GTX 1060 CS:GO Düşük FPS Sorunu

aberkselcuk

Hectopat
Katılım
20 Mayıs 2017
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. CS:GO'da 200FPS alıyorum. Yakın bir süre önce bunu dert etmiyordum fakat geçen gün GTX 1050Ti ekran kartı olan arkadaşımın CS:GO'da 300-400FPS aldığını görünce kafama takıldı. Size sorunu sorayım dedim.

Ekran Kartı: Asus Strix GTX 1060 6GB OC
İşlemci: İ5-6500
Anakart: B150M Pro Gaming
RAM: 16GB


Bu bilgisayarla 200FPS almam mantıksız geliyor. Bütün sürücülerim güncel, Windows dahil. Aynı zamanda Nvidia Experience'den optimize de ettim CS:GO'yu fakat yine de elde etmem gereken FPS değerinden daha az elde ediyorum. Yine bu forumda farklı bir kullanıcıya denilen bir yoruma denk geldim, BIOS’tan işlemci threadslarını kapat demiş üye. Fakat nasıl kapatacağımı bilmiyorum ki kapatsam sorun çözülür mü onu da bilmiyorum. Bilgili bir insan yardım etse çok iyi olur. Teşekkürler.
 
Nvidia GeForce Experience performans için optimize etmez. O kartın verebileceği en yüksek ayarlara çekecektir. Arkadaşın kullandığı oyun ayarları ile senin ayarlarını karşılaştır. Aynı haritada 5v5 Rekabetçi oyunda verilen performans değerlerine göre test et sonra geri bildirim yap.

Ayriyeten CS:GO eski bir oyun motoru kullanıyor. Daha çok işlemciye yük bindiriyor.
Bu oyunda ışıklandırma sistemi Bloom olarak bilinen efektten geçiyor. Bu Bloom efektine ince ayar çekmek aşırı zor. O yüzden yeni bir motor ile ışıklandırma temelli haritalar yapmaları gerekiyor. Yani ufak bir sorunu bile çözmek için aşırı zaman harcıyorlar. Valve 1-2 sene içinde yeni bir motor tasarlayıp elinde bulundurduğu tüm oyunların yeni versiyonunu çıkaracağından eminim. Politikaları hep böyle gidiyor. Her ne kadar Steam gibi platforma sahip olsalar da en çok parayı gene kendi oyun içindeki pazar sistemlerinden kazanıyorlar.

Genel olarak oyun ayarları 1024x768 Çözünürlükte, 4x Msaa, Düşük ayarlarda oynanıyor. Ayriyeten topluluk sunucularında 32 ve katlarındaki sunucular için CS:GO özel bir optimizasyonu yok. 8v8 için optimize edilmiş. Yani sunucuların değişik eklentiler ile oyundaki bulunan oyuncu sayısını artırdığında oyun istenilen performansı vermeyebiliyor.

Valve herkese ulaşmak için 32-Bit ve DX9 kullanan bir oyun motorunu kullanıyor. Dota 2 gibi 64-Bit destekleyen Source 2 motoruna ne zaman geçer bilinmez. Bir aralar söylenti dolanıyordu.
CS:GO Source 2 ve Yeni Operasyon Bu Yaz Geliyor | That's Game Bro

144 Hertz monitörün varsa 144 FPS sabitleyip oynaman yararına olacaktır. 300 FPS alman sana bir avantaj sağlamayacaktır. Ani FPS düşmelerinde Hertz değerinin altına düşmemesine dikkat etmen yeterlidir.

Dediğiniz ayarları zaten biliyorum, en yüksek mmrda oynuyorum. CS:GO cahili değilim. Ben sistem toplamışım, kusura bakmayın da 144 fpsden yukarısı yeterli olacaktır diyenlerden gerçekten sıkıldım. Ben de biliyorum yeterli olacağını, fakat 1050ti olan takım arkadaşım 300-400 alırken benim 1060 ile 300'e çıkamamam çok garip. Ayriyetten benim ekran kartımdan yüksek olan arkadaşlarım da fps olarak benden yüksek yani eski oyun motoru kullanıyorlar falan bunlar bana sadece safsata geliyor, kusura bakmayın.
 
Aynı sorun bendede vardı. 1080ti ekran kartım var Lol gibi bir oyunda 100 fps alıyordum. Gelen yorumlar şöyleydi yok ekran kartı oyunu tınlamıyor vs. Yav kardeşim ben bu sisteme 13bin lira para vermişim böyle saçmalık mı olur diyerek araştıra araştıra en sonunda temiz bir format ve temiz bir ekran kartı driveri kurdum. Sorunum çözüldü şuan 500 fps stabil alıyorum.
 
Tesekkurler ilginiz icin lakin dedigim gibi efendim 1080 ref kart ve i7 6700 k ile 500 fps aldigim 1 sene oncesinden ne degismis olabilir kendi konumu simdi olusturuyorum forumdaki tum fps dusuk konularini okudum hic birinde dogru bir cozum yolu bulamadim kendime uyan hepsini denedim nafile tekrardan tesekkurler sizede

kardeşim 1050 ti sahibiyim i7-2500 işlemci mevcut en düşük çözünürlük ve ayarlarda min 50 en fazla 110 fps falan alıyorum sistemimde nvidianın tüm programları windows'un tüm programları mevcut arkadaşlarıma konuyu anlattığımda senin 200-300 fps alman lazım diyorlar sizce neden olur bu durum harbi benimde canım sıkkın
 
kardeşim 1050 ti sahibiyim i7-2500 işlemci mevcut en düşük çözünürlük ve ayarlarda min 50 en fazla 110 fps falan alıyorum sistemimde nvidianın tüm programları windows'un tüm programları mevcut arkadaşlarıma konuyu anlattığımda senin 200-300 fps alman lazım diyorlar sizce neden olur bu durum harbi benimde canım sıkkın
Bence sizin de konu sahibinin de sorunu darboğaz.
 
Arkadaşlar öncelikle merhaba konuyu hortlatmak gibi olacak ama aynı sorun var bende de sistemim GTX 1070 Ryzen 1700X anakartım MSI X370 PRO karbon Gaming RAM 3000 MHz 16 GB fakat 120 130 FPS alıyorum şaka gibi.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı