GTX 1060 beklenmeli mi?

Satış odaklı düşünürsek Nvidia'nın hamlesi çok belli. Orta seviye sistem kuracakların GTX1070 alacak hali yok. RX480 de GTX970 i geçti zaten. Bu boşluğu 1060 ile dolduruyorlar işte. Performans da hemen hemen aynı olacaktır.

Nvidia isim ve satış hegemonyasına yapılan bu darbeyi boşa çıkarmak için bu modeli sürdü. Azıcık fazla olan fiyatını ise düşük güç tüketimi ile kapatıyor zaten.

Performansta çok küçük farklar olacağını düşünüyorum. Ama en önemli nokta RX480'in CF desteği varken GTX1060'ın SLI desteği yok.

RX 480, 3-4 sene sonra zaten ucuzlamış bir ekran kartından bi tane daha alıp CF ile bir tık yukarı performansla 1-2 sene daha götürür. Fakat GTX1060 elde kalır.

Dostum bende 1 aydır RX 480'i bekliyorum şimdi de önüme GTX 1060 çıktı aklımı da çelmiyor değil. 19 Temmuz'da çıkacak deniyor o zamana kadar beklerim çıkmazsa koşa koşa gidip RX 480'i alacağım.

GTX 1060 RX 480'den fiyat olarak da performans olarak da pahalı olacak. RX 480 özel soğutmaları güzel görünüyor, özellikle Sapphire tarafında. Ekran kartının fanları çıkartılabiliyormuş diye duydum, temizlik için çok kolaylaştırıcı bir şey. Fanlarda da yeni tasarıma geçmişler. Sizin yerinizde olsam RX 480 özel soğutmalı modelleri alırdım, fiyat performans olarak çok iyi bir kart olduğunu düşünüyorum. Şöyle bir durum da var, Gsync destekli monitörler pahalı olurken Freesync destekli monitörlerde bir fiyat artışı olmuyor gözlemlediğim kadarıyla. Recep Bey de bir videoda bahsetmişti Freesync'nin bir maliyeti olmadığından. Sistem toplayacak olsam Viewsonic'in 75 HZ Freesync uygun fiyatlı monitörlerinden birini alır ve RX 480'imi sistemime takar keyfime bakardım.

Herkes bu soruyu sorarsa olmaz. Firmalar sürekli yeni kartlar çıkartıyor. GTX 1060'ı bekleriz, sonra AMD daha iyi fiyat/performans ekran kartıyla karşımıza çıkar yine bekleriz, ardından Nvidia GTX 1170'i tanıtır yine bekleriz. Bu şekilde sonsuza kadar bekleriz.

Dostum bende 1 aydır RX 480'i bekliyorum şimdi de önüme GTX 1060 çıktı aklımı da çelmiyor değil. 19 Temmuz'da çıkacak deniyor o zamana kadar beklerim çıkmazsa koşa koşa gidip RX 480'i alacağım.
Hocam bi sistem alırsan burda paylaş zira sistemlerin çok beğeniliyor!! [emoji106] [emoji106] Paylaşmazsan da canın sağ olsun.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı