GTX 1050 Ti Oyunlarda GPU Kullanımının Düşmesi

ahmetkuloglu

Hectopat
Herkese merhaba arkadaşlar, öncelikle sistem özelliklerim:
  • -GALAX GTX 1050TI EX OC
  • -PENTIUM G4560
  • -ASROCK H110M DSG R3.0
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bu işlemci bu GPU'yu %99 besleyebiliyor. Oyunlarda CPU kullanımım, sıcaklıklar normal düzeyde. 400 W PSU kullanıyorum. VGA HDMI dönüştürücü kullanıyorum.

Ama ekran kartı çözünürlüğü yükseğe almadan %99 kullanmıyor, bildiğiniz gibi PUBG oyunu High'da oynanan bir oyun değil çoğu kişi ayarları Lowa çekip FPS dropları 0'a indirmeyi hedefliyor ama benim Lowa çektiğimde GPU kullanımım %50 %60'larda geziyor ve şehir içinde 50-55 FPS'leri görüyorum ve FPS drop yaşıyorum.
High aldığımda GPU kullanımı %90 %95 oluyor fakat FPS aynı kalıyor ve FPS drop devam ediyor. Ben ayarları Lowa alıp FPS dropu çok aza indirip rahat rahat oynamak istiyorum ama nedense bunu başaramıyorum, keza Rainbow Six Siege'de de aynı sorun yaşamaktayım. Benchmarklara baktığımda insanlar Lowa alıp %99 GPU kullanımını rahatça görebilirken ben neden göremiyorum? Nasıl bu sorunu çözebilirim, lütfen çözünürlüğü arttır grafikleri yükselt falan demeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı