GTX 1060 Knight Online FPS Sorunu

LiteraryLucky

Kilopat
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Rust, PUBG ve benzeri FPS oyunlarında 95+ FPS alırken Knight Online'da bowl bölgesinde BF taşına saldırı yaparken FPS 30'a sabitleniyor ve daha üstüne çıkmıyor. CZ town bölgesinde ise 40 civarı FPS alıyorum. "Use weapon effect" kısmını kapatırsam FPS biraz daha artıyor ama sistemim KO için oldukça yeterli olduğunu düşünüyorum ve sorunun neden kaynaklanabileceğini öğrenmek için yazıyorum. Konu hakkında bilginiz varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem:

İşlemci: i5 4690
Ekran Kartı MSI GTX 1060 GAMING X 6 GB
RAM: 2x8 GB Samsung DDR3 RAM (667) MHz
Anakart: Gigabyte H181M-S1
SSD: Kingston 120GB HyperX
İşletim Sistemi : Windows 10 Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek çekirdek performansı yüksek bir işlemci lazım size. Sisteminizde sıkıntı yok oyun bozuk. Oyun tek çekirdek kullaniyor o yüzden bütün çektiğimiz bu acılar.

Şimdi fotoğrafı gördüm CPU kullanımın düşük örnek vermek gerekirse i5 6600K kullanıyorum 4.2 Ghz hızında ekran kartı olarak yakın değerler gtx 1070 in yüzde 8 ile yüzde 10 arasında bir kullanımı oluyor bu yüzden gtx 1050 ti yeter artar bile diyorum fakat benim işlemcinin yüzde 50 ile yüzde 70 arasınada kullanımı gerçekleşiyor bu oldukça etken. Ve gerçekten bu oyun sorunlu bir oyun i7 2600 kullanırken yüzde 40 yüzde 45 arasında işlemci kullanımı vardı k serisinde yüzde 50 nin altına inmedi tam tersi bir mantık olması gerekir iken. Yani böyle bir alanda ırk dediğimiz yerde 60 fps yi gene görebiliyorum

Son düzenleme:
Bu konuyu açmadan önce o konuda sorunu belirtmiştim ama bir çözüme kavuşamadığım için tek bir konu oluşturmak zorunda kaldım. Bilgisayarı uzun süredir temizlemedim ve termal macun nasıl sürülür hakkında bir bilgim yok. Windows 10 kullanımını ise durmaplay sitesinden OEM key satın alarak yükselttim yani windows orijinal bir sıkıntı yok.

Yani sorun işlemcide, işlemciyi değiştirmen gerek mi diyorsunuz?

Sorunun temeli oyunun kendisinde fakat senin elindeki sistemin seni bu kadar rahatsız etmemesi gerekir yani 30 fps altına düştüğünde kasma takılma hissi olur biraz ilginç geliyor bu sorunun sende olması

Hala ko oynayan var mı ? server lar dolu mu kaç kere başlamak istedim 10 yıldır elimi süremedim.

Aynı dertden müzdaripim. Bir çözüme varabildiniz mi? Steam konun clientinde daha düzgündü sank. İ7 6700 be RX 480 8GB mevcut. Bende araştırıyorum bu başlıktaki konuları takip edeceğin. Nvidia kullananlarda 1050-1060-1070 sorun görmedim yayıncılarda hatta benimkinden daha kötü sistemlerde dahil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…