GTX 1050 Ti R3 2200G darboğaz problemi

Ayni sorun bende ve bir arkadaşımda vardı öncelikle yapman gereken mümkün olduğunca ayarlari biraz yuksek tutup ekran karti kullanimini yuzde 90 ve ustunde tutmak. 2. olarak 2x8 veya 2x4 gb ram kullandığında ayrica fps droplar azalir bilgisayar genel performansi artar. Ayrıca şahsi tavsiyemdir ramini 3000 veya 3200mhz yapmakta bazi darbogazlara care oluyor. Arkadaşım 2133mhz rami 3000mhz de kullanıyor sıcaklık problemi de yok gayet akici oynuyor. Yanlis bilgi verdiysem kusura bakmayın;)

Sırf cevap yazmak için üye oldum belki bir faydam dokunur. Bana sisteminiz yeterli gibi geldi. Anladığım kadarıyla fareyi sağa sola hareket ettirirken yada tam ateş ettiğin anlarda oyun sanki takılır hissiyatı veriyor anlık bişey. Eğer öyleyse benim önerim oyun ayarlarından ve birde ekran kartı ayarlarlarından vsync açık ise kapatın. Eğer ekran kartı ayarlarında bu ayarı bulamazsanız DDU programı ile ekran kartı driverını kopmle güvenli modda kaldırıp sonra en güncel versiyonu kurup denemeniz. Vsync kapatınca görüntüde yırtılmalar olabilir ama anlık donmalar olmayacaktır buda monitörünüzün yenileme hızına yetişemediği içindir. Yani 60hertz monitör 70-80 fps alan bir oyunda yırtılma yaratır. İlerde bütçenize göre 144hz veya üstü monitörle yırtılma problemini çözebilirsiniz

Son düzenleme:
Oyunlarda takılma sorununun en baştaki sebebi ramlardır. 60 fps civarı olan bir oyunda asla işlemçi darboğazı oluyor diye takılma olmaz.
Aynen arkadaşın dediği gibi. Ben ilk sistem topladığımda bütçeden dolayi g3258in yanina gtx 970 taktım. Online oyunlarda yaklasik %40 darboğaz vardı ama donma kasma falan olmuyordu. Darboğaz sadece ekran kartindan tam yararlanamamak demektir.

Buyrun istenilen ayar da tekrardan ekran fotoğrafı aldım ve sonuç şu şekilde :
368679

368680

368681

368682
368685

Buyrun arkadaşlar ekran fotoğraflarım bu şekilde değişen hiç bir şey olmadı şimdi benim kafamda bir çok soru var. Cevabım hepinize şimdi öncelikle kesin olarak RAM 2x8 mi yapmalaıyım yoksa FHD bir monitör mü almalıyım?

Buyrun istenilen ayar da tekrardan ekran fotoğrafı aldım ve sonuç şu şekilde :
Eki Görüntüle 368679
Eki Görüntüle 368680
Eki Görüntüle 368681
Eki Görüntüle 368682Eki Görüntüle 368685
Buyrun arkadaşlar ekran fotoğraflarım bu şekilde değişen hiç bir şey olmadı şimdi benim kafamda bir çok soru var. Cevabım hepinize şimdi öncelikle kesin olarak RAM 2x8 mi yapmalaıyım yoksa FHD bir monitör mü almalıyım?
Efektler ayari islemciye cok yük bindiriyor. Onu en düsüge alirsan islemcin rahatlayacaktır.

Teşekkür ederim.
Siz ne önerirsiniz Monitör mü almalıyım RAM mı?
Hocam monitöründen memnunsan degiştirmeyebilirsin. RAM alırsan RAM lerin çift kanal olacagindan islemci performansi artacaktir buda FPS ne yansir. Efekt ayari i dusurdukten sonra FPS nasil oldu ? Ben i5-3570 ile oynuyorum. Benim islemcim seninkinden daha zayif ve tek 8GB RAM e sahibim. FPS 60 altina inmiyor. Ayarlarim ise sizinkine benzer. Oyun SSD kurulu degilse doku ayari ortada kalsin yoksa dokularin gec yuklenmesinden dolayi yere ilk inisinizde FPS baya duser. Kenar yumusatma ultra yapin gerisini en dusukte deneyin bir de. Anakartiniz musade ediyorsa islemcinize overclock deneyebilirsiniz. RAM almak son care olmali bence. Önce masraf çıkarmadan çözmeyi deneyelim. :)
Son olarak 8GB RAM PUBG icin kesinlikle yeterli. Yetersiz geliyorsa arkaplanda RAM kullanan bir seyler vardir. 2 yildir 8 GB RAM le gayet akici oynuyorum.

Bence öncelikle monitör al.
Düzeltme: Nokta koymayı unutuyordum.
8 gigabyte rasgele erişim belleği pubg için
Düşük ve orta ayarda yeterli.
Ultra veya yer yer yüksek ayarlarda 9 gigabyte rasgele erişim belleği miktarını oyun zorlayabiliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı