GTX 1060 Sistem Düşük Performans Sorunu

towards3ternity

Hectopat
Merhaba bu ilk konum. Kuralları okusam da bilmeden yapacağım hatalardan ötürü kusura bakmayın.

Video kurgu (Premiere Pro ve After Effects) yapmak için PC topladım. Ancak ne açılışta ne de kurgu yaparken istediğim performansa ulaşamıyorum. Çalışırken disk, grafik, işlemci, bellek değerlerine
baktığımda bir problem görmüyorum ama programlarda aşırı bir zorlanma var.

Bilgiler şu şekilde;

Anakart: MSI B250 Gaming M3 (MS-7A62)

İşlemci: İntel(R) Core(TM) i7-6700 CPU @ 3.40GHz (8 CPUs), ~3.4GHz

RAM: Kingston HyperX KHX2133C14/16G - 16 GB DDR4 SDRAM

GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB

Depolama: Kingston 240 GB M2 SSD + 2 TB HDD

BIOS Türü: AMI (07/10/2017)

Anakart Çipseti: Intel Kaby Point B250, Intel Skylake-S

PSU: Nagas 750W G666 Fanlı ATX

Bilgilere AIDA64 programından baktım.
Problemi anlamak adına istediğiniz başka bilgiler varsa verebilirim.

3 ihtimal üzerinde duruyorum;

1- Power Supply yetersiz kalıyor.
2- RAM tek kanal olduğu için bu kadar yavaş, 2x8 yaparsam problem çözülecek
3- BIOS güncellemesi yapılmalı

3. seçeneği en kısa zamanda yapacağım, ilk iki seçenek hakkında sizden fikir almak istiyorum.

Teşekkürler

Bana kalırsa donanımsal birşeyden dolayı değil yıllardır ae kullanıyorum üstelik 20 plugin içinde olmasına rağmen benim sistemim seninkinden kötü olmasına rağmen hiç bir zorlama olmuyor, bana kalırsa ya aeden kaynaklı ya da gpu driver güncel değil

Muhtemelen sorun tek kanal ramlerden kaynaklanıyor ama diğer ihtimalleri de gözardı edemeyiz. Sistemin performansını ölçmek için Heaven Benchmark programını tavsiye ederim. Aynı kart ve işlemci ile yapılan testleri izleyerek kendi sistemini kıyaslayabilirsin.

Bana kalırsa donanımsal birşeyden dolayı değil yıllardır ae kullanıyorum üstelik 20 plugin içinde olmasına rağmen benim sistemim seninkinden kötü olmasına rağmen hiç bir zorlama olmuyor, bana kalırsa ya aeden kaynaklı ya da gpu driver güncel değil
Yazılımları güncel tutuyorum. Sadece BIOS ile alakalı tereddütlerim var.
Ona da bakacağız. Yaptıktan sonra da bilgilendiririm.

Hackintosh kurmayı düşündünüz mü hiç?
Hocam durduk yere aklıma düşürdün şimdi 😅
Araştırmam lazım. Karar vermişsem konumu görürsünüz zaten ilgili forumda.

Heaven Benchmark
Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Yeni görüşleri bekliyor olacağım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı