GTX 1050 Ti ve AMD FX 6300 sistem ani kasma sorunu

ichbinayberk

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu gördüğünüz görüntüdeki gibi aniden kasma giriyor, bir 20 saniye falan sürüyor ve düzeliyor, tekrar oluyor. Sadece FIFA 18'de olmuyor, GTA 5'te de oluyor.
Sistem Özellikleri;
  • ASRock 960GM VGS3FX
  • AMD FX 6300
  • MSI GTX 1050 Ti
  • 8 GB RAM
FIFA 18 Screenshot 2018.03.03 - 16.23.38.84.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz yaşıyorsun gibi. İşlemci kullanımını da atabilir misin donduğu anda, aynı bu şekilde?

FX8300 alırsan öyle bir zorundalığın olmaz.

8300 daha iyi bir işlemci, neden daha düşük FPS versin? 8350 de alabilirsin, fakat sıfır bulabileceğin işlemciler değil bunlar ne yazık ki. İkinci el pazarına bakman lazım. Bu arada bütçe var ise AM4 platformuna geçmeni öneriyorum AM3'e yatırım yapmak yerine, kısa ömürlü olacaktır çünkü.

8300 daha iyi bir işlemci, neden daha düşük FPS versin? 8350 de alabilirsin, fakat sıfır bulabileceğin işlemciler değil bunlar ne yazık ki. İkinci el pazarına bakman lazım. Bu arada bütçe var ise AM4 platformuna geçmeni öneriyorum AM3'e yatırım yapmak yerine, kısa ömürlü olacaktır çünkü.
AM3 AM4 Ne tam bilmiyorum ama ryzenmi diyosunuz
Benim en az fiyata ihtiyacım var işlemci ram anakart ucuza almam gerek

Evet, Ryzen'dan bahsediyordum. Ucuza almak istiyorsan sadece işlemci yükseltmesi yapabilirsin mevcut sistemine. Ancak dediğim gibi sıfır bulamazsın ve ahım şahım bir performans artışı beklememelisin.

Cpu kullanımını görmeden darboğaz var mı yok mu bilemeyiz. Aynı testi yine yap fakat bu sefer cpu kullanımını da göster. Ona göre sana tavsiye veririz. Ayriyetten darboğaz varsa anakartı değiştirmeden fx 8300 alabilirsin. 2 ay önce 8300 + R9 380X kullanıyordum, darboğaz vs sorunu yoktu. 1050ti de olacağını sanmıyorum.

8300 ile darboğazdan kurtulursun ama yine de işi garantiye almanı ve yeni nesil Ryzenlere geçmeni öneriyorum. Hem böylece ileriye dönük elinde bir sistem de bulunmuş olur.

Ama ne yaparsan yap, soketler uyuyor diye FX 9590 işlemcisini alma. Çok fazla güç tüketiyor ve birçok anakartta optimizasyon sorunu yaşıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı