GTX 1050 Ti Performansı Nasıldır?

En iyi soğutmaya sahip olan modellerden birini kullanıyorsunuz :D
Kart baya sıcak çalışıyormuş ha.
Valla hocam hava akışı kasada yok denecek kadar az diyebilirim. Malum bide yaz ayı. RX 570'ler genel olarak zaten sıcak çalışıyorlar tabii illa ki 60 derecelerde de oynayanlar var ama bizde böyle ya. :D

Kart baya sıcak çalışıyormuş ha.
RX 580 daha fazla güç tüketiyor. Ona rağmen GTA 5, PUBG gibi oyunlarda ekran kartım 54-58 derecelerde takılıyor. Aslında kart sıcak çalışmıyor. Sıcak çalışmasına sebep olan birçok faktör var. Olumsuz hava koşulları, yetersiz hava sirkülasyonu veya soğutma yetersizliği buna örnek olarak sayılabilir. Ya da Sapphire bu konuda kendini aşmıştır 😁.

RX570-580 bu iki kart kronik bir şekilde lüzumundan fazla güç tüketiyor ve ısınıyor. Bunu burada en iyi de şu savunanlardan birisi biliyor. İsmini vermeyeceğim. Ayıp, problemini bildiğin bir kartı sırf fantezilerin uğruna insanlara tavsiye etmen. Ben yandım herkesi yakarım kafası mu bu ya da bilmiyorum. 200 lira az vereceğim diye çürük kartı almasın arkadaş. 200 lira daha biriktirsin GTX1060 alsın biraz daha biriktirsin GTX1660 alsın. 1000 Liraya GTX1650 var 1000 lira dolaylarında. O bile alınır ama diğer kartlar alınmaz güzel kardeşim. Değişmeyecek fikrim üç kuruş için o berbat deneyime girmezdim ben olsam.

Ben savunmamı yaptım, bana göre RX 570 1050 Tİ ve 1650 yerine alınması gereken bir kart. Isı konusunda doğru söylüyor olabilirsiniz evet, ama performans açısından 1050 Ti'ı ikiye katlıyor. GTX 1650'ye ise bazı yerlerde 20 FPS bile fark atabiliyor. Ha şu dediğinize hak veririm, para biriktirip tabii ki 1660 veya 1060'da tercih edilebilir. Fakat 1650, 1050 Tİ, RX 570 3'lüsünden kesinlikle RX 570 seçilmeli.

Son düzenleme:
Sapphire Pulse AMD Radeon RX570 4 GB 256 Bit DDR5 Ekran Fiyatı Beyler bunu alsam 300 TL kalıyor psu lazım bana birşeylerin önerin yaratın :D.

Dark 500W Dark Force ATX Güç Kaynağı (DKPS500C1) Fiyatı şu güzele veriyor sizce nasıl?
O PSU`dan uzak durun.

Ben savunmamı yaptım, bana göre RX 570 1050 Tİ ve 1650 yerine alınması gereken bir kart. Isı konusunda doğru söylüyor olabilirsiniz evet, ama performans açısından 1050 Ti'ı ikiye katlıyor. GTX 1650'ye ise bazı yerlerde 20 FPS bile fark atabiliyor. Ha şu dediğinize hak veririm, para biriktirip tabii ki 1660 veya 1060'da tercih edilebilir. Fakat 1650, 1050 Tİ, RX 570 3'lüsünden kesinlikle RX 570 seçilmeli.
Dostum bende AMD kullandım. AMD firmasında şunun rahatlığı var. Adamlar konsollara, mobil cihazlara satış yapıyorlar. Bunun rahatlığı ile senelerce nvidia markasının bir nesil önceki kartına denk performansta çip satıyor adamlar. Geliştirme ihtiyacı duymuyorlar. Hatta sana şöyle söyleyeyim RX570 ve 580 modellerinin gücünü %10 kıs kartların asıl güçleri o. 10 derece fazla ısınması ve fazla voltaj tüketmesinin temel sebebi zaten bu diye tahmin ediyorum. AMD gibi bir firmanın bu kadar kötü performanslı kartlar üreteceğine inanmıyorum çünkü. Ben kimlere önermiyorum kartları bak bu kısım önemli. Adam alır kartı 2 yıl kullanır. Tamam bu adam alsın. Ama bazı insanlar var ömründe 1-2 kere ancak sistem toplayabiliyor, uzun ömürlü olsun istiyor. 6-7 sene kullanmak istiyor aldığı kartı. İşte bu yüksek voltajlı ve ısılı kartlar uzun kullanımda yarı yolda bırakır.

Dostum bende AMD kullandım. AMD firmasında şunun rahatlığı var. Adamlar konsollara, mobil cihazlara satış yapıyorlar. Bunun rahatlığı ile senelerce nvidia markasının bir nesil önceki kartına denk performansta çip satıyor adamlar. Geliştirme ihtiyacı duymuyorlar. Hatta sana şöyle söyleyeyim RX570 ve 580 modellerinin gücünü %10 kıs kartların asıl güçleri o. 10 derece fazla ısınması ve fazla voltaj tüketmesinin temel sebebi zaten bu diye tahmin ediyorum. AMD gibi bir firmanın bu kadar kötü performanslı kartlar üreteceğine inanmıyorum çünkü. Ben kimlere önermiyorum kartları bak bu kısım önemli. Adam alır kartı 2 yıl kullanır. Tamam bu adam alsın. Ama bazı insanlar var ömründe 1-2 kere ancak sistem toplayabiliyor, uzun ömürlü olsun istiyor. 6-7 sene kullanmak istiyor aldığı kartı. İşte bu yüksek voltajlı ve ısılı kartlar uzun kullanımda yarı yolda bırakır.
Dostum benim kartım sıcak çalışıyor diye tüm kartlar sıcak çalışacak diye birşey yok ki. Benim kasamda hava akışı berbat olduğu için benim kartım ısınıyor. Ama o arkadaşın hava akışı iyidir, yükte benim gibi 77 derece değilde en kötü 70 derece alır, 70'de değil 65'e kadar inebilir hava akışı sağlanırsa. Gereğinden fazla voltaj çektiği doğru ama bazı kişiler dediğim gibi 65 derece bile alabiliyor çok ağır oyunlarda bile. Yükte 75 derece alsa bile kart en kötü 4-5 sene rahat gider dostum.
Zaten fazla ısındığını görürsem kendim manuel ayarlıyorum fan hızını, kendim ağır bir oyunda 77 dereceyi görüyorsam fan hızımı arttırıyorum manuel, o 77 derece oluyor en kötü 68-69.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı