Çözüldü GTX 1050Ti GTA 5 Takılma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

JameKK

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Ben GTA 5'te 130-140 FPS alıyorum ama oyunumda 40-50 saniyede bir takılma oluyor, çoğu kişi monitörden kaynaklı olduğunu söylüyor.
Monitörüm:
Bilgisayar özelliklerim:
  • Asus Expedition GTX 1050Ti
  • Ryzen 1300X
  • Kingston HyperX 8 GB 2400MHz RAM.
Sizce neden kaynaklı olabilir ve arkadaşlar bu sisteme göre bana 600 TL civarı monitör önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
1000 TL Ye 144 Hz Monitörler var onlara bakabilirsin tabi bütçeni arttırabiliyorsan. Şu an 600 TL ye 75 hz lik 1080p çözünürlükte LİNK var

RAM veya HDD kaynaklı bir takılma yaşıyorsunuz muhtemelen. Monitörle alakası yok bu durumun.
SSD alıp Windows'u buna kurabilir. Diğer HDD üzerinden oyununuzu rahatlıkla oynayabilirsiniz. Bu durumu anlamak için takılma yaşadığınız sıra görev yöneticisinden performans sekmesine gelip kullanım değerlerine bakın.

Ani FPS düşmeleri genelde Bellekten kaynaklı olur.
Bağlantıdaki işlemleri uygulayarak oyun içinde CPU, GPU, Bellek kullanım ve Sıcaklık değerlerini paylaşın.
MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat

Windows 10 ince ayar çekilmiş şekilde en kötü 2 GB bellek kullanıyor. Sen arka planda bir kaç tane uygulama çalıştırsan 3-3.5 GB ulaştı diyelim. 8-3.5=4.5 bellek kalıyor. Oyun bu bellek miktarına yakın kullanıyorsa takılmalar meydana gelecektir.
Bu sorunu bir tane daha 8 GB bellek alarak ya da Oyun ayarlarını düşürerek çözebilirsin.

Oyunun orjinal mi?
Orijinal.
Ani FPS düşmeleri genelde Bellekten kaynaklı olur.
Bağlantıdaki işlemleri uygulayarak oyun içinde CPU, GPU, Bellek kullanım ve Sıcaklık değerlerini paylaşın.
MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat

Windows 10 ince ayar çekilmiş şekilde en kötü 2 GB bellek kullanıyor. Sen arka planda bir kaç tane uygulama çalıştırsan 3-3.5 GB ulaştı diyelim. 8-3.5=4.5 bellek kalıyor. Oyun bu bellek miktarına yakın kullanıyorsa takılmalar meydana gelecektir.
Bu sorunu bir tane daha 8 GB bellek alarak ya da Oyun ayarlarını düşürerek çözebilirsin.
Ani FPS düşüşüm yok sadece görevlere başlarken veya görevi bitirdikten sonra aradaki konuşmalarda takılıyor oyun,oyun içinde kasmadan sorunsuzca oynuyorum.
RAM veya HDD kaynaklı bir takılma yaşıyorsunuz muhtemelen. Monitörle alakası yok bu durumun.
SSD alıp Windows'u buna kurabilir. Diğer HDD üzerinden oyununuzu rahatlıkla oynayabilirsiniz. Bu durumu anlamak için takılma yaşadığınız sıra görev yöneticisinden performans sekmesine gelip kullanım değerlerine bakın.
Ben bu bilgisayarı alırken testlerine baktım ve arka plandaki uygulamalarıda kapatıyorum ama takılma sorunun hala devam ediyor.
Ben bu bilgisayarı alırken testlerine baktım ve arka plandaki uygulamalarıda kapatıyorum ama takılma sorunun hala devam ediyor.

Online oyna bence SP sıkıcı. Elimde olsa onlinedan 1 sn ayrılmam. Fakat herkese bir miktar para verilmişti bir gün. O gün kuzenim online girip o parayla 400.000'e aldığım evi nasıl yaptıysa yok edip kalan parayı silahlara ve dandik bir garaja harcadı. (serserilere özeniyor oyunda) param 5000 felan kaldı. Online oynayanlar bilir bu para bir işe yaramaz. Şimdi ise mod var. Silip tekrar yüklesem diyorum indirme hızı 3mbit. Takılı kaldım şu Trevora. Görevlerde sıkıcı. Gir Online'a ralli rampa çatışma soygun... Bir süreye Hackerlar gelir yerin dibinden su çıkarır sonra ne garip ki karakterin yanmaya başlar. Respawnlanınca ise silahların paran gitmiş olur. Git farklı oyunlar oyna hatta. Just Cause 3 oyna, PUBG oyna, BF oyna ne biliyim GTA sıktı artık.

Bence sorun işlemcinde darboğaz yapıyor olabilir. RAM'in kaç?

8 olduğunu gördüm yeni :D Aslında garip, arkaplanda açık uygulamaları kontrol et.

Tamam da benim sorunum GTA'nın ilk soygununda oyunumun takılmasıyla başladı şu an sıkıntım yok ama ara sıra takılma yapıyor.

Sadece oyun mu açık? Arkada chrome ve ya onedrive vs. olmasın?

Sadece oyunum açık takılma olayı oyunun ilk başında gerçekleşti. Şu an oyunumda sıkıntı yok ama her seferinde yeni kayıt açtığın zaman oyunun ilk 2 görevinde takılma yapıyor. Bunu neden yapıyor? Grafikler ayarlarım normalde çözünürlük 1024x768'e aldım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı