GTX 1060 GTA 5Online Düşük GPU Kullanımı

musacnnn

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar, GTX 1060, R3 1200 tabanlı bir bilgisayarım var. GTA 5 offline da very high ayarlarda %80, 90 civarı GPU kullanımıyla 80 FPS alıyorum. Aynı ayarlarla onlinea giriyorum ve GPU kullanımı %50'ye düşüyor ve bu sebeple de FPS 50'ye iniyor. Bunun sebebini bir türlü bulamadım.

20180121224648_1.jpg
20180121225201_1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunun önerilen sistem gereksinimlerini, senin bilgisayarın karşılıyor mu ? önce onu kontrol etmen lazım.Sorun işlemci dar boğazı olarak gözüküyor.Sisteminin ram'inden de olabilir, tavsiyem ram ve işlemcinin tüm çekirdek kullanımlarına, ısılarına anlık bakman 1 kez dahi işlemci çekirdek kullanımı % 100 olmuşsa dar boğaz oluyordur.Online oyunda cpu kullanımı artar.

Oyun online olduğu zaman işlemci kullanımı artar resimlerde de işlemci kullanımın oldukça yüksek. Tahminim işlemci darboğazı.
Acaba işlemci kullanımı yüksek diye darboğaz var demek nasıl bir kafa oluyor? Sanki işlemci kullanımı 100 de ekran kartı yetişemiyor. Darboğaz falan yok sıkıntı başka bir şeyde olmalı. Çünkü bende de aynı sorun var.

Acaba işlemci kullanımı yüksek diye darboğaz var demek nasıl bir kafa oluyor? Sanki işlemci kullanımı 100 de ekran kartı yetişemiyor. Darboğaz falan yok sıkıntı başka bir şeyde olmalı. Çünkü bende de aynı sorun var.
İşlemcinin tek/çift çekirdeği darboğaz yaşatmış olabilir. Ryzen 3 1200 ile GTX 1060 arasında darboğaz olması da oldukça normal. Hani RX 570'le bile darboğaz yapan bir işlemci. Veya darboğaz olsa bile işlemci kullanımı %100 olmayabiliyor. Kendimden biliyorum. x4 950 işlemci kullanırken benzer durum olmuştu, Ryzen 5'e gecince tüm sorunlarım çözüldü. Zaten tahmin ediyorum yazmışım. Daha iyi bir fikrin varsa söyle elbet.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı