Benim bildiğim kadarıyla güncellemeden sonra sıkıntı kalmadı. O konuyu bende takip etmiştim.Alıntıları paylaşıyorum ( bir hissesini ).
Selamlar...
Yeni topladığımız makinada yukarıda adı geçen Sapphire RX 590 Nitro+ ekran kartını tercih ettik. Fakat tercihimizin doğru olup olmadığı ile ilgili kafamızda soru işaretleri var. Sebebine gelince; oynadığımız oyunlarda sürekli sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Bunlar arasında oyun içi donmalar, oyundan atmalar, Windows'a dönünce mavi ekran hataları, global wattman hatası gibi problemler bulunmakta...
Problemden emin olmak adına sıfır olarak topladığımız makinadaki tüm parçaları tek tek test ettik. Bu arada sistemde yer alan işletim sistemi, donanım sürücüleri vs hepsi son sürüm kuruldu. En son Nvidia 1050Ti ile mevcut ekran kartını değiştirip test ettiğimizde sistemdeki problemlerin tekraren oluşmadığını gördük ve oyunları stabil olarak oynayabildik.
Bu sorunla ilgili yapılabilecek şeyleri merak ediyoruz. Sorunun donanımsal veya yazılımsal olup olmadığı hakkında herhangi bir fikrimiz yok. Sizce ekran kartını teknik servise mi göndermeliyiz, geri iade edip Nvidia çipli bir markaya mı geçmeliyiz yoksa sizin bir çözüm öneriniz olabilir mi? Yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Sistem Özellikleri: AMD Ryzen 2600, MSI A320M Pro, Sapphire RX 590 Nitro+, Corsair 8 GB 3000MHz DDR4, 600W PSU.
2.
ASUS ROG STRIX RX580 kart var bende de displayporttan VGA dönüştürücüyle 60Hz monitör kullanıyorum. Oyunlara girerken siyah ekrana düşüyor alt+enter yapıyorum pencere modunda giriş yapıyorum bir sorum olmuyor ekran ışığı artıyor siyah ekrana düşmüyor. Bazende oyun geçişlerinde oluyor bu sorun mesela PES19 da pozisyon tekrarında ekran ışığı yarı yarıya düşüyor sonra tekrar ekran ışığı artıyor ekran ışığı gittiği an alt+enter ya da görev yöneticisini çalıştırıyorum sorunu tam olarak ben de çözemedim.
3.
Geçmiş olsun PSU bilgisi paylaşmamışsınız. AMD ekran kartlarında özellikle de RX570 ve 580'de çok fazla konuya rast geliyorum Sosyal'de. Hatta arkadaşıma topladığımız x3470'li sisteme daha düşük performansı ve daha pahalı olmasına rağmen AMD'nin bu sorunlarından dolayı 1060 3GB aldık. Yani bu kartlarda kesinlikle bir problem var ama yine de ufak bir ihtimal de olsa PSU yetmemesinden ekran kartı kendini korumaya alıyor olabilir.
Tavsiyem garantisi varsa garantiye yollayın hiç uğraşmayın.
4.
Aynı sorun bende de var. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar boşu boşuna hiçbir şeyi denemesin. Benim denemediğim şey kalmadı. Kartlarda genel bir sıkıntı var. Alacak olan arkadaşlar da bu kartlardan almasın. En eski driverdan en güncel olana kadar denedim yine de sıkıntı var. Garantiye göndereceğim onlarda 20 iş günü içerisinde dönüş yaparız diyor. O süre içerisinde ne yapacağım bilmiyorum.
Wattman hatası ciddi bir sorun. Bunu sorun veya problem olarak görmüyor musunuz ?
Bu arada arkadaş GTX 1050 Ti alsın demiyorum.
2-3 ay önce çok kişi.Hem de sırf RX 570`de vardı bu sorun.Diğer kartlar da daha az gördüm.
Wattman uyarısı diye bir uyarı var evet, fakat bu bir hata değil. Bunu anlatmaya çalışıyorum.Wattman hatası ciddi bir sorun. Bunu sorun veya problem olarak görmüyor musunuz ?
Bu arada arkadaş GTX 1050 Ti alsın demiyorum.
2-3 ay önce çok kişi.Hem de sırf RX 570`de vardı bu sorun.Diğer kartlar da daha az gördüm.
Kardeşim sonuçta o hata yüzünden insanları doğru düzgün oyun falan oynayamıyordu. Ben şahsen bunu problem olarak görüyorum. Arkadaşı sadece bilgilendirmek amaçlı yazdım.Wattman uyarısı diye bir uyarı var evet, fakat bu bir hata değil. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
Wattman ayarları sıfırlandı uyarısı, bilgisayar normalin dışında bir şekilde kapandığında yani çöktüğünde, veya Wattman ayarları başka bir ayarla çakıştığında meydana gelir. Bunu önlemek için, Windows ayarlarından hızlı başlatı kapatıyorsunuz, ki tek Wattman kullanıyorsanız bunu yaptığınız anda o uyarı çözülmüş oluyor, after burner ile kullanıyorsanız Erase autosaved startup settings i kapattığında bu sorun ortadan tamamen kalkıyor, ilk söylediğim günden beri arkasında duruyorum. Bu bir hata değil.Wattman uyarısı diye bir uyarı var evet, fakat bu bir hata değil. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
Farkındayım, insanlar bu Wattmandan korkup gidip 900 TL ye RX 570 var iken 1100 TL ye 1050 Ti gibi kartlar almasın diye bunları yazıyorum.Kardeşim sonuçta o hata yüzünden insanları doğru düzgün oyun falan oynayamıyordu. Ben şahsen bunu problem olarak görüyorum. Arkadaşı sadece bilgilendirmek amaçlı yazdım.
GTX 1050 Ti gerçekten de fiyatını pek fazla hak etmeyen bir kart oldu şu an.Performansı kötü değil, sadece fiyatı yüksek. Nvidia fiyatları niye düşürmüyor, anlamıyorum.
Bu uyarı bir kez oyundan attı beni görüntüyü dondurdu başka bir zararı olmadı. Sonradan baktım ki güncelleme gelmiş guncelledikten sonra bir sorun oluşmadı henüz. Fakat kartta başka bir sıkıntı daha var. Sistemi kapattığımda bazen kartın fanı 4-5 saniye boyunca tam devir dönüyor. Sebebi ne olabilir acaba bunun?Wattman uyarısı diye bir uyarı var evet, fakat bu bir hata değil. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
En iyi soğutmaya sahip olan modellerden birini kullanıyorsunuzYav RX 570'İ alalı 2 hafta oldu hiçbir problemim sıkıntım yok. Evet haklısınız sıcaklık konusunda kart sıcak çalışıyor, fakat 1050 Tİ'ın performansına ineceğine gitsin birazdaha sıcak olsun ama RX 570 alsın. GTX 1650'e gelecek olursak, bende zamamında çok araştırdım RX 570'i almadan, RX 570 1650'yi de tokatlıyor performans açısından. Emin olun performans açısından asla problemim yok tüm oyunlar akıyor resmen. Sıcaklık'ta birazda benim kasamdan birazda kart yüzünden ısınıyor. GPU'ya tamamen binen oyunlarda 75-78 arası sıcaklık değerleri veriyor. GPU'ya tamamiyle abanmayan oyunlarda ise 70'i geçmiyor. Diyeceğim o ki ne 1050 Tİ ne 1650, al RX 570'i keyfine bak. Eklemeyi unutmadan kartımın modeli ASUS ROG Strix.