GTX 1050 Ti sistem yükseltme tavsiyesi

snezyswrd

Hectopat
2.PNG

3.PNG

Ekran Alıntısı.PNG

Yeni sistem toplamak için bir bütçem yok ve kullandığım sistem oldukça eskidi. Oyunlarda sık sık FPS düşmesi yiyorum. Sizce buraya ekran kartı güncellemesi mi yoksa işlemci güncellemesi mi yapılmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciden kaynaklı takılma ve drop yiyorsunuzdur hocam minimum düzeyde Ryzen 5 2600 düşünebilirsiniz 6c/12t kolay kolay fullenmez RAM frekanslarınız artar GHz değeriniz yükselir önbellek oranları bir tık artar. Bütçeniz fazla olmadığı için önerdim hocam günümüzde bayağı eski kalıyor ama piyasası uygun ve stok fan ile tutabilirsiniz çok sıcak bir yerde yaşamıyorsanız. R5 3600 da tercih edebilirsiniz ama hem 2600a göre pahalı hem de kule tipi fan şart bunun dışında RAM'iniz tek kanalsa donma yapabilir Ryzen sistemlerde çift kanal çok önemli SATA SSD kullanıyorsanız M.2'ye geçebilirsiniz Online oyunlarda bariz fark ettiriyor Valorant vb. yardımcı olabildiysem ne mutlu.

İşlemciden kaynaklı takılma ve drop yiyorsunuzdur hocam minimum düzeyde Ryzen 5 2600 düşünebilirsiniz 6c/12t kolay kolay fullenmez RAM frekanslarınız artar GHz değeriniz yükselir önbellek oranları bir tık artar. Bütçeniz fazla olmadığı için önerdim hocam günümüzde bayağı eski kalıyor ama piyasası uygun ve stok fan ile tutabilirsiniz çok sıcak bir yerde yaşamıyorsanız. R5 3600 da tercih edebilirsiniz ama hem 2600a göre pahalı hem de kule tipi fan şart bunun dışında RAM'iniz tek kanalsa donma yapabilir Ryzen sistemlerde çift kanal çok önemli SATA SSD kullanıyorsanız M.2'ye geçebilirsiniz Online oyunlarda bariz fark ettiriyor Valorant vb. yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Hocam yorumunuz için çok teşekkür ederim öncelikle. R5 5500 gibi bir düşüncem var aslında vatan bilgisayarda 3100 tl fiyatı var . Hem de ileri zamanda alacağım bir kasaya ekleyebilirim diye düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz?

Hocam yorumunuz için çok teşekkür ederim öncelikle. R5 5500 gibi bir düşüncem var aslında Vatan Bilgisayar'da 3100 TL fiyatı var. Hem de ileri zamanda alacağım bir kasaya ekleyebilirim diye düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz?

Gayet uygun ve güzel bir işlemci hocam sisteminiz ile uyumlu çalışacaktır şimdiden hayırlı olsun dileklerim ile ama Akakçe üzerinden R5 5500 2700TL civarında satiliyor istiyorsanız fiyat analizinizi bir gözden geçirin. Ayrıca sisteminiz çift kanal RAM değilse işlemci değişiminden önce şiddetle RAM takviyesi yapmanızı da öneriyorum iyi sosyaller dilerim.

Gayet uygun ve güzel bir işlemci hocam sisteminiz ile uyumlu çalışacaktır şimdiden hayırlı olsun dileklerim ile ama Akakçe üzerinden R5 5500 2700TL civarında satiliyor istiyorsanız fiyat analizinizi bir gözden geçirin. Ayrıca sisteminiz çift kanal RAM değilse işlemci değişiminden önce şiddetle RAM takviyesi yapmanızı da öneriyorum iyi sosyaller dilerim.
Hocam iki slotlu ramlerimden biri kingston hyperx fury 8 gb 2400 mhz. Bir diğeri ise kingston hyperx fury 16 gb 3200 mhz. Sonradan ekleme olarak 16yı takmıştım. Herhangi bir değişiklik yapmalı mıyım?

Hocam iki slotlu RAM'lerimden biri Kingston HyperX Fury 8 GB 2400 MHz. Bir diğeri ise Kingston HyperX Fury 16 GB 3200 MHz. Sonradan ekleme olarak 16'yı takmıştım. Herhangi bir değişiklik yapmalı mıyım?

Yoh hocam suanlik yeterli duruyor ileride 8 GB olan belleğinizi diğer belleginiz gibi Fury 16 GB 3200MHz yapabilirsiniz bu arada SSD durumunuzdan da bahsedebilir misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı