GTX 1060 PUBG FPS ve GPU Kullanımı Düşüşleri

Ayrıca Msi Afterburner programı ile gaming modda kullanarak da bu sorunu düzeltebileceğini düşünüyorum. Problemin oyunla ilgili olmadığından eminim her ne kadar PUBG de büyük optimize sıkıntıları olsa bile diğer oyunları denediğinde aynı problemle karşılacağını göreceksin. Sorun Ryzen platformunda bios güncellemesi ile bu problemi aşacağına inanıyorum.
 
Teşekkürler, güncelledim ama bir daha bakacağım güncellemelere.

Güncellemeyi yaptıktan sonra böyle bir hata verdi. Ben de RAM'lerin yerini değiştirdim düzeldi herhangi bir hata yoktur sanırım.

nOjDmB.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güncellemeyi yaptıktan sonra böyle bir hata verdi bende RAM belleklerin yerini değiştirdim düzeldi. Herhangi bir hata yoktur sanırım?
Kusura bakma aynı konu içerisinde birden çok kişi soru sorunca karışıyor kimin problemi tam olarak neydi :) BIOS güncel değildi de güncellediysen iyi yapmışsın, konu ortalarında da bahsetmiştim BIOS güncellemelerinden.

Anakartta tek modül kullanıyorsan takman gereken slotu belirtmiş, bahsedilen slota taktıysan problem yok. Herhangi bir hata yok kısacası.
Resmi de Sosyal'e yükledim senin için, 1 yıl sonra kaybolmasın.

48540923dd54564e854150edb8de9c82d1584f39.jpg
 
O RAM işi öyle. 8 GB bana yetmiyor mesela. Lumion açıyorum 9 GB RAM kullanıyor arkada. Oyun girecek oluyorum 15 dakika, bir de oyun kullanıyor. İş için alacaksanız kesinlikle 32 GB öneriyorum.

İşlemcin sanırım bu Çağan Bey'in bahsettiği işlemci çekirdeği ile soğutucu metal plaka arasında silikon kullanıyor. Riske girerim dersen delid yapabilirsin. Ben I7 5820K ile NZXT Kraken X41 ile maksimum 60 derece alıyorum. O lehim olayından mıdır nedir bilmem ama 6-7 derece değiştiriyor diye biliyorum.
 
Arkadaşlar GPU çekirdek ve bellek frekansları her daim %100 performansta yani son frekans değerinde sabit olarak çalışmalıdır bu doğru, aşağı inerse performansta kayıp var demektir.. Ancak GPU kullanımı her oyunda %100 olmak zorunda değildir. %100 değilse işlemci daha düşük performansta çalışıyor anlamına gelmez her zaman.

Sorununa gelecek olursak ; GPU kullanımı düşüşleri normal değildir. Bir soruna işaret eder.
Bizler genelde ısınma problemleri nedeniyle bu tip problemlere rastlıyoruz.
  • İşlemci ısındığı taktirde frekans düşürebilir > GPU'nun isteklerine cevap verilemeyince GPU darboğaz yaşayabilir > GPU veri işleyemeyince kaynak kullanımı haliyle düşer > Bu da almış olduğun FPS değerinde düşüşlere sebep olarak kendisini belli eder.
  • Aynı şekilde GPU ısındığı taktirde yine aynı döngüye yol açabilir. Çok dikkatte alınmasa da anakart fazla ısındığında da sebep olabiliyor, yeni nesil anakartlarda pek rastlamıyoruz yinede. Kulandığın anakart da güzel zaten.
  • Bunun dışında RAM bellek veya depolama kaynaklı yetersizliklerde veya sorunlarda anlık FPS düşüşleri, dolaylı olarak GPU kullanım düşüşleri yaşanabiliyor.
Valley Unugine deneme sürümünü ücretsiz şekilde indiriyorsun ; http://assets.unigine.com/d/Unigine_Valley-1.0.exe
AIDA64 deneme sürümünü de indirip kuruyoruz ; Downloads | AIDA64

Hangi marka ekran kartı kullandığını mutlak suretle yaz. Ona göre program linki atacağım. Kullandığın işletim sistemini de bilelim.
Başka güçlü oyunlarda bu sorun oluyor mu onu da belirt. PUBG oyununa çok hakim değilim, arka planda yazılımsal bir probleme sahip olup olmadığına bakayım bu sürede.

Valley Unugine Benckmark testi sırasında sıcaklıklar ne alemde bakalım öncelikle.
Bilgisayar kurdu sa size zahmet bana bi yardımcı olurmusunuz lütfen.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı