Sistemim:
MSI B365M PRO-VH.
ASUS ROG GTX 1060.
Intel i5 9400F 2.90MHz.
Corsair Vengeance 8 GB.
Toshiba OCZ 240 GB SSD.
2TB Seagate HDD.
Var fakat PUBG Valorant vs ani FPS düşüşleri var nedenini çözemedim özellikle PUBG'de oyun başlangıcında sorun olmuyor çok fakat sonlara doğru aşırı fazla takılıyor kasıyor.
Sistemim:
MSI B365M PRO-VH.
ASUS ROG GTX 1060.
Intel i5 9400F 2.90MHz.
Corsair Vengeance 8 GB.
Toshiba OCZ 240 GB SSD.
2TB Seagate HDD.
Var fakat PUBG Valorant vs ani FPS düşüşleri var nedenini çözemedim özellikle PUBG'de oyun başlangıcında sorun olmuyor çok fakat sonlara doğru aşırı fazla takılıyor kasıyor.
Hocam 16 GB yedekleme isteyen oyunu 8'le değil, ortalama 6-7 ile oynuyorsunuz. Dalga mı geçiyorsunuz? Düşük ayarda belki kaldırır. Ayrıca siz de bir bakın.
Aslında RAM'ler bir çeşit depolama alanıdır diyebiliriz ancak RAM'ler SSD ve HDD'lerden farklı olarak depolayıp kaydetmek yerine sadece işlem sırasında bilgileri saklayıp sonraki aşamalarda silerler. RAM'ler de diğer depolama araçları gibi CPU'nun yaptığı işleri depolarlar aynı zamanda CPU hızlı...
Sistemim:
MSI B365M PRO-VH.
ASUS ROG GTX 1060.
Intel i5 9400F 2.90MHz.
Corsair Vengeance 8 GB.
Toshiba OCZ 240 GB SSD.
2TB Seagate HDD.
Hocam 16 GB yedekleme isteyen oyunu 8'le değil, ortalama 6-7 ile oynuyorsunuz. Dalga mı geçiyorsunuz? Düşük ayarda belki kaldırır. Ayrıca siz de bir bakın.
Aslında RAM'ler bir çeşit depolama alanıdır diyebiliriz ancak RAM'ler SSD ve HDD'lerden farklı olarak depolayıp kaydetmek yerine sadece işlem sırasında bilgileri saklayıp sonraki aşamalarda silerler. RAM'ler de diğer depolama araçları gibi CPU'nun yaptığı işleri depolarlar aynı zamanda CPU hızlı...
Tabii ki var hocam bende 8 GB kullanıyorum şu an bana yetiyor ancak işlemciniz sağ kolu gibi RAM'ler yedeklemesi gereken hızlı her şeyi oraya yedekler. Eğer yetmezse de drop vs. olur, zaten şöyle de bir durum var eğer grafik kartınızın VRAM’i yetmezse mesela 2 GB VRAM’iniz var ama oyun 4 GB ister, o zaman o VRAM’i de RAM'lerden karşılamaya çalışır PC, bu da kullanılabilir RAM'i düşürür mesela. Ancak her şey varken yinede drop yiyorsanız ısınma problemi kapıda olabilir.
PUBG'de donması çok normal işlemciniz, RAM'iniz düşük kalıyor Valorant'ta ise büyük ihtimal RAM'den kaynaklı bir sorun raminizi 16 GB yapmaniz gerekmekte.