GTX 1050 Ti Performans Düşüşü

Yiğit Bakır

Megapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
İlk aldığım zamanlar 1050 Ti ile GTA 5'i Ultra'da 60-70 FPS arası oynayabiliyordum. Fakat şimdi 40-45 FPS'e kadar düştü? Nasıl düzeltebilirim sebepleri nelerdir?

Isı değerlerini oyun içindeyken paylaşabilir misin? Sistem kaç senelik ve bütün özellikleri neler?

Malum artık havalar sıcak. Ekran kartını temizlemiyorsan eğer tozlar fanların çalışma hızına engel oluyor olabilir. GTA 5 Geçen seneden bu yana ufak tefek nereden baksan 15-20 Güncelleme aldı bunlarda sebep olabilir. Tavsiyem Ekran kartını güzelce temizleyip msi afterburner yazılımından ekran kartına ufacık bir overclok yapman.

Malum artık havalar sıcak. Ekran kartını temizlemiyorsan eğer tozlar fanların çalışma hızına engel oluyor olabilir. GTA 5 Geçen seneden bu yana ufak tefek nereden baksan 15-20 Güncelleme aldı bunlarda sebep olabilir. Tavsiyem Ekran kartını güzelce temizleyip msi afterburner yazılımından ekran kartına ufacık bir overclok yapman.
Ek olarak termal macununu da değiştir.

Aslında gözden kaçırdığın bir detay olabilir FPS ölçümünü aynı mekanda ve aynı şartlardamı yapıyorsun? Örneğin hava durumu, gece gündüz, trafik yoğunluğu vs. bunların hepsi FPS yi etkileyen faktörlerdir.

Ultra değilde yüksek ayarlarda oynadığınızı sanmaktayım, 1050 Ti o oyunu ultrada kaldırabilecek bir kart değil, RX 560 ile Very High-High karışık 40-50 civarı.

Ayrıca farkında olmadan MSAA açmış olabilirsiniz, RTX 2060 bile ultra grafik ayarlarında 59-70 FPS veriyor. Kaldı ki bu kart 1050Ti'den açıkça 2 kat güçlü.

Isı değerlerini oyun içindeyken paylaşabilir misin? Sistem kaç senelik ve bütün özellikleri neler?
Sistemim i5 7400, 16GB Ram, 1050Ti OC Edition, eve geçince paylaşayım.

Nasıl Overclok yapıcağımı bilmiyorum, yani nasıl miktarlara yükseltmeliyim.

Eski bir gtx 1050 ti kullanıcısı olarak gta 5 ultrada aldığınız 45 50 küsür fpsler normal fps. 60 70 fpsi ben hiç alamadım.
İlk oynadığım zamanlar 60 fps alıyordum, fakat güncellemeler falan hepsi etki etti sanırım.

Ek olarak termal macununu da değiştir.
İşlemci için mi? Ekran kartına termal macun yapmayı bilmiyorum.

Ultra değilde yüksek ayarlarda oynadığınızı sanmaktayım, 1050 Ti o oyunu ultrada kaldırabilecek bir kart değil, RX 560 ile Very High-High karışık 40-50 civarı.

Ayrıca farkında olmadan MSAA açmış olabilirsiniz, RTX 2060 bile ultra grafik ayarlarında 59-70 FPS veriyor. Kaldı ki bu kart 1050Ti'den açıkça 2 kat güçlü.
Zaten Very High, ultra oluyor. İlk başlarda hepsi Very high'tı bu sorun başlayınca, very high-high ayarlar yaptım.

Konuya eklemeyi unutmuşum, ekran kartım 1050Ti OC Edition.

Sistemim i5 7400, 16GB Ram, 1050Ti OC Edition, eve geçince paylaşayım.

Nasıl Overclok yapıcağımı bilmiyorum, yani nasıl miktarlara yükseltmeliyim.

İlk oynadığım zamanlar 60 fps alıyordum, fakat güncellemeler falan hepsi etki etti sanırım.

İşlemci için mi? Ekran kartına termal macun yapmayı bilmiyorum.

Zaten Very High, ultra oluyor. İlk başlarda hepsi Very high'tı bu sorun başlayınca, very high-high ayarlar yaptım.

Konuya eklemeyi unutmuşum, ekran kartım 1050Ti OC Edition.
Öyle olmuyor, videolarda göreceğiniz Ultra adı altında çoğu ayarda sadece ayarlar very high, MSAA 2x veya kapalı. Ultra olmuyor öyle.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı