GTX 1050Ti i7 7700HQ Battlefield 1 düşük FPS

Denemedim de ne türlü bir yardımı olabilir anlamadım. Şu anda oyunu açabilecek durumda değilim o yüzden deneyemeyeceğim şu an.

GeForce Game Experience'ın bir ayarı vardı, güç tasarrufu gibi. Onu ayarlayınca pildeyken fps yarıya düşüyordu, GPU kullanım oranıda. Bende o ayar yüzünden kapatsam bile, şarjda bile tasarruf moduna giriyordu. Uninstall edince düzelmişti.
 
%50 kullanım için bu değerler çok fazla, sıcaklıktan dolayı frenliyor olabilir cihaz.

Ben de öyle düşünüyorum, çünkü bu sadece Battlefield 1'de değil The Witcher 3'te de oluyor. Önce 50-55 FPS civarlarında geziyor 1-2 dakika, sonra 20'ye çakılıyor. Fakat tam emin olmasam da bildiğim kadarıyla termal macun vs. değişimi için bilgisayarı açsak bile garanti kapsamına çıkarıyor Asus, teknik servise mi götürmem lazım bu bakım için?
 
Son düzenleme:
Termal macun önerisi verebilir misiniz halihazırda konu varken başka konu açmayalım.
,
Aynı sorunu The Witcher 3'te de yaşadığım için bu servis işini en yakın zamanda yapmam gerekiyor çünkü bu iyice can sıkıcı bir hal almaya başladı.

The Witcher 3'ten ekran görüntüleri

(Oyunu ilk açtığımda 41-50 fps aralığındaydı fakat ekran görüntüsünü buraya atamıyorum 4 Megabyte'tan büyük olduğu için, bu ekran görüntüleri oyun açıldıktan 4-5 dakika sonra alınmıştır.)
407787
407786
 
Resimde de görebileceğiniz üzere, ekran kartı ve işlemci kullanımları %50'lerde geziniyor ve bu benim 30 FPS civarı almama yol açıyor.

Sıcaklık değerlerini Afterburner'dan açmayı unutmuşum ekran görüntüsünde fakat Asus'un Game Center'ından kontrol ettiğim kadarıyla:

CPU: 88 derece
GPU: 80 derece


Sistemim Asus ROG GL553VE-DM233T'dir.

Eki Görüntüle 407273
Alakasız olacak ama bu değerleri hangi programı kullanarak bakıyorsun ?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı