GTX 1050 Ti Sisteme 500W Yeter mi?

Bu sisteme 500W yeterli mi ?

• Yeterli.

Oy: 25 92,6%
  • Yeterli değil.

Oy: 0 0,0%
  • Ekleme yapılmalı.

Oy: 3 11,1%

• Oy verenlerin toplamı
    27
  • Anket kapandı .
Siz biz olsak uğraşırız da hocam arkadaş belki uğraşmak istemez. GTX 1050Ti alıp geçsin.
Şimdi şöyle bir şey var. Bazı parçaları babam bazı parçaları ben alacağım. Babam 2500 TL verecek, ben 1100 TL civarı bir şey. Babam amazonu vs. falan her siteyi biliyor amma babam güvenip de sipariş etmez. Sistemin son hali böyle iyi ise saklayacağim. 3560 TL'ye denk geliyor. 2.5 ay sonra babamı ikna edebilirsem kendi paramla aynı RAM'den bir tane daha alacağım. Yani bir stok fanı 3-4 ay kullanırsam işlemciye yada soğutucuya bir şey olur mu ? Olur da hadi diyelim RAM işini hallettim aynısından 1 tane daha aldım 16 GB RAM oldu olur da stok fan içinde ikna edersem Kaç TL'lik stok fan almalıyım? Birde sence Overclock yapayim mi ? Overclock yaptıktan sonra işlemci daha hızlı sıcaklamaya mı başlar? Overclock yapmasan yeni bir fan aldıktan sonra overclock yapsam olmaz mı ?

Her halükarda GTX 1050 Ti'den iyi. Eğer amazondan alma gibi bir imkanı varsa aradaki 100₺'lik fiyata değeceğini düşünüyorum ben. (Fiyatı vergiler dahil mi işte orada bir sıkıntı var :D )
Hatta biraz daha zorlasak;
https://www.amazon.com/dp/B06Y144RLK/ref=twister_B073FCQ29X

Siz biz olsak uğraşırız da hocam arkadaş belki uğraşmak istemez. GTX 1050 Ti alıp geçsin.
Birde kasa pahalı gelebilir size aynı fiyatta Corsair'in var ama bu kasada 4 tane fan + 500 W içinde geliyor. Aklımda hala 500 W yetmeyecek gibi bir soru var aynı fiyatta Corsair'in birde 1 fan 600 W modeli var. Onu almalı mıyım?

CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-01 80PLUS 600W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA

CORSAIR CARBIDE SERİSİ 100R 80PLUS 600W MidT ATX SİYAH PENCERELİ KASA

Fandan düşüp bu ikisini mi alacağım. 1. linktekinde 2 fan var. 2. linktekinde 1 fan var. Cooler Master'da yani orada yazan 4 adet fan var ama 500 W 80 Plus bu ikisi de. 600 W 80 Plus ama sizce tercihimi hangi yana kullanmalıyım? Ya da 1. linkteki kasayı alıp içine pahalı olmamak şartıyla 30 TL'lik fanlar alsam olmaz mı ? 500 W 80 Plustan şüpheleniyorum eskiyince 450 W gibi vermez mi? 500W yetmez diye korkuyorum. Siz biliyorsunuz. İşlemcinin içinden gelen soğutma yeter mi?

Siz biz olsak uğraşırız da hocam arkadaş belki uğraşmak istemez. GTX 1050Ti alıp geçsin.
Karar verdim galiba.
CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-01 80PLUS 600W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA bu kasadan alıp içine

COOLER MASTER SİCKLEFLOW 120MM MAVİ LED SESSİZ FAN 3 tane koyacağım diğer kasa 475 TL civarıydı. Bu kasa 410 TL. 600 W 80 plus sertifikalı 65 TL civarı fark ediyor. 35 TL daha ekleyip hem 600 W hem de fanlı yapacağım kasayı.

Sıkıntı yaratmaz sistem. Dediğim gibi bi süre stok soğutucu ile kullan eğer ilerde gerek görürsen, (işlemcide ısınma vs.) Custom soğutucu alabilirsin.

Şimdi baştan söylüyorum bu tartışmaya girersek işin içinden çıkamayız fakat yapmak zorundayım :D
GTX 1050 Ti'ye 900 TL vermek yerine Amazondan GTX1060 almak çok daha mantıklı sanırım. Kargo + vergi dahil 246$'a geliyor (Arkadaşların da bakmasını isterim vergi+kargo dahil fiyat ne kadar tutuyor)
https://www.amazon.com/Gigabyte-GeF...=UTF8&qid=1511643255&sr=1-2&keywords=gtx+1060

https://www.amazon.com/ZOTAC-GeForc...=UTF8&qid=1511643255&sr=1-5&keywords=gtx+1060

2. daha ucuz.

ASUS TUF B350M PLUS GAMING AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200 MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart 420 TL

ASUS GeForce GTX1050 Ti STRIX GAMING OC GDDR5 4GB 128Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı 900 TL

Seagate Barracuda 3.5" 1TB Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk 230 TL (Ben alacağım)

Corsair 240GB LE Serisi SATA 3.0 SSD (560MB Okuma / 530MB Yazma) 340 TL (Ben alacağım)

AMD Ryzen 5 1500X Soket AM4 3.6GHz - 3.7GHz 16MB 65W 14nm İşlemci 720 TL

Kingston 8 GB (1x8GB) HyperX Predator Black DDR4 3000MHz CL15 1.35V XMP RAM 480 TL

CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-01 80PLUS 600W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA 405 TL (Ben alacağım)

CORSAIR AIR SERİSİ AF120 120MM KIRMIZI LED FAN 67 TL [4 Tane] 260 TL
+

Son hali budur: 190 TL daha fazla tuttu diğerine göre ama hem güç kaynağını garantiye aldım. Bence böyle iyi değiştir miyim diyorum, sence nasıl?

GTX 1060 3GB modelini tavsiye etmiyoruz. 6 GB modeli ile aynı performansı vermiyor.
Ve kardeşim ben tam 180 Gün boyunca kumbarama 7 TL atacağım fanların parasını çıkartıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fan işlemcinin içerisinden çıkıyor zaten. Sistem en son hali buysa çok iyi değiştirmeye gerek yok.
Hayır sorum şu: Bu stok fan ne kadar dayanır ve 2 kasa sunuyorum sana bunlardan birini seçer misin? Hangisini kullanmalıyım sence hangisi daha şık?

CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-01 80PLUS 600W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA

CORSAIR CARBIDE SERİSİ 100R 80PLUS 600W MidT ATX SİYAH PENCERELİ KASA

Bence 1. deki daha hoş önündeki ızgaralar falan birde fandan 1 tane kıstım son hali budur 1. linkteki kasayı almayı planlıyorum içine 3 tane fan koyacağım biri arkaya diğer 2 side üste son hali şudur tamam diyorsan daha değiştirmeyeceğim.

ASUS TUF B350M PLUS GAMING AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200 MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart 420 TL

ASUS GeForce GTX1050 Ti STRIX GAMING OC GDDR5 4GB 128Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı 900 TL [Ben alacağım]

Seagate Barracuda 3.5" 1TB Sata 3.0 64MB Cache 7200RPM Harddisk 230 TL

Corsair 240GB LE Serisi SATA 3.0 SSD (560MB Okuma / 530MB Yazma) 340 TL

AMD Ryzen 5 1500X Soket AM4 3.6GHz - 3.7GHz 16MB 65W 14nm İşlemci 720 TL

Kingston 8 GB (1x8GB) HyperX Predator Black DDR4 3000MHz CL15 1.35V XMP RAM 480 TL [Ben Alacağım]

CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-01 80PLUS 600W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA 405 TL

CORSAIR AIR SERİSİ AF120 120MM KIRMIZI LED FAN 67 TL 3x 200 TL
+

Hem alacağım fanlarda kırmızı LED 1.linkteki kasaya uyar diye düşünüyorum. 120mm zaten.

Stok fan işlemcinin içerisinden çıkıyor zaten. Sistem en son hali buysa çok iyi değiştirmeye gerek yok.
Hem birde yaza doğru Dolar düşse 3.70 TL falan olsa toplamda 3600 TL olsa o zamanki kurla bence gayet iyi.

@#JenyX
@Abu! 'a katılıyorum. Sistemi Eğer yazın toplayacaksan bu parçaları yaz bi kenara, yaza doğru tekrar forumda paylaş. Teknoloji her geçen gün değişiyor, gelişiyor. Ayrıca bende doların düşeceğini hiç sanmıyorum; düşse bile fiyatlara yansımaz. Ben şu ana kadar dolar düştüğü için ucuzlayan görmedim şahsen, kısa süreli indirimler falan olabilir ancak.

O sistem hiç güzel olmamış. Bütçe ne kadar peki? Monitör dahil mi? Hangi amaçla toplamayı düşünüyorsun dostum? Bütçeyi maksimum ne kadar aşabilirsin? Bunları belirtirsen dikkate alıp ona göre bir sistem toplarız sana.

Sanırım; en fazla 3600₺ civarı bütçesi var, monitör dahil değil, oyun ve günlük kullanım amaçlı.
@#JenyX <--- Doğru mudur ?

Sanırım; en fazla 3600₺ civarı bütçesi var, monitör dahil değil, oyun ve günlük kullanım amaçlı.
Tamamen oyun amaçlı. Yani oyun oynayacağım. Film, video izleyeceğim. Arada power pointten falan slayt yapacağım ama slaytı 3 ayda bir yapıyorum. Bu PC gaming değil mi neden sordun ki?

O sistem hiç güzel olmamış. Bütçe ne kadar peki? Monitör dahil mi? Hangi amaçla toplamayı düşünüyorsun dostum? Bütçeyi maksimum ne kadar aşabilirsin? Bunları belirtirsen dikkate alıp ona göre bir sistem toplarız sana.
Dostum bence sistem gayet güzel neresi kötü ? Bütçem 3600 TL civarı. 3650 TL geçmesin yani ama bence ben bu sistemi gayet beğendim neresi berbat ?

Monitörüm var iyi kötü yani tüplü falan değil tabii ki tablet şeklinde de monitör değil HD bir şey var.

@Abu! 'a katılıyorum. Sistemi Eğer yazın toplayacaksan bu parçaları yaz bir kenara, yaza doğru tekrar forumda paylaş. Teknoloji her geçen gün değişiyor, gelişiyor. Ayrıca bende doların düşeceğini hiç sanmıyorum; düşse bile fiyatlara yansımaz. Ben şu ana kadar dolar düştüğü için ucuzlayan görmedim şahsen, kısa süreli indirimler falan olabilir ancak.
Kardeşim aslında PC'yi yaza doğru toplamayacağım. Yaza kadar tüm parçaları almayı planlıyorum. 2-3 hafta sonra kasayı sipariş edeceğim. Sonra doğum günüm 14 Şubat o zaman ekran kartını aldırırım. 14 Şubata kadar HDD'yi falan alırım.

@#JenyX
O zaman tamam bence sistem tamamdır. Sorun çıkartmaz. Amazon'la da uğraşamam ve bütçem bu diyorsan bundan daha iyisini biraz zor toplarsın. ( Toplarsın diyorum çünki; Zamanla parçaları alacağını söylüyorsun Eğer hepsini bir anda alabilecek olsaydın;

Tank-RX570MGX-4GB/R3 1300X/MSI RX570 Gaming X 4GB/8GB DDR4/120GB SSD/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA

Bunu önerirdim.)
Ama şu an senin şartlarında (parça parça, para biriktirerek sisteme yeni parça takarak düşündüğünde itopya'dan alamazsın)
Ama şu linkteki parçaların fiyatlarını başka sitelerden hesapla bakalım tek tek ne kadar tutacak. Eğer Senin fiyatına yakın gelirse onu öneririm. Çünkü Oyun ve günlük kullanım için toplayacağım diyorsun. Ekran kartı bu durumda senin için daha önemli, ve RX570, 1050 Ti'dan daha üstün bir kart.

O zaman tamam bence sistem tamamdır. Sorun çıkartmaz. Amazon'la da uğraşamam ve bütçem bu diyorsan bundan daha iyisini biraz zor toplarsın. ( Toplarsın diyorum çünki; Zamanla parçaları alacağını söylüyorsun Eğer hepsini bir anda alabilecek olsaydın;

Tank-RX570MGX-4GB/R3 1300X/MSI RX570 Gaming X 4GB/8GB DDR4/120GB SSD/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA

Bunu önerirdim.)
Ama şu an senin şartlarında (parça parça, para biriktirerek sisteme yeni parça takarak düşündüğünde İtopya'dan alamazsın)
Ama şu linkteki parçaların fiyatlarını başka sitelerden hesapla bakalım tek tek ne kadar tutacak. Eğer Senin fiyatına yakın gelirse onu öneririm. Çünkü Oyun ve günlük kullanım için toplayacağım diyorsun. Ekran kartı bu durumda senin için daha önemli, ve RX570, 1050 Ti'den daha üstün bir kart.
Ya ben normalde Ryzen'de almayacaktım. Çok araştırdım, Ryzen bomba falan çok iyi dediler o yüzden güvendim. Alacağım ama AMD ekran kartından çok korkuyorum. Abim 2014'de bir laptop almıştı. AMD ekran kartı vardı laptopta. Şu an hiç bir şey yapılmıyor, aşırı donuyor aşırı ısınıyor. AMD ekran kartından korkuyorum biraz zor güvenebilirim gibi ama tamam o zaman sistem senin için RX 570'yi de araştıracağım. Nuh Yiğit Akman ve sana çok teşekkür ederim. Dün geceden beri sorularımı eksiksiz yanıtladınız teşekkürler beyler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı