GTX 1050 Ti sistem yükseltme

Anladım hocam. Peki sizce Intel işlemci düşünmeli miyim? Galiba genel olarak daha performanslı oluyormuş ama bilemedim. Uzun zamandır insanlar hep "AMD alın AMD alın" spamladığı için Intel'e pek bakmadım. İnternette dolaşmak insanın kafasını karıştırıyor gerçekten.
İşlemcinin desteklemesi ne işe yarıyor peki hocam?

Ben de çok isterdim alayım ama şimdilik bütçemi bayağı aşıyor. Belki biraz daha bekleyip para biriktirip alınabilir, ama fiyatlara da güvenilmiyor sürekli artıyorlar.
Şu dönemde İntel ve AMD işlemciler performans olarak çok farklı değiller ikisi de performans olarak tatmin edecektir ama AMD işlemcilerin savunulmasının sebebi İntel'in anakart desteğinin genel olarak berbat olması. B450 anakartlar ile bütün Ryzen işlemciler kullanılabiliyor uygun bios ile ama İntel tarafında 2 nesil işlemci desteği alırsan şükret.

RAM konusunda da anakart desteklediği sürece RAM hızı yükseltilebiliyor çünkü işlemcinin hafıza(RAM) kontrolcüsüne overclock yapılabiliyor. Ve bu otomatik veya manuel olarak yapılabiliyor anakart tarafından.

Şu dönemde Intel ve AMD işlemciler performans olarak çok farklı değiller ikisi de performans olarak tatmin edecektir ama AMD işlemcilerin savunulmasının sebebi Intel'in anakart desteğinin genel olarak berbat olması. B450 anakartlar ile bütün Ryzen işlemciler kullanılabiliyor uygun BIOS ile ama Intel tarafında 2 nesil işlemci desteği alırsan şükret.

RAM konusunda da anakart desteklediği sürece RAM hızı yükseltilebiliyor çünkü işlemcinin hafıza(RAM) kontrolcüsüne overclock yapılabiliyor. Ve bu otomatik veya manuel olarak yapılabiliyor anakart tarafından.

Uygun BIOS'tan kastınız nedir hocam? Aldıktan sonra bir güncelleme falan mı yapmam gerekiyor?

Uygun BIOS'tan kastınız nedir hocam? Aldıktan sonra bir güncelleme falan mı yapmam gerekiyor?
B450 anakartlarda 3000 serisi ve daha yeni işlemcileri kullanmak için BİOS güncellemesi gerekiyor ama zaten çok uzun süredir hemen hemen bütün B450 anakartlar güncelleme almış olarak satılıyor ve kutu üzerinde "Ryzen 3000 Ready" tarzı ibareler yer alıyor. Yani 1600 AF alırsanız hiç gerek yok ama 3100/3600 filan alsanız bile sıkıntı yaşamazsınız.

B450 anakartlarda 3000 serisi ve daha yeni işlemcileri kullanmak için BIOS güncellemesi gerekiyor ama zaten çok uzun süredir hemen hemen bütün B450 anakartlar güncelleme almış olarak satılıyor ve kutu üzerinde "Ryzen 3000 Ready" tarzı ibareler yer alıyor. Yani 1600 AF alırsanız hiç gerek yok ama 3100/3600 falan alsanız bile sıkıntı yaşamazsınız.

Anladım hocam sağ olun. 👍

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı