GTX 1050 Ti satıp RX 570 alınır mı?

"10-20 FPS fazlası için bunları bırakmak istiyor musun?" Lütfen biri bana şu cümleyi açıklasın, yoksa gülmekten canımı vereceğim. 10-20 FPS dediğin bir oyunun can damarıdır arkadaşım. 10-20 FPS değil, 5-6 FPS bile hayat kurtarır. Markaları sevelim, ürünlerini tüketelim fakat anamızın babamızın malıymış gibi savunmayalım yahu el insaf. Kaldı ki performans olarak hangisi daha iyiyse onu alır geçerim, neyin marka seviciliği bu?
Ben şimdi gideceğim herhangi bir teknoloji mağazasından dünya para verip bir ekran kartı alacağım. O ekran kartı farklı sebeplerden ötürü, taktığımda ekrana çizgiler verecek, renkler bozuk olacak, driver uyumlu değil diye sorun yaşayacağım oyundan atacak, yok wattman hatası alacağım, fabrikasından çipler OC'lu olduğu için "78 derece çalışıyor, bunlar normal şeyler" diyecekler bana dalga geçer gibi düşük sınıf bir karttan için. Onun yerine alırım GTX1650 Super'imi bir ayar kısar aynı FPS'i alırım. Kafam rahat olur en azından. Dediğim gibi bu benim fikrim, sen istersen ATI bir kart öner, beni bağlamaz. Sende anandan babandan terbiye aldıysan bunu belli et. Kendi fikrimi beyan ederken size mi soracağım arkadaşlar? 😄

GTX1050 ti daha konforlu bir kart. Serin, stabil, sessiz, TDP değeri düşük, vereceği FPS belli, yok ısındı performans düştü gibi dertleri yok, driverları yine muntazam nizami. 10-20 FPS fazlası için bunları bırakmak istiyor musun? Kendine sor bunu.
TDP değeri burada söz konusu bile olamaz, RX570 daha güçlü sonuç olarak mantığa da uygun olarak daha fazla güç çekmesi kadar normal bir şey yok. TDP değerinin düşük olması bir artı değil.

Ya şu forumda açılan 10 ekran kartı arızası konusunun 7 tanesi RX570 ile alakalı. Şimdi kalkıp kimse bana bu kart şöyle böyle diye anlatmasın kardeşim. Ben bu kartın çıktığı zamanı biliyorum, millet "RX470 çiplerini OC'layıp RX570 diye kakalıyor." diye az alay etmedi. Milletin aklıyla alay ettiler (gerçi bizimkiler alışık böyle şeylere de neyse.) resmen. Gider 256MB ATİ ekran kartı alırım, o şarlatan kartı almam arkadaş. Alan alır, öneren önerir. Beni bağlamaz, bir şey demem. Sizde aynı olgunluğu gösterin, gösteremiyorsanız belirtin engelleyeyim 🙂

TDP değeri burada söz konusu bile olamaz, RX570 daha güçlü sonuç olarak mantığa da uygun olarak daha fazla güç çekmesi kadar normal bir şey yok. TDP değerinin düşük olması bir artı değil.
Ben undervolt ile 75W TDP değerine kadar düşürmüştüm. FPS düşmüştü ama GTX1650 seviyesine gelmişti.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı