GTX 1050 Ti satıp RX 570 alınır mı?

Attığım ürün linkindeki ekran kartının performansı nasıldır peki? Yoksa almışken 100 TL daha fazla verip daha iyi markasını mı almalıyım?
Edit: OC yapmayı düşünüyorum ısısı düşük olursa gayet iyi olur.
İmkanınız varsa şiddetle RX 580 öneririm. Uçurum bir fiyat farkı yok.

Şahsen ben yaptım. 1 seneye yakın kullandığım MSI 1050 Ti Gaming modeli satıp RX 570 Armor aldım. Tabii sonra ekran kartım arızalı çıktı. Garantiye verdim 2. verişimde arıza tespit edildi yenisi yollandı. Performans açısından memnunum ama soğutması, tasarımı ve tahminimce uzun ömürlülüğü konusunda NVIDIA'ya daha çok güveniyorum. Bu arada ben 850 TL'ye satıp 850 TL'ye almıştım. :D.
Rx 570 ne arızası vardı bende var mavi ekran hatası alıyordum garantıye yolladım

20 FPS'in nesini beğenmiyorsun? RTX 2060,2060 Super, 2070,2070 Super arasındaki fiyat ve FPS farklarina bak, ikincisi sıcaklık artınca FPS düşmez. RX 570'in de verdiği FPS bellidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
20 FPS'in nesini beğenmiyorsun? RTX 2060,2060 Super, 2070,2070 Super arasındaki fiyat ve FPS farklarina bak, ikincisi sıcaklık artınca FPS düşmez. RX 570'in de verdiği FPS bellidir.
"İkincisi sıcaklık artınca FPS düşmez." Bunu keşke başta yazsaydın, gerisini okuyup hayatımdan birkaç saniye kaybetmemiş olurdum.

"Ikincisi sıcaklık artınca FPS düşmez." Bunu keşke başta yazsaydın, gerisini okuyup hayatımdan birkaç saniye kaybetmemiş olurdum.
Doğru söylemiş, herhangi bir derece vermemiş belki 75 derece demek istemiş olabilir. 75 derecede kartı kendini yavaşlatmaz. FPS düşmesi olmaz ayrıca bu forumda sürekli seni AMD'yi kötülerken buluyorum. Neden bu kadar AMD düşmanısın anlamış değilim. Belki WattMan'dan çok konu gördün. Ama WattMan bir hata değildir, sistemde yazılımsal veya donanımsal bir sorun olduğunu gösterir.

Doğru söylemiş, herhangi bir derece vermemiş belki 75 derece demek istemiş olabilir. 75 derecede kartı kendini yavaşlatmaz. FPS düşmesi olmaz ayrıca bu forumda sürekli seni AMD'yi kötülerken buluyorum. Neden bu kadar AMD düşmanısın anlamış değilim. Belki WattMan'dan çok konu gördün. Ama WattMan bir hata değildir, sistemde yazılımsal veya donanımsal bir sorun olduğunu gösterir.
AMD laf olsun diye çip üretiyor(konsola sırtını dayadı çünkü.). Nvidia karşısında ciddiyetsiz bir rakip, bu yüzden. Nvidia'nın üretim hacmi AMD'nin bilmem kaç katı olmasına rağmen arıza oranları ters orantılı. AMD kartların arıza kaydı daha fazla. Markayı sevmemem bu yüzden. Bunun yanında bir antipati sebebi ise RX470 ve RX570 birebir aynı çip. Zerre fark yok aralarında, fiziksel birimler birebir aynı. Fakat farklı bir seri gibi sunuyor pazara. Bak mesela Nvidia RTX Super serisi kartlara baktığın zaman non versiyonlarına göre birim farklılıkları var Cuda, grafik işleme birimleri gibi. Buna rağmen adamlar farklı bir seri olarak değil eklenti olarak sunuyorlar bu kartları. Ama RX 500 serisi bildiğin önceki neslin TDP değerlerini kanırtıp OC yapılıp gönderilmiş versiyonu. Ben müşterisine değer vermeyen firmaları sevmiyorum yapı meselesi. Ürünleriyle zaten bu tutumumun ne kadar doğru olduğunu destekliyorlar. Aynı şekilde bu sebeplerden ötürü Apple'ı da sevmem.
@Silinen üye Sıcaklık arttıkça FPS neden düşsün? RX 400-500 serisinde kart limit sıcaklığına gelene kadar frekans düşüşü olmaz. Limit 85 derece ortalama. RX 5700 ve RX Vega'larda sıcaklık önemli tabii.
Etkilediğini kendiniz söylemişsiniz zaten.

Geçmeye değer. Performansınız artar eğer RX 570 alırsanız. Bende de RX 570 Armor var 6 ay önce indirimlerden 1000 liraya aldım 8 GB versiyonu. Yine olsa yine alırdım. AMD artik eskisi gibi değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı