GTX 1050 vs RX 570

Merhaba arkadaslar, maks. 3200 MHz destekleyen bir anakartim var. 3200 MHz RAM alirsam, son damlasina kadar kullanirsam anakarta zarar verir miyim? Ve GTX 1050 mi, RX 570 mi? Bayağı arastirdim ama cok arada kaldim.

Konu iyice dağılmış, çoğunluk öznel düşüncesini nesnel gibi anlatmış. Bunu artık yapmayın, ya objektif olun ya da sessiz kalın.

Nvidia mimari olarak önde olabilir, ancak bu onu kaliteli yapmaya yetmez. Kaliteli kaliteli diyoruz ama neye göre kaliteli bunun bir kriteri olmak zorunda. AMD'ye ağzı süt kokan bebek gözüyle bakmayın artık. Firmanın kötü zamanları oldu, ancak bunları yıkın artık. Hem GPU hem de CPU üretiyorlar. Nvidia ise sadece GPU odaklı çalıştığından tüm Arge çalışmalarını bu konu üstünden yürütüyor ve yatırım yapıyor. Mimaride güç tüketimi vb. önde olabilir, öyle de zaten. Ancak AMD'nin ürettiği GPU'lar çöp değildir. RX serisi kartlar oldukça başarılı. RX 570'e GTX 1050TI bile rakip değil.
RADEON7 NAVII ile üst segment kartlara da girişlerini gerçekleştirdiler. Firma Ryzen ile Intel'i vurdu. Ryzen serisinin katkılarıyla GPU sektöründe de yükseliyorlar. Oldukça da başarılı ve işlerini hakkıyla yapıyorlar. Destek bakımından AMD biraz kötü zira Nvidia 10 yıllık kartlarına bile yakın zamana kadar destek veriyor ve sürücü çıkarıyordu. Fiyat bakımından da AMD her zaman daha uygun oldu ve kullanıcıya hitap etti. Evet şu zamana kadar beki sadece Orta ve Orta-Üst segmentte GPU'lara sahiplerdi ancak devir değişti. AMD hafife alınacak bir marka değil, hiçbir zaman olmadı da. Malzeme kalitesi, Üretim kalitesi oldukça başarılı.

Kartların da belli bir seviyesi var, hangi kartı hangi kartla karşılaştırıyorsunuz bir bakın. Kalite tartışılır ancak şunu da bilin hangisinin daha üstün olduğunu bir kenara bırakırsak ikisi de oldukça kaliteli GPU'lar üretmektedirler. Fanboyluk yapmayı bırakın, Marka takıntılığını da bırakın. Yardımınız olmuyor, sadece sunucuları boş mesajlarla yoruyorsunuz.

AMD'yi severim, hatta eskiden AMD'nin fanboyu sayılırdım. Sonra RX 400 serisi beni üzdü, çok iyi olacak diye bakıyordum GTX 1060'ın 1280 Cuda çekirdeği var, GTX 960'ı ikiye katlıyor. AMD'den aynısını bekledim, RX 470 anca GTX 970 ile yarışıyor daha da üstüne çıkamıyor. RX 460 desen daha da kötü GTX 950 ile anca yarışıyor tabii GTX 1050'de iyi sayılmaz ama en azından, GTX 950 ile GTX 960 arasında. Birde o zaman fiyatlar da çok uygun değildi. R9 380X ile RX 470 aynı paraya satılıyor ancak aralarında %15 performans anca var. Aynı fiyata çıkarıyorsun 14 NM yapıyorsun çekirdeğinde fazla neden bu kadar kötü performans veriyorsun? Nvidia'ya şaşırdım, 1280 çekirdeği var 192 BİT, GTX 980 performansı, abisine bakıyorum GTX 980 Ti'yi geçiyor. AMD neredesin? Ne yapıyorsun? Bir şey yap diyorum ama ortada ne bir kart var bir optimizasyon. GTX 980'e karşı kartın vardı 2014'de, şimdi nasıl olmaz diyordum. Beklentimi yerle bir etti anca 1.5 yıl sonra çıkarttı onunda fiyatı pahalı Mining var. 1.5 yılda yapa yapa anca bunu mu yaptın? Birde F/P'si GTX 1070'den düşük bir kart.
Şimdi birde mühendisleri terk ediyor, ne yapacaksın göreceğiz.
Bu arada Navi'den bir şey beklemiyorum olsa olsa RX 680 çıkarır o da GTX 1660 Ti ile yarışır. R9 Fury ile RX 580 aynı performans veriyor bunu bir düşünün.

Umarım Navi güçlü olurda RX 480, 470 gibi beni hayal kırıklığına uğratmazsın.
Not: AMD kendine gel yoksa Nvidia senin müşterilerini çalacak.

Arkadaşlar ben AMD' nin çöp olduğunu falan söylemedim. GTX 1050 RX 570 den iyi de demedim ki zaten RX 570 daha iyi bir ekran kartı görmemek için kör olmak gerekli heralde. Defalarca da ütopya örneklerle anlatmaya çalıştım. Ve kendimi anlatmak için tekrar yeni bir örnekle yazıyorum. Nvidia ve AMD size bütün teknolojilerini kullanarak yapabileceklerinin en iyisini yapacaklar. Hangisini seçersiniz ?

Bu da yanlış, bir sorun olması Nvidia'yı kötü yapmaz. Elektronik bir ürün o, sıfır aldığında bile bozuk gelebilir. Eğer bilgisayarında bir şey yoksa ve gerçekten kart bozuksa değiştirirsin veya iade edersin. Senin kartın bozuk çıktı diye firmaya laf atmaya gerek yok. Değiştirirsin olur biter.
Elbette Nvidia. RTX serisinin rakibi yok şu anlık. Ancak yakında AMd bu konuda bir atak gösterecektir.

Burada önemli olan hangi markanın iyi olduğu değil, hangi modelin iyi olduğudur. Örneğin aynı fiyattaki RX 570'i mi yoksa 1050 TI'ı mı alırsınız? Ya da RX 580-590'i mi GTX 1060'ı mı? Ancak tutup da RTX yerine Vega da almamalısınız. Biz biliyoruz ki RTX serisi kartlar daha başarılı.

Ek olarak AMD'nin en başarısız olduğu konu güç tüketimi. Gerçekten bu sefer bu konuda bir atak bekliyoruz. Nvidia'nın kötü olduğu yan ise fiyat politikası.

Eğer marka karşılaştıracaksanız bu gibi karşılaştırmalar yapmalısınız ki anlamı olsun. Doğrudan Nvidia veya AMD iyi derseniz boş yapmış olursunuz.

İktisatçıymış...

Kart bozuk değil ki, GTX1050 yetersiz, fiyatını hak etmeyen bir GPU. Yorumumda kartım bozuk gibi bir ibare kullandım mı ben? Benchmark testlerindeki oyun performanslarının aynısını alıyorum ben, drop yapmadığı yeni nesil oyun yok, açın, izleyin. Neredeyse RX570 fiyatı istiyorlar bu karta bir de. Bu kartın hakkı 4GB VRAM'di, 4GB VRAM'le drop yapan oyunların çoğunda drop problemi ortadan kalkabilirdi, AMD RX550 gibi bir modele bile 4GB opsiyonu sunuyor bir problem olmaması için, Nvidia ne yapıyor? Çok daha güçlü olabilmesi olası bir ekran kartını 2GB VRAM ile piyasaya sürüyor, gerçi GTX1060'ı 3GB VRAM yapan firmadan ne beklersin...

Ek olarak AMD tarafında Ray Tracing teknolojisi kartları henüz çıkartmayacaklarını söylediler lakin gerek de yok şu anlık, Ray Tracing desteği olan oyun sayısı bir elin parmağını geçmiyor neticede, sonraya saklaması daha iyi

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…