GTX 1060 PUBG FPS Drop Sorunu

CC76

Kilopat
Merhabalar, PUBG'de aşırı derecede FPS drop yiyorum. Bazılarınız oyun ekran kartından daha çok işlemciye yoğunlaşıyor, ondandır diyecek. Ama i7 6700k, ASUS GTX 1060 6GB kullanan yakınım, ekran kartını tam olarak kullanıyor. Neredeyse hiç kullanım %99'dan aşağıya düşmüyor. Bugün ekran kartı ve Chipseti güncelledim. Oyun SSD'ye kurulu. HDD'yi sadece depo olarak kullanıyorum, şu an PC'de takılı değil. SSD'de yaklaşık 10GB boş yer var. Resimdeki kullanımlara göre maalesef çok daha düşme oluyor ekran kartında. %40-50 gibi kullanımlara düşüyor.
İşlemcide kullanım gayet iyi, %80-99 arası geziniyor. Sorun nedir tam olarak çözemedim. Ekran kartı %80'in üstünde olunca oyun çok akıcı oluyor ama düşünce maalesef çok sorun oluyor. İstediğiniz bir test varsa yapabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim;
  1. i5 6500
  2. GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX 6GB
  3. Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2666MHz
  4. Asus Z170-K
  5. Aerocool KCAS 600W+80 Bronze
  6. Zalman R1
  7. Sandisk 128GB SSD (Baya eski)
  8. WD Blue 1TB HDD (Depolayacağım bir dosya olduğu zaman takıyorum)
1resim.jpg 2resim.jpg 3resim.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunda kullandığınız ayarlarıda lütfen yazın, en azından bir resim atsanızda olur.
Aynı zamanda işlemcinizin %80-%99 olması darboğaza işarettir, şahsen kendi i3 4170'im bile %60'ları geçmiyor.
Bana göre göre kesinlikle Ram ile ilgili bir sorun 8Gb PUBG için yeterli değil artık 1-2 oyun sonra takılmalar başlıyor 7Gb ram harcadığı oluyor oyunun. Bence 8Gb bir Ram takviyesi sorununuzu çözecektir diye düşünüyorum. Ram alabilecek bütçeniz yoksa Mem Reduct adında bir program var onu kullanabilirsiniz.
Dediğinizin pek bir alakası yok, 8GB PUBG için yeterli bir RAM, şahsen günde 10 maç kadar atıyorum ve hiçbir drop yemiyorum. 7GB ram harcamasıda takılmaya işaret değildir.
Sıkıntı genel olarak i5 işlemcilerin PUBG gibi ağırlıklı işlemci kullanan oyunlarda darboğaz yapması.
Dediğiniz biraz yanlış, PUBG işlemci ağırlıklı bir oyun değil, RAM ve GPU ağırlıklı.

İşlemci kullanımı % 80-90 iyi demişsin ama iyi değil, ekran kartı kullanımı % 40-50 olması hiç iyi değil. RAM miktarın az, RAM veya işlemciye ya da ikisine bağlı darboğaz oluyor. PUBG işlemci optimizasyonu iyi olmayan bir oyun.

PUBG'de 1-2 ayar Yüksek, onun dışındakiler Very Low'da. Ekran kartı kullanımım %40-50 değil, %80-99 arası ama hiç sabit 99 kullanmıyor. Eskisi gibi çok FPS drop yemiyorum ama sanki darboğaz beni bir noktada yavaşlatıyormuş gibi hissediyorum. Yakında i7 8700K geçmeyi düşünüyorum, güzel bir indirim olursa.

PUBG'de 1-2 ayar Yüksek, onun dışındakiler Very Low'da. Ekran kartı kullanımım %40-50 değil, %80-99 arası ama hiç sabit 99 kullanmıyor. Eskisi gibi çok FPS drop yemiyorum ama sanki darboğaz beni bir noktada yavaşlatıyormuş gibi hissediyorum. Yakında i7 8700K geçmeyi düşünüyorum, güzel bir indirim olursa.
GTX 1060 kendini tam kullanmak için 16 GB RAM'e ihtiyaç duyuyor. Kendimde var oradan biliyorum. Alın bir 8 GB daha ram sorun çözülecektir büyük ihtimalle.
Benim sistemim neredeyse birebir hatta sizin işlemci daha iyi. Ve tüm ayarlar düşük, kenar yumuşatma ultrada 100+ FPS alıyorum. Siz o 1070li arkadaşınıza bakmayın. Ben GTA V'te çok takılma yaşıyordum oyun oynanmıyordu. RAM'i 16 yaptım ne takılma kaldı ne bir sorun FPS te 60 tan 80+100e fırladı. Elbette i7 8700e geçmek hem FPSi arttırır hem de darboğaz söz konusu bile olmaz lakin RAM almak önceliğiniz olsun.

Maalesef, sorun devam ediyor ve yeni bir işlemci alana kadar da düzeleceğini sanmıyorum. Darboğaz yaşıyoruz maalesef.
Mevcut işlemciniz nedir? Yeni sistem yaptım bende 1600x ve GTX 1060 var. 8 GB 2400 MHz RAM. 100-120 FPS arası alıyorum fakat anlık takılmalar FPS droplar vs yaşıyorum bu durum çok üzücü.

İmzamdaki sistemle drop tarzı takılmalar yaşıyorum. Ekran kartım maks 65-70 işlemcim maks 65 derece olmasına rağmen hem de...

Intel 8700K // MSI Z370 Tomahawk // XPG 8GBx2 3200mHz CL16 // Asus ROG Strix GTX1060 O.C // Samsung Evo 850 250GB // WD Blue 1TB 64mb // Corsair 270R // Corsair CX600 // Samsung CF390 24'' // Corsair K55 RGB

Mevcut işlemciniz nedir yeni sistem yaptım bende 1600x var ve gtx 1060 var 8gb 2400mhz ram fps 100-120 arası alıyorum fakat anlık takılmalar fps droplar vs yaşıyorum bu durum çok üzücü

i5 6500 kullanıyorum. Darboğaz olduğu için sorun yaşıyorum bende maalesef.

İmzamdaki sistemle drop tarzı takılmalar yaşıyorum. Ekran kartım maks 65-70 işlemcim maks 65 derece olmasına rağmen hemde...

8700K ile benim gibi darboğaz yaşamanız imkansız. En iyisi yeni bir konu açın arkadaşlar size de yardım edecektir.

Darboğaz yaşamıyorum ya kalabalık yerlerde ufak ufak takılmalar yaşıyorum ve 110 FPS dolaylarında oluyor bu. Çözemedim gitti son 2-3 gündür var. Temiz kurulum yapmama rağmen yaşıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı