Ram Kullanımı: 7457 MB
  • D3D11: 58-60 FPS

Sanırım aradığım cevap bu. Kalabalık alanlarda veya yeni bulunduğum ortamlarda görüntüyü yükleyene kadar kasılmalar oluyor.

• GPU Sıcaklığı: 67°
  • GPU Kullanımı: 83%
  • CPU Sıcaklığı: 47°
  • CPU Kullanımı: 26%
  • Ram Kullanımı: 7457 MB
  • D3D11: 58-60 FPS
Diğer oyunlarda GPU kullanımı %100 oluyor mu? Bu arada RAM yetersiz geliyor.

GPU Kullanımı CS:GO %70-90 arası, PUBG Lite'da %45-50 arası.
Kardesım Ramin gg olmus senin 12 yada 16 yap bide senin ramlar dandik benimki gibi 1300 veya 1600 8 ram tek slot sende buyuk ihtimalle kardesim, sen o rami burak ondan bi cacik olmaz yanina 4 ilave edersen gideri olucaktir hemde super olucaktir ramin darbogaz yapiyo, ramin yetersiz.

Ekran kartı sürücünüz 400 üzeri ise DDU ile kaldırıp 399.24 sürücüsünü yükleyin. İlaç gibi gelecektir.
Ve imkan var ise bellek modülünü çift yapmanız ve 8gb üzerine çıkartmanız sorunu tamamen çözecektir.
Çünkü 8gb günümüz için yetersiz kalmaya başladı. Ve ryzen serisi işlemciler bellek çift kanal olunca ekran kartını daha verimli kullanıyorlar.

Son düzenleme:
Ekran kartı sürücünüz 400 üzeri ise DDU ile kaldırıp 399.24 sürücüsünü yükleyin. İlaç gibi gelecektir.
Ve imkan var ise bellek modülünü çift yapmanız ve 8gb üzerine çıkartmanız sorunu tamamen çözecektir.
Çünkü 8gb günümüz için yetersiz kalmaya başladı. Ve ryzen serisi işlemciler bellek çift kanal olunca ekran kartını daha verimli kullanıyorlar.

Teşekkür ederim öneriniz için, dikkate alıp 399.24 sürücüsünü yükleyerek de deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı