GTX 1060 i7 3770 Sistem yükseltilmeli mi?

blackmamba525

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Bu aralar oyunlara çok sarmış durumdayım Call of Duty Warzone, PUBG gibi FPS oyunlarından bahsediyorum. Sorum şu elimdeki sistem bu.

İşlemci i7 3770.
Anakart HP Pro 3500 serisi.
RAM DDR3 1600MHz 8+4 12 GB RAM.
Ekran kartım NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB.
Depolama 128 GB SSD - 1TB HDD.

Sistemin bu fakat oyun için anakart ve işlemci düşük kalıyor gibi geliyor, aklımda şu an bu PC'yi toplamak var.

İşlemci AMD Ryzen 5 3600X.
Anakart MSI B450 GAMING Plus Max.
RAM DDR4 3200MHz 8+8 16 GB RAM.
Ekran kartı aynı kartı kullanacağım 1060 6 GB.
Depolama içinde 500GB NVMe M.2 SSD.

Tabii monitörüm düşük 60Hz, şu anki monitörüm onu da 144Hz yapacağım ama sizce kendi sistemine sadece bir monitör değişikliğine mi gitmeliyim kendi bilgisayarım iş yapar mı 2 sistem arası çok fark görür müyüm?

Sizce sistemi değiştirmeli miyim? Kullandığım PC için fikirlerini alabilir miyim ve toplamayı düşündüğüm PC için bir fikir verirseniz teşekkür ederim arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptığınız şey gayet mantıklı. Yalnızca 3600X'e o kadar para vermişken 5600X almanızı öneririm, veya 5600 bekleyebilirsiniz. Anakart olarak şu modele bakabilirsiniz:

Son olarak, PSU'nuz nedir?

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Bu aralar oyunlara çok sarmış durumdayım Call of Duty Warzone, PUBG gibi FPS oyunlarından bahsediyorum. Sorum şu elimdeki sistem bu.

İşlemci i7 3770.
Anakart HP Pro 3500 serisi.
RAM DDR3 1600MHz 8+4 12 GB RAM.
Ekran kartım NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB.
Depolama 128 GB SSD - 1TB HDD.

Sistemin bu fakat oyun için anakart ve işlemci düşük kalıyor gibi geliyor, aklımda şu an bu PC'yi toplamak var.

İşlemci AMD Ryzen 5 3600X.
Anakart MSI B450 GAMING Plus Max.
RAM DDR4 3200MHz 8+8 16 GB RAM.
Ekran kartı aynı kartı kullanacağım 1060 6 GB.
Depolama içinde 500GB NVMe M.2 SSD.

Tabii monitörüm düşük 60Hz, şu anki monitörüm onu da 144Hz yapacağım ama sizce kendi sistemine sadece bir monitör değişikliğine mi gitmeliyim kendi bilgisayarım iş yapar mı 2 sistem arası çok fark görür müyüm?

Sizce sistemi değiştirmeli miyim? Kullandığım PC için fikirlerini alabilir miyim ve toplamayı düşündüğüm PC için bir fikir verirseniz teşekkür ederim arkadaşlar.
Paranız varsa ve sizi zorlamayacaksa tabii ki monitörle birlikte değiştirebilirsiniz. İyi olur. Fakat toplayabilirim ama çok zorlar diyorsanız gerek yok. Şimdilik idare eder. Sadece monitörü değiştirerek devam edebilirsiniz. Zorlamaz toplayabilirim rahatça diyorsanız toplamak istediğiniz pc gayet iyi. Sadece işlemcide 3600X ve 3600'ün farkını bilmiyorum onu bilen arkadaşlar yardımcı olur. Ekran kartı stoğu düzeldiği zaman 1660S falan da tercih edebilirsiniz. Veya bütçeniz artarsa RTX serisinden de alabilirsiniz.

Yaptığınız şey gayet mantıklı. Yalnızca 3600X'e o kadar para vermişken 5600X almanızı öneririm, veya 5600 bekleyebilirsiniz. Anakart olarak şu modele bakabilirsiniz:

Son olarak, PSU'nuz nedir?

B450 GAMING Plus anakart almadım sizin söylediğiniz MSI B450 Tomahawk Max anakart aldım umarım memnun kalırım desteğiniz için teşekkür ederim PSU'm ise şu an için orijinal 600 650W'lık bir Rampage işimi görür diye düşünüyorum ama bakalm size bir de sorum olacak RAM için 8+8 16 GB yapma alacaksan tek 16 GB RAM al dediler sizce çok etkisi olur mu?
Paranız varsa ve sizi zorlamayacaksa tabii ki monitörle birlikte değiştirebilirsiniz. İyi olur. Fakat toplayabilirim ama çok zorlar diyorsanız gerek yok. Şimdilik idare eder. Sadece monitörü değiştirerek devam edebilirsiniz. Zorlamaz toplayabilirim rahatça diyorsanız toplamak istediğiniz PC gayet iyi. Sadece işlemcide 3600X ve 3600'ün farkını bilmiyorum onu bilen arkadaşlar yardımcı olur. Ekran kartı stoğu düzeldiği zaman 1660S falan da tercih edebilirsiniz. Veya bütçeniz artarsa RTX serisinden de alabilirsiniz.

Anakart ve işlemcimi aldım ekran kartını şu an için düşünmüyorum yakın zamanda duyduğuma göre 3060 çıkacakmış piyasaya Vatan'daki arkadaş öyle söyledi ona bakabilirim belki teşekkür ederim bu arada yorumunuz için.

B450 GAMING Plus anakart almadım sizin söylediğiniz MSI B450 Tomahawk Max anakart aldım umarım memnun kalırım desteğiniz için teşekkür ederim PSU'm ise şu an için orijinal 600 650W'lık bir Rampage işimi görür diye düşünüyorum ama bakalm size bir de sorum olacak RAM için 8+8 16 GB yapma alacaksan tek 16 GB RAM al dediler sizce çok etkisi olur mu?

Anakart ve işlemcimi aldım ekran kartını şu an için düşünmüyorum yakın zamanda duyduğuma göre 3060 çıkacakmış piyasaya Vatan'daki arkadaş öyle söyledi ona bakabilirim belki teşekkür ederim bu arada yorumunuz için.
Hocam PSU😔

Aynı sistem bende vardı dostum sadece ekran kartımı güncelledim şu an RX 570 4 GB var.

i7-3770 güzel bir işlemci daha rahat 4 yılı var bence.

Ben anakarttan dolayı değiştirmek istedim ve işlemcileri karşılastırdığımda sonuçta Ryzen yeni seri bir işlemci ve performans yönünden dayı iyi bir de M.2 SSD kullanmak istediğim için böyle bir işe iriştim umarım istediğim sonucu alırım teşekkür ederim.

@blackmamba525 8+8 alırsanız performansı daha yüksek olur dual-channel çalışacağı için. İleride 64 GB'a yükseltme gibi bir düşünceniz yoksa 8+8 almanız daha mantıklı olur. Yükselteceğinizde 32 GB olarak kullanırsınız.

Ayrıca o PSU'yu bir an önce değiştirmenizi öneririm, pek güvenilir gibi değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı