GTX 1060 Boşta VRAM Kullanımı

aybrk23

Hectopat
Arkadaşlar eskiden bilgisayarım boştayken VRAM kullanımı 0 idi. Ancak GPU Tweak 2'yi güncellediğimde boştayken %10'un altına inmemeye başladı. Görev yöneticisinde ise GPU kullanımı %0. Bunu nasıl tekrar %0'a indirebilirim? GTX1060 3GB kullanıyorum.

Ekran Alıntısıddd.PNG
dsas.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartından görüntü alıp almadığımı nasıl anlayabilirim?
İşlemci anakartınız nedir?
Monitörünüze kablo (vga dvi hdmi display) ekran kartından mı gidiyor anakarttan mı?
Her şeyi geçtim o programın gösterdiği gpu load değerine takılmanıza gerek yok, görüntüyü ekran kartından alıyorsanız zaten her daim bir gpu load olur ve frekansınız düşük de olsa ekran kartınız çalışır ve bunun hiçbir önemi yok rahat olun.
Programın son güncellediği + değerleri gösteriyor sanırım, frekans da sonuçta yüksek yani gpu çalışırken o sırada ı frekansta ve o vram kullanımında çalışmış, ben öyle anladım (görüntüyü ekran kartından alıyorsanız az da olsa gpu herzaman çalışır)
Frekansı en aza alsam bile %10'a kadar düşüyor sadece. Artı değerleri gösteriyor derken neyi kastettiğinizi anlayamadım. Biraz daha açabilir misiniz?

Frekansı en aza alsam bile %10'a kadar düşüyor sadece. Artı değerleri gösteriyor derken neyi kastettiğinizi anlayamadım. Biraz daha açabilir misiniz?
GPU herhangi bir şekilde çalıştığında bir gpu load ve vram load oluyor, + değerden kastım çalıştığındaki herhangi bir gösterilen değer, program belki de o en son çalıştığındaki o anlık kullanımı gösteriyordur kendisini sıfırlamıyordur çünkü hem vram load gösteriyor hem de çekirdek frekansınız max civarında görünmekte bunu kastettim aktif iken kapanmadan önce okunan son değerleri gösteriyor olabilir o programınız umarım anlatabilmişimdir biraz karışık bir durum :) , boşta bir ekran kartında (örneğin ben ekran kartımdan görüntü alıyorum) gpu load aşağı yukarı %1-5 civarı gezer internette vs takılırken ve çekirdek frekansı minimumlarda gezer ya da anlık yükselip azalır, ayrıca o programdaki değerlere pek takılmamanızı öneriyorum.Ekran kartınızdan mı görüntü alıyorsunuz?

GPU herhangi bir şekilde çalıştığında bir gpu load ve vram load oluyor, + değerden kastım çalıştığındaki herhangi bir gösterilen değer, program belki de o en son çalıştığındaki o anlık kullanımı gösteriyordur kendisini sıfırlamıyordur çünkü hem vram load gösteriyor hem de çekirdek frekansınız max civarında görünmekte bunu kastettim aktif iken kapanmadan önce okunan son değerleri gösteriyor olabilir o programınız umarım anlatabilmişimdir biraz karışık bir durum :) , boşta bir ekran kartında (örneğin ben ekran kartımdan görüntü alıyorum) gpu load aşağı yukarı %1-5 civarı gezer internette vs takılırken ve çekirdek frekansı minimumlarda gezer ya da anlık yükselip azalır, ayrıca o programdaki değerlere pek takılmamanızı öneriyorum.Ekran kartınızdan mı görüntü alıyorsunuz?

Monitörünüze kablo (vga dvi hdmi display) ekran kartından mı gidiyor anakarttan mı?
Her şeyi geçtim o programın gösterdiği gpu load değerine takılmanıza gerek yok, görüntüyü ekran kartından alıyorsanız zaten her daim bir gpu load olur ve frekansınız düşük de olsa ekran kartınız çalışır ve bunun hiçbir önemi yok rahat olun.

Çözüm
HDMI direk ekran kartına bağlı. İşlemcim Ryzen 5 1600, anakartım B350M-K.
Bir sıkıntı yok o zaman. Yardımınız için çok teşekkürler.

HDMI direk ekran kartına bağlı. İşlemcim Ryzen 5 1600, anakartım B350M-K.

Bir sıkıntı yok o zaman. Yardımınız için çok teşekkürler.
Sıkıntı yok ekran kartınızdan görüntü aldığınız için her zaman çalışır durumda, düşük de olsa bir gpu load ve vram load olacaktır, ayrıca 3.parti firma yazılımları bazen uyumsuz yada hatalı çalışabiliyor siz onu hiç önemsemeyin, aşırı fan sesi, yüksek sıcaklık vs. gibi durumlar dışında o programları açıp bakmanıza bile gerek yok normal kullanın pc nizi tadını çıkarın :) iyi günler dilerim

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı