GTX 1050 Ti ve G4560 Görüntü Yok

Daha fazla  
Sistemin şu şekilde

MSİ GTX 1050 Ti GAMING X

Intel G4560

Gskill 8 GB 2133 MHz RAM

Asus H110D anakart

Ve Xigmatek 500W 80 plus PSU

Soruna gelirsek bir kaç gün önce bir 120mm fan sipariş ettim bunu takmak için PC'nin içini açtım bayağı kirliydi, PC’yi 8 aydır falan açmıyordum, okul nedeniyle elime bir fırça alarak nazikçe temizledim falan ama hiçbir yerine zarar gelmedi. PC'nin sonra kabloları yaptım başlat tuşuna bastım ve PC çalışıyor sorunsuz ama ekrana görüntü gelmiyor, ben de RAM'i çıkartıp silgi ile sildim slotu değiştirip taktım çalışmadı, sonra BIOS pilini çıkartıp taktım yine görüntü gelmiyor.

YARDIM LÜTFEN.

Sizce PC'yi bilgisayarcıya yaptırayım mı? Bozarım diye korkuyorum

Not: Klavyeyi takıp açmayı denedim klavyenin hiçbir ışığı yanmadı sizce sorun anakart mı?

Sistemin şu şekilde

MSİ GTX 1050 Ti GAMING X

Intel G4560

Gskill 8 GB 2133 MHz RAM

Asus H110D anakart

Ve Xigmatek 500W 80 plus PSU

Soruna gelirsek bir kaç gün önce bir 120mm fan sipariş ettim bunu takmak için PC'nin içini açtım bayağı kirliydi, PC’yi 8 aydır falan açmıyordum, okul nedeniyle elime bir fırça alarak nazikçe temizledim falan ama hiçbir yerine zarar gelmedi. PC'nin sonra kabloları yaptım başlat tuşuna bastım ve PC çalışıyor sorunsuz ama ekrana görüntü gelmiyor, ben de RAM'i çıkartıp silgi ile sildim slotu değiştirip taktım çalışmadı, sonra BIOS pilini çıkartıp taktım yine görüntü gelmiyor.

YARDIM LÜTFEN.

Sizce PC'yi bilgisayarcıya yaptırayım mı? Bozarım diye korkuyorum

Not: Klavyeyi takıp açmayı denedim klavyenin hiçbir ışığı yanmadı sizce sorun anakart mı?
Öncelikle merhaba. Görüntüyü hdmi ile veriyorsanız hdmi bağlantısını ekran kartındaki girişten değil anakarttaki girişten deneyin. Sonuç olarak sorun ekran kartında ise işlemcinin kendi grafik işlemcisi özelliğe devreye girmesi lazım bu şekilde. Size kişisel tavsiyem. Elinizden geliyorsa parçaların tamamını yavaş yavaş sakin bir şekilde sökün. Hem bu şekilde daha iyi temizlemiş olursunuz. Sonra bir sistem toplama videosu açın izleyerek özenli ve nazik bir şekilde, parçaların yerine oturduğundan emin olarak tekrar toplayın sistemi. Bunu yaptıktan sonra hala sorun devam ediyorsa sorun ciddidir. O zaman tekrar gelin birde öyle konuşalım.

Klavye ışıkları yanmıyorsa BIOS uyanmıyor demektir her ne sebebten olduysa bu önereceğim işlemin sorununu çözme ihtimali bir hayli yüksek devrelere zarar gelmediyse. Atacağım resimler anakartının kitapçığından Anakartının h110m-d olduğunu varsayıyorum h110d yazmışsın da öyle bir model bulamadım. Şu işlemleri yapmayı bir dene.

Dosya Ekleri

• 20190424_210546.jpg
    20190424_210546.jpg
    85 KB · Görüntüleme: 34
  • 20190424_210603.jpg
    20190424_210603.jpg
    127,8 KB · Görüntüleme: 50
Klavye ışıkları yanmıyorsa BIOS uyanmıyor demektir her ne sebebten olduysa bu önereceğim işlemin sorununu çözme ihtimali bir hayli yüksek devrelere zarar gelmediyse. Atacağım resimler anakartının kitapçığından Anakartının h110m-d olduğunu varsayıyorum h110d yazmışsın da öyle bir model bulamadım. Şu işlemleri yapmayı bir dene.
Aynn bu model deneyeceğim şimdi çok teşekkür ederim
Denemeye çalışıyorumda Türkçe anlatıcak bir yazı veya video yok mu bulabilirsen çoook teşekkür ederim

Türkçe anlatacak bir kaynak bulamadım youtubeye Clear CMOS yazarsan bazı videolar çıkar ben sana anakartın kitapçığının söylediği maddeleri yazayım.
1. Bilgisayarı kapat fişini sök.
2.CLRTC yazan yerdeki 2 pinin ucunu metal bir şey ile birbirine değdir 11 12sn kadar tornavida tarzı bir şey ile.
3.Fişi tak ve bilgisayarı aç.
4. Bilgisayar açılırken klavyeden Delete tuşuna basılı tut.BIOS ekranına gireceksin böylece inşallah orada işlemci ram gibi şeylere bir bakarsın bakalım her şey yerli yerinde mi eğer açılırsa tabii.

Bu maddeleri yap sonra yaz tekrar durumu inşallah düzelir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı