GTX 1060 vs GTX 1070

latiosgaming

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar,

Ekran kartı mevzusunu biraz uzattım farkındayım ama hala kafam da tam netleşmiş bir şey yok maalesef. Hani insan ister ya hep en iyisi olsun ama bütçe de bir yere kadar izin veriyor.

Biz Asus GTX 1060 Roc Strix'e karar verdik fakat videolara bakınca testler vs. 1070 tabi ki bir adım önde. Şimdi benim merak ettiğim husus şudur: Asus ROG 1060 ile Zotac 1070 Extrem veya Evga 1070 FTW arasında çok fark olur mu veya gerçekten bütçeyi zorlayıp almaya değer mi ?

GTX 1070 markalar arasında MSİ Gaming X - Zotac EXTREM - Evga FTW kaldım.

fiyatları bir birine yakın hepsi beni mutlu eder onda şüphe yok fakat hangisi alınır. Zotac hoşuma gitti. Fikirleriniz tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Not: AMD olmasını istemiyorum. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke sadece bir adım önde olsaydı, arada çok ciddi bir performans farkı ve fiyat farkı var. GTX 1070, 1060 modelini performans olarak katlar geçer. GTX 1070 modelleri arasında da performans farkları benzer. Farklı olan durumlar soğutma, tasarım ve malzeme kalitesi gibi farklar söz konusu.

Keşke sadece bir adım önde olsaydı, arada çok ciddi bir performans farkı ve fiyat farkı var. GTX 1070, 1060 modelini performans olarak katlar geçer. GTX 1070 modelleri arasında da performans farkları benzer. Farklı olan durumlar soğutma, tasarım ve malzeme kalitesi gibi farklar söz konusu.

Hocam teşekkür ederim. Kafamda gtx 1070 var ama buna uygun bütçeli ekran yok maalesef. Aklımda MG248Q vardı o da freesync e bende de zaten amd yok sıkıntı orada Başlıyor. Kafam da deli sorular acaba AMD 480 mi geçsem ya da 1070 alıp yanına Asus VG248Q mı alsam bilmiyorum.

Hocam teşekkür ederim. Kafamda gtx 1070 var ama buna uygun bütçeli ekran yok maalesef. Aklımda MG248Q vardı o da freesync e bende de zaten amd yok sıkıntı orada Başlıyor. Kafam da deli sorular acaba AMD 480 mi geçsem ya da 1070 alıp yanına Asus VG248Q mı alsam bilmiyorum.
Freesync destekli monitörlerde Nvidia kartı kullanabiliyorsunuz. Monitör için bütçeniz nedir?

Şuan elinde kart var mı? GTX 1060 ve RX 480 ikilisi arasından önerim RX 480'dir.

İlk önce 1060 strix almayı düşünüyordum sonra dedim ki 1070 olsun. Yani aslında 1070 istiyorum ama 1070 da kullanmak için adam akılı ekran lazım. Hayatımda AMD kullanmadığım için nasıl bilmiyorum çok ısınıyor diyorlar değerlere baktığımızda gtx her zaman bir adım önde ama bu oyunlarda nasıl bir etki bırakıyor bilmiyorum. Diyorum kendi kendime acaba rx 480 alıp sonra bir tane daha mı alsam. Yani Kararsızım. Ben Sistemi sadece oyun için yapıyorum ve normal gündelik kullanımlar için. Photoshop gibi şeyler kullanmicam.

Freesync destekli monitörlerde Nvidia kartı kullanabiliyorsunuz. Monitör için bütçeniz nedir?

Evet bunu biliyorum ama Freesync kullanmayarak nasıl bir eksiklik yaşarım ? Bütçem yaklaşık bir 1600 civarı olur. Monitör daha almadım. Sistemi Şubatı başı toplamayı düşünüyorum ama önceden bir karar varıp halletmek istiyorum.

Tavsiyem GTX 1070 ve 144 HZ 1080P monitör, ya da 2K'lı monitör al.

2k beni şuan aşıyor maalesef hani sistem olsa ve sadece ekran almaya gerek duysam sıkıntı yok ama sıfırdan yeni bir sistem yapıyorum kasa her şey yeni. Şimdi bana ekran konusunda fikir verebilir misiniz. Tamam Zotax gtx extrem veya Msi 1070 gtx gaming x modeli varsayalım (aklımda bunlar var). Yanına bir Asus VG248q (V-sync) veya Asus MG248Q ( freesync) veya Viewsonic ( 144hz Freesync) ya da Benq Xl211z ( snyc yok) hangisi yakışır veya uyumlu olur. Ve evet ben ileriye dönük bir 2. ekran 2k almayı düşünüyorum. ( 2k 60 hz )

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı