GTX 1060 6 GB için G-SYNC Monitör Önerisi

GTX 1060 1080P için +75 FPS alan bir kart ama.
Öyle ama her oyunda değil ve 75 FPS'in üstünde de sürekli kalamazsınız. Yüksek FPS için de görüntü kalitesinden ödün vermek mantıklı değil.

GTX 1060 var elimde aldım bu sebeple 2k fazla gelir 2k monitör için minimum 1070 kartlar öneriliyor.
2K için tasarlanmış bir kart GTX 1060 ve RX 580.
Öyle ama her oyunda değil ve 75 FPS'in üstünde de sürekli kalamazsınız. Yüksek FPS için de görüntü kalitesinden ödün vermek mantıklı değil.
144 Hz'nin tadına vardığınız zaman yüksek görüntü kalitesinin önemi kalmıyor gibi bir şey. Zevk meselesi.

2K için tasarlanmış bir kart GTX 1060 ve RX 580.
2K monitör alınacaksa, ileriyi düşünerek alınır. GTX 1060 ve RX 580 1080p kartı maalesef. GTX 1070 bile her oyunda 2K çözünürlükte isteneni veremiyor.

2K fazla gelmez. Orta hatta orta yüksek ayarlarda AAA oyunlarda 60 FPS verebiliyor.
@Asım Demir söylediklerinizi biliyorum. Monitör teknolojileri hakkında yeterli bilgiye sahibim, teşekkür ederim. Siz de biliyorsunuzdur sanırım ama evladiyelik monitör önerisini en çok ben yaptım, anlattım burada. Doğrudur monitör evladiyelik seçilmelidir fakat 1080P bir monitör hem evladiyelik olamayacak hem de eğer AMD karta geçilirse G-Sync'in önemi kalmayacaktır. Bu nedenle bu kadar para veriliyorsa bu teknolojiden önce düşünülmesi gereken şeyler vardır. Bu yüzden önceliği G-Sync'e vermemek gerek. Ha yanında G-Sync de varsa ne ala ancak sadece G-Sync için bu koşullarda para dökmeye değmez. G-Sync olmadığı için de Fast Sync iş görecektir.

Doğrudur monitör evladiyelik seçilmelidir fakat 1080P bir monitör hem evladiyelik olamayacak hem de eğer AMD karta geçilirse G-Sync'in önemi kalmayacaktır.
Belirttiğim gibi, bu yüzden 2K alınması gerekiyor. İleriyi düşünmek gerek. AMD karta geçiş şu an mantıklı değil. Vega 2'yi görmek gerekiyor. G-Sync yabana atılacak bir ekstra değil.
G-Sync olmadığı için de Fast Sync iş görecektir.
Fast Sync konusuna katılmıyorum. Denememden 1 saat sonra kapattım ve tekrar test ettiğimde aklımdan küfür dışında bir şey geçmedi. Ruh sağlığı yüzünden önermiyorum Fast Sync'i :)

En kötü V-Sync kullanılır o zaman da Fast Sync hakkında bu kadar kötü düşünen ilk sizi gördüm. Ben şu durumda 2K bir monitör alınmasını söylüyorum. Aynı görüşteyseniz bir sıkıntı yok demektir. Evet AMD ekran kartı işinde iyi gitmiyor şu an ama kim bilir belki bir atak yaparlar. G-Sync yabana atılacak bir ekstra değil ama sırf onun için başka şeyler arka plana atılacak bir şey de değil. Dediğiniz gibi "ekstra".
Benim şu anki önerim 2K, TN olmayan, varsa G-Sync olan bir monitör. Eğer G-Sync yoksa da sırf onun için 1080p seçmeyi gerektirecek bir durum yok.

En kötü V-Sync kullanılır o zaman da Fast Sync hakkında bu kadar kötü düşünen ilk sizi gördüm. Ben şu durumda 2K bir monitör alınmasını söylüyorum. Aynı görüşteyseniz bir sıkıntı yok demektir. Evet AMD ekran kartı işinde iyi gitmiyor şu an ama kim bilir belki bir atak yaparlar. G-Sync yabana atılacak bir ekstra değil ama sırf onun için başka şeyler arka plana atılacak bir şey de değil. Dediğiniz gibi "ekstra".
AMD tüm atağını işlemcisine yatırdı ben çok bir şey beklemiyorum.

2K ve 144 Hz monitör alınabilir ileriyi düşünerek. Zaten G-Sync olmayan monitörlerin çoğu FreeSync barındırıyor. AMD geçişi düşünülürse, işe yarar.
GTX 1060 varken çözünürlük de, Hz de düşürülerek kullanılabilir. Upgrade sonrası için elinizin altında düzgün bir monitör bulunmuş olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı